T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TEKİRDAĞ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • DÖNER SERMAYE
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    • AKREDİTASYON
    • KALİTE POLİTİKASI
    • ÇEVRE POLİTİKASI
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    PERSONEL DURUMU
  • LABORATUVARLAR
    NUM. KABUL VE RAPOR BİR.
    MİKROBİYOLOJİ LAB.
    KİMYASAL LAB.
    FİZİKSEL LAB.
    KATKI VE MİNERAL LAB.
    KALINTI LAB.
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LAB.
    MİKOTOKSİN LAB.
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    • FİZİKSEL ANALİZ LAB.
    • KATKI VE MİNERAL LAB.
    • KİMYASAL ANALİZ LAB.
    • MİKOTOKSİN LAB.
    • MİKROBİYOLOJİ LAB.
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ LAB.
    • KALINTI LAB.
    GENEL HÜKÜMLER
    HESAP NUMARALARIMIZ
    MUTABAKAT SÖZLEŞMESİ
    MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ
    ANALİZ SAYILARI
    VI-1 BELGESİ BAŞVURU
    MÜSTERİ ÖNERİ VE ŞİKAYET FORMU
    MÜŞTERİYE HİZMET
    KARAR KURALI
    ANKET
    ÖZEL İSTEK DİLEKÇE
  • YAYINLAR
    ETİK DAVRANIŞ KODLARI
    HİZMET ENVANTERİ TABLOSU
    PROJELER
    EĞİTİM
    STAJ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Mikrobiyoloji Lab.

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI ANALİZ ÜCRETLERİ


 

 

 

Analiz Adı

 

 

 

Ürünler

 

 

 

Analiz Metodu

Analiz Ücreti

       (GKLS) (KDV Dahil)

​

 

Analiz Süresi (Gün)

​​​İthalat, İhracat ve Özel İstek N=1İhracat, İthalat,Özel İstek N=5, N=10​
*Aerobik KoloniGıdalarISO 4833-17205N= 2.295

 

 

3

Sayımı**​​​10N= 4.590​

 

Aerobik Bakteri Sayımı

Gıdalar, Yemler ve Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Örnekler

 

ISO 4833-1

720

5N= 2.295

10N= 4.590

 

3

*Bacillus cereus sayımı**

 

Gıdalar

 

ISO 7932

840

5N=4.200

10N=8.400

 

3

Bacillus cereus sayımıGıdalar, Yemler ve Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Örnekler

 

ISO 7932

840

5N=4.200

10N=8.400

 

3

*EnterobacteriaceaeGıdalar ve YemlerISO 21528-27805N= 3.900

 

 

3

Aranması ve Sayımı**​​​10N= 7.800​
*E.coli (EMS) sayımı **Gıdalar (Süt ve Süt Ürünleri Hariç)

 

ISO 16649-3

1.200

5N= 6.000

10N= 12.000

Negatif: 2

Pozitif: 3

 

E.coli (EMS) sayımı

 

Gıdalar ve Yemler

 

ISO 16649-3

1.200

5N= 6.000

10N= 12.000

Negatif: 2

Pozitif: 3

 

* E.coli Sayımı**

 

Gıdalar

 

ISO 16649-2

780

5N= 3.900

10N= 7.800

 

1

Katı Ortamda E.coli

Sayımı

Gıdalar, Yemler ve Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Örnekler

 

ISO 16649-2

780

5N= 3.900

10N= 7.800

 

1

 

*E.coli O 157 aranması**

 

Gıdalar

 

ISO 16654

 

1.260

5N= 6.300

10N=12.600

 

2-7

 

*E.coli O 157:H7 aranması**

(Vidas Hızlı Test)

 

 

Gıdalar

 

 

VIDAS ECPT Ref:30122

 

1.800

 

5N= 9.000

10N= 18.000

 

Negatif: 2

Pozitif: 7

 

 

 

Analiz Adı

 

 

 

Ürünler

 

 

 

Analiz Metodu

Analiz Ücreti

        (GKLS) (KDV Dahil)

​

 

Analiz Süresi (Gün)

​​​İthalat, İhracat ve Özel İstek N=1İhracat, İthalat,Özel İstek N=5, N=10​
İnkübasyon + Kültürel Ekim 7 Gün

 

UHT Sütlerde

 

TGK, ISO 4833-1

660

 

-

 

7+3

İnkübasyon + Kültürel Ekim 15 Gün

 

UHT Sütlerde

 

TGK, ISO 4833-1

 

840

 

-

 

15+3

*Koagülaz pozitif Stafilokokların sayımı- (S.aureus ve diğer türler)**

 

Gıdalar

 

ISO 6888-1

 

900

5N=4.500

10N=9.000

Negatif: 2

Pozitif: 4

*Koagülaz pozitif Stafilokokların sayımı- (S.aureus ve

diğer türler)**

Gıdalar, Yemler ve Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel ÖrneklerISO 6888-1900

5N=4.500

10N=9.000

Negatif: 2

Pozitif: 4

*Koliform Bakteri Sayımı**

 

Gıdalar

 

ISO 4832

780

5N= 3.900

10N= 7.800

Negatif: 1

Pozitif: 3

Katı Ortamda Koliform SayımıGıdalar, Yemler ve Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Örnekler

 

ISO 4832

780

5N= 3.900

10N= 7.800

Negatif: 1

Pozitif: 3

*Koliform Bakteri sayımı**

 

Gıdalar

 

ISO 4831

1200

5N= 6.000

10N= 12.000

Negatif: 2-4

Pozitif: 6

Koliform Bakteri sayımı

 

