ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ULUSAL GIDA REFERANS LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • KALİTE POLİTİKASI
    • İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • BELGELERİMİZ
  • BÖLÜMLER
    • BİLİMSEL VE ANALİTİK İŞLER
      • MİKROBİYOLOJİ
      • BİYOTEKNOLOJİ VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMA
      • GIDA ILE TEMASTA BULUNAN MADDE VE MALZEMELER
      • HİSTOLOJİ
      • KATKI, ORİJİN TESPİTİ, TAKLİT VE TAĞŞİŞ
      • MİNERAL MADDE
      • DİOKSİN
      • PESTİSİT
      • MİKOTOKSİN
      • GIDA TAKVİYELERİ
      • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME
      • ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ
    • KALİTE VE KOORDİNASYON
      • KALİTE YÖNETİMİ
      • EĞİTİM VE KOORDİNASYON
      • PROJE VE YAYIN YÖNETİMİ
      • BİLGİ İŞLEM
      • YETERLİLİK TESTİ
      • KALİBRASYON
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
      • İDARİ İŞLER
      • MALİ İŞLER
      • İDARE AMİRLİĞİ
      • MEKANİK - ELEKTRİK
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA VE GÜVENLİK
    • TAŞINIR KAYIT
    • İÇ KONTROL
  • HİZMETLER
    • ANALİZLER
    • EĞİTİM
    • DOSYA İNCELEME VE DENETİM
    • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
    • PESTİSİT RUHSATLANDIRMA
    • POLEN KÜTÜPHANESİ
  • YETERLİLİK TESTLERİ
    • SONUÇ RAPORLARI
    • PROGRAM
    • BAŞVURU FORMU
    • ANALİZ SONUÇ BİLDİRİM FORMU
    • TEST MATERYALİ SORUN BİLDİRİM
    • KATILIMCI MEMNUNİYET ANKETİ
    • YETERLİLİK TESTLERİ GENEL PROTOKOLÜ
    • AKREDİTASYON SERTİFİKASI
  • ÇALIŞTAY
    • ULUSAL GIDA YETERLİLİK TESTLERİ ÇALIŞTAYI 2023
      • GENEL BİLGİ
      • AFİŞ
      • DÜZENLEME KURULU
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksUlusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

HİSTOLOJİ

​

 

İnsan beslenmesindeki temel protein kaynaklarından biri ettir. Halkımızın tüm gıdalarda olduğu gibi sağlıklı ve güvenilir et ve et ürünlerine ulaşması Bakanlığımızın Gıda Güvenlirliği politikası ile güvence altına alınmıştır. Güncel teknikler ve gelişmeler göz önüne alınarak hazırlanan “Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği  (Tebliğ No: 2018/52)”  uyarınca, çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerine kas ve yağ doku dışında kalan doku ya da organların katılmasına izin verilmemektedir. Bu kapsamda söz konusu ürünlere katılan kas ve yağ doku dışında kalan tüm organ ve dokular yabancı doku olarak nitelendirilmektedir. Buna ek olarak söz konusu tebliğ et ve et ürünlerinde kullanılacak etlerin ait olabileceği hayvan türlerini ve ürünler işlenirken hangi türe ait etlerin karışılmasına müsade edileceğini de açıkça belirtmektedir. Bölümümüzde et ve et ürünlerinde yabancı doku tespiti TS 13511 numaralı “Et ve Et Mamülleri-Laboratuvar Analiz Yöntemleri –Histolojik Muayene“  isimli Türk Standardı kullanılarak “Yabancı Doku Tayini (Mikroskopik Yöntem)” analizi ile; et ve et ürününün hangi türe ait et içerdiğinin tespiti ELISA ve Real Time PCR tekniklerine dayanan işletme içi metotlar kullanılarak ”Et ve Et Ürünlerinde Tür Tayini” analizi ile gerçekleştirilmektedir. Bölümümüz "Yabancı Doku Tayini (Mikroskobik Yöntem)"  ve “Et Tür Tayini (ELISA)” analizlerinde Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiştir. Bölümümüz tarafından Bakanlığımız bünyesinde bulunan veya özel olarak faaliyet gösteren diğer laboratuvarlar çalışanlarına,  Yabancı Doku Tayini Analizi ve Validasyonu ile ilgili eğitimler verilmektedir. Bunun yanı sıra bölümümüz Yönetmeliğimizin UGRL’na verdiği en önemli görevlerden biri olan Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma/Yeterlilik Testi (LAK/YT) hazırlama konusunda etkin durumdadır.

​
​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:70 Yenimahalle / ANKARA

  • Telefon : 0312 327 41 81

  • Faks : 0312 327 41 56

  • E-Posta : ugrl@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​