ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ULUSAL GIDA REFERANS LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • KALİTE POLİTİKASI
    • İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • BELGELERİMİZ
  • BÖLÜMLER
    • BİLİMSEL VE ANALİTİK İŞLER
      • MİKROBİYOLOJİ
      • BİYOTEKNOLOJİ VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMA
      • GIDA ILE TEMASTA BULUNAN MADDE VE MALZEMELER
      • HİSTOLOJİ
      • KATKI, ORİJİN TESPİTİ, TAKLİT VE TAĞŞİŞ
      • MİNERAL MADDE
      • DİOKSİN
      • PESTİSİT
      • MİKOTOKSİN
      • GIDA TAKVİYELERİ
      • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME
      • ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ
    • KALİTE VE KOORDİNASYON
      • KALİTE YÖNETİMİ
      • EĞİTİM VE KOORDİNASYON
      • PROJE VE YAYIN YÖNETİMİ
      • BİLGİ İŞLEM
      • YETERLİLİK TESTİ
      • KALİBRASYON
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
      • İDARİ İŞLER
      • MALİ İŞLER
      • İDARE AMİRLİĞİ
      • MEKANİK - ELEKTRİK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA VE GÜVENLİK
    • TAŞINIR KAYIT
    • İÇ KONTROL
  • HİZMETLER
    • ANALİZLER
    • EĞİTİM
    • DOSYA İNCELEME VE DENETİM
    • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
    • PESTİSİT RUHSATLANDIRMA
    • POLEN KÜTÜPHANESİ
  • YETERLİLİK TESTLERİ
    • SONUÇ RAPORLARI
    • PROGRAM
    • BAŞVURU FORMU
    • ANALİZ SONUÇ BİLDİRİM FORMU
    • TEST MATERYALİ SORUN BİLDİRİM
    • KATILIMCI MEMNUNİYET ANKETİ
    • YETERLİLİK TESTLERİ GENEL PROTOKOLÜ
    • AKREDİTASYON SERTİFİKASI
  • ÇALIŞTAY
    • ULUSAL GIDA YETERLİLİK TESTLERİ ÇALIŞTAYI 2023
      • GENEL BİLGİ
      • AFİŞ
      • DÜZENLEME KURULU
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksUlusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

MİKOTOKSİN

​

 

Mikotoksinler, Aspergillus, Penicillium, Fusarium gibi belli küf (fungus) cinslerinin doğal olarak ürettiği toksik (zehirli) ikincil metabolitler olup; tahıl ve tahıl ürünleri, yağlı tohumlar, kuru meyveler, sert kabuklu meyveler, baharatlar, meyveler ve yem maddelerine bulaşabilmektedir. Tarlada hasat öncesi veya sonrasında veya depolama sırasında uygun nem ve sıcaklığın olduğu koşullarda küfler tarafından mikotoksin oluşumu gerçekleşebilmektedir. Mikotoksinlerin, insan ve hayvan sağlığı üzerine birçok olumsuz etkileri (karsinojenik, mutajenik, immunotoksik etki vb.) bulunmaktadır. Mikotoksin Bölümünde gıda ve yemlerde mikotoksin analizleri konusunda çalışmalar yürütülmekte ve sonuçların güvenilirliği ve izlenebilirliği için uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanmaktadır. UGRL'nin görev kapsamında yer alan Yeterlilik Testi hazırlama konusunda Mikotoksin Bölümü'nde 2013 yılından beri TS EN ISO/IEC 17043 standardına uygun olarak yeterlilik test çevrimleri düzenlenmektedir. Ülkemizin, kuru incir, fındık ve kuru üzüm üretim ve ihracatında dünya lideri olması ve bu ürünlerin mikotoksin bulaşmasına yatkın olması, bu ürünlerle ilgili yapılan analizleri ve yeterlilik testlerini de önemli kılmaktadır.  UGRL Mikotoksin bölümü, gerek kamu laboratuvarları ve özel laboratuvarlar, gerekse diğer kurum ve kuruluşlar için mikotoksin analizleri konusunda yaşanan her türlü sıkıntının iletildiği ve çözüm noktası olarak görüldüğü bir laboratuvar durumundadır. Ayrıca personelimiz kapsam genişletme dosyalarını incelemekte ve laboratuvarların denetimini gerçekleştirmektedir.

​
​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:70 Yenimahalle / ANKARA

  • Telefon : 0312 327 41 81

  • Faks : 0312 327 41 56

  • E-Posta : ugrl@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​