Gıdalar ve Yemler

 

ISO 4831

1200

5N= 6.000

10N= 12.000

Negatif: 2-4

Pozitif: 6

 

 

 

Analiz Adı

 

 

 

Ürünler

 

 

 

Analiz Metodu

Analiz Ücreti

       (GKLS) (KDV Dahil)

​

 

Analiz Süresi (Gün)

​​​

İthalat, İhracat ve Özel

İstek N=1

İhracat, İthalat,Özel İstek N=5, N=10​

 

*Küf-Maya**

 

Gıdalar

 

ISO 21527-1

 

780

5N= 3.900

10N= 7.800

 

 

5-7

 

*Küf-Maya**

 

Gıdalar

 

ISO 21527-2

780

5N= 3.900

10N= 7.800

 

 

5-7

 

Küf-Maya

Gıdalar, Yemler ve Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Örnekler

 

aw > 0,95

 

 

ISO 21527-1

 

 

780

 

5N= 3.900

 

 

5-7

 aw≤ 0,95ISO 21527-2 10N= 7.800 

*Listeria monocytogenes

Aranması **

 

Gıdalar

 

ISO 11290-1

1.320

5N= 6.600

10N=13.200

Negatif: 5-7

Pozitif: 7-10

Listeria   5N= 6.600Negatif: 5-7
monocytogenesGıdalar ve YemlerISO 11290-11.32010N= 13.200Pozitif: 7-10
*Listeria     

monocytogenes

Aranması

(Vidas Hızlı Test)**

GıdalarVIDAS LMX Ref:301231.860

5N= 9.300

10N=18.600

Negatif: 1-2

Pozitif: 7-10

 

Rope sporu

 

Gıdalar

 

TS 3522, 1992

 

 

840

 

5N= 4.200

10N= 8.400

 

3

 

Rope sporu

 

Gıdalar

 

TS 5000

840

 

5N= 4.200

10N= 8.400

 

3

    5N= 6.600Negatif: 3-6
*Salmonella spp. Aranması**Gıdalar ve YemlerISO 6579-1

 

1.320

10N= 13.200Pozitif: 7-10
*Salmonella spp. (Vidas Hızlı Test) **

 

Gıdalar ve Yemler

 

VIDAS SPT Ref:30707

 

1.740

5N= 8.700

10N= 17.400

Negatif: 1-2

Pozitif: 7-10

 

 

 

Analiz Adı

 

 

 

Ürünler

 

 

 

Analiz Metodu

Analiz Ücreti 

        (GKLS) (KDV Dahil)

​

 

Analiz Süresi (Gün)

​​​İthalat, İhracat ve Özel İstek N=1İhracat, İthalat,Özel İstek N=5, N=10​
*Salmonella spp. (Hızlı Test)**

 

Gıdalar ve Yemler

BİO RAD

Rapid'Salmonella Short Protocol

 

1.560

5N= 7.800

10N= 15.600

Negatif: 2-3

Pozitif: 6-7

*Stafilokokal Enterotoksin Analizi (Tek Analiz)**

 

Gıdalar

VIDAS Staph enterotoxin II (SET2)      Ref: 30705

 

1.740

5N=8.700

10N=17.400

 

1-2

Stafilokokal Enterotoksin Analizi (Tek Analiz)

 

Gıdalar ve Yemler

VIDAS Staph enterotoxin II (SET2) Ref: 307051.740

5N=8.700

10N=17.400

 

1-2

Sülfit İndirgeyen

Clostridium spp.

Sayımı

 

Gıdalar ve Yemler

 

ISO 15213-1

960

5N= 4.800

10N= 9.600

 

2-3

 

Sterilite Kontrol

 

Pastörize -UHT Süt

Türk Gıda Kodeksi İçme Sütler Tebliğ 2019/12+ISO 4833-1660+840+ (720x2)=2.940

5N= 14.700

  10N= 29.400

 

 

15+3

Vibrio parahaemolyticus

 

Gıdalar ve Yemler

ISO/TS 21872-1

2007

1020

5N=5.100

10N=10.200

 

4-5

 

Vibrio cholerae

 

Gıdalar ve Yemler

 

ISO/TS 21872-1

2007

1020

 

5N=5.100

10N=10.200

 

4-5

 

Vibrio spp

 

Gıdalar ve Yemler

 

ISO 21872-1

1020

5N=5.100

10N=10.200

 

2-7

Küf Sayımı

(Howard Lamı ile)

 

Gıdalar

Mikroskobik Yöntem

 

540

5N= 2.700

10N=5.400

 

1-2

Termotolerant Campylobacter AranmasıGıdalarVIDAS CAM REF:30111

 

1.560

5N= 7.800

10N=15.600

 

1-2

Clostridium perfiringens Sayımı

 

Gıdalar

 

ISO 15213-2

1020

5N=5.100

10N=10.200

 

2-7

 

 

 

Analiz Adı

 

 

 

Ürünler

 

 

 

Analiz Metodu

Analiz Ücreti​

 

Analiz Süresi (Gün)

​​​İthalat, İhracat ve Özel İstek N=1İhracat, İthalat,Özel İstek N=5, N=10​

 

Fekal Koliform

 

Kullanım Sularında

 

FDA/BAM

 

1200

5N=6.000

10N=12.000

 

2-4

Karakteristik Mikroorganizma Sayısı

 

Yoğurt

 

ISO 7889

 

1140

5N= 5.700

  10N=11.400

 

3-4

Somatik