Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ULUSAL GIDA REFERANS LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİMİ
    • EĞİTİM VE KOORDİNASYON
    • PROJE VE YAYIN YÖNETİMİ
    • BİLGİ İŞLEM
    • YETERLİLİK TESTİ
    • KALİBRASYON
    • İDARİ İŞLER
    • MALİ İŞLER
    • İDARE AMİRLİĞİ
    • MEKANİK - ELEKTRİK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA VE GÜVENLİK
    • TAŞINIR KAYIT
    • İÇ KONTROL
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    MİKROBİYOLOJİ
    BİYOTEKNOLOJİ VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMA
    GIDA ILE TEMASTA BULUNAN MADDE VE MALZEMELER
    HİSTOLOJİ
    KATKI, ORİJİN TESPİTİ, TAKLİT VE TAĞŞİŞ
    MİNERAL MADDE
    DİOKSİN
    PESTİSİT
    MİKOTOKSİN
    GIDA TAKVİYELERİ
    NMR ANALİZLERİ
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME
    ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ
  • ANALİZLER
    UGRL ANALİZLER
    PESTİSİT RUHSATLANDIRMA
    YETERLİLİK TESTLERİ
    • SONUÇ RAPORLARI
    • PROGRAM
    • BAŞVURU FORMU
    • TEST MATERYALİ SORUN BİLDİRİM
    • KATILIMCI MEMNUNİYET ANKETİ
    • YETERLİLİK TESTLERİ GENEL PROTOKOLÜ
    • AKREDİTASYON SERTİFİKASI
    • YETERLİLİK TESTLERİ KILAVUZU
  • YAYINLAR
    HİZMETLER
    • EĞİTİM
    • DOSYA İNCELEME VE DENETİM
    • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
    • POLEN KÜTÜPHANESİ
    • BELGELER
    • İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • MEVZUAT
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksUlusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

HİSTOLOJİ

​

 

İnsan beslenmesindeki temel protein kaynaklarından biri ettir. Halkımızın tüm gıdalarda olduğu gibi sağlıklı ve güvenilir et ve et ürünlerine ulaşması Bakanlığımızın Gıda Güvenlirliği politikası ile güvence altına alınmıştır. Güncel teknikler ve gelişmeler göz önüne alınarak hazırlanan “Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği  (Tebliğ No: 2018/52)”  uyarınca, çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerine kas ve yağ doku dışında kalan doku ya da organların katılmasına izin verilmemektedir. Bu kapsamda söz konusu ürünlere katılan kas ve yağ doku dışında kalan tüm organ ve dokular yabancı doku olarak nitelendirilmektedir. Buna ek olarak söz konusu tebliğ et ve et ürünlerinde kullanılacak etlerin ait olabileceği hayvan türlerini ve ürünler işlenirken hangi türe ait etlerin karışılmasına müsade edileceğini de açıkça belirtmektedir. Bölümümüzde et ve et ürünlerinde yabancı doku tespiti TS 13511 numaralı “Et ve Et Mamülleri-Laboratuvar Analiz Yöntemleri –Histolojik Muayene“  isimli Türk Standardı kullanılarak “Yabancı Doku Tayini (Mikroskopik Yöntem)” analizi ile; et ve et ürününün hangi türe ait et içerdiğinin tespiti ELISA ve Real Time PCR tekniklerine dayanan işletme içi metotlar kullanılarak ”Et ve Et Ürünlerinde Tür Tayini” analizi ile gerçekleştirilmektedir. Bölümümüz "Yabancı Doku Tayini (Mikroskobik Yöntem)"  ve “Et Tür Tayini (ELISA)” analizlerinde Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiştir. Bölümümüz tarafından Bakanlığımız bünyesinde bulunan veya özel olarak faaliyet gösteren diğer laboratuvarlar çalışanlarına,  Yabancı Doku Tayini Analizi ve Validasyonu ile ilgili eğitimler verilmektedir. Bunun yanı sıra bölümümüz Yönetmeliğimizin UGRL’na verdiği en önemli görevlerden biri olan Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma/Yeterlilik Testi (LAK/YT) hazırlama konusunda etkin durumdadır.

​
​

İLETİŞİM

    Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:70 Yenimahalle / ANKARA

  • Telefon : 0312 327 41 81

  • Faks : 0312 327 41 56

  • E-Posta : ugrl@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI