ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ULUSAL GIDA REFERANS LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • KALİTE POLİTİKASI
    • İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • BELGELERİMİZ
  • BÖLÜMLER
    • BİLİMSEL VE ANALİTİK İŞLER
      • MİKROBİYOLOJİ
      • BİYOTEKNOLOJİ VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMA
      • GIDA ILE TEMASTA BULUNAN MADDE VE MALZEMELER
      • HİSTOLOJİ
      • KATKI, ORİJİN TESPİTİ, TAKLİT VE TAĞŞİŞ
      • MİNERAL MADDE
      • DİOKSİN
      • PESTİSİT
      • MİKOTOKSİN
      • GIDA TAKVİYELERİ
      • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME
      • ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ
    • KALİTE VE KOORDİNASYON
      • KALİTE YÖNETİMİ
      • EĞİTİM VE KOORDİNASYON
      • PROJE VE YAYIN YÖNETİMİ
      • BİLGİ İŞLEM
      • YETERLİLİK TESTİ
      • KALİBRASYON
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
      • İDARİ İŞLER
      • MALİ İŞLER
      • İDARE AMİRLİĞİ
      • MEKANİK - ELEKTRİK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA VE GÜVENLİK
    • TAŞINIR KAYIT
    • İÇ KONTROL
  • HİZMETLER
    • ANALİZLER
    • EĞİTİM
    • DOSYA İNCELEME VE DENETİM
    • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
    • PESTİSİT RUHSATLANDIRMA
  • YETERLİLİK TESTLERİ
    • SONUÇ RAPORLARI
    • PROGRAM
    • BAŞVURU FORMU
    • ANALİZ SONUÇ BİLDİRİM FORMU
    • TEST MATERYALİ SORUN BİLDİRİM
    • KATILIMCI MEMNUNİYET ANKETİ
    • YETERLİLİK TESTLERİ GENEL PROTOKOLÜ
    • AKREDİTASYON SERTİFİKASI
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksUlusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

MİKROBİYOLOJİ

​

Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı  (UGRL) Müdürlüğünün Mikrobiyoloji Bölümünde kuruluş yönetmeliğimizden aldığımız güç ile belirtilen görevleri bağımsız ve tarafsız olarak yerine getirirken,  koruyucu halk sağlığında  önemli bir konu olan gıda mikrobiyolojisi alanında üzerimize düşen sorumluluğun bilincini taşıyarak uzman teknik personelimiz ile çalışmalarımızı yürütmekteyiz.  Laboratuvarımız gıdalarda mikrobiyolojik analizlerde,  Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yeniden oluşturulan “Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği” n de belirtilen ISO (International Standardization Organization) yöntemlerini referans metot olarak kullanmaktadır. Mikrobiyoloji  Laboratuvarımız 2012 yılı TÜRKAK akreditasyon denetimini başarı ile tamamlayarak akredite olmuştur. Yönetmeliğimizin UGRL’ na verdiği en önemli görevlerden biri olan Yeterlilik Testi hazırlama konusunda laboratuvarımız 7 yıldır etkin durumdadır. Laboratuvarımız uzman kadrosu ile yurt içinde düzenlenen çeşitli eğitimlerde (TAIEX, Bakanlık hizmet içi eğitimleri vb.) uzman eğitici olarak görev almaktadır. Aynı zamanda personelimiz kamu ve özel laboratuvarların yerinde rutin denetimlerine katılmaktadır. Bakanlığımız tarafından gönderilen Gıda Kontrol Laboratuvarı Kuruluş İzni amacıyla gönderilen dosyaların teknik olarak incelenmesi konusunda ve kanun, tüzük, yönetmelik, prosedür gibi bazı kanuni konularda komisyonlarda yer almakta veya görüş bildirmektedir.


​​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Ekmeğini İsraf Etme

Ekmeğini İsraf Etme

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Yeşil Masa Projesi

Yeşil Masa Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

İLETİŞİM

    Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:70 Yenimahalle / ANKARA

  • Telefon : 0312 327 41 81

  • Faks : 0312 327 41 56

  • E-Posta : ugrl@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@gthb.hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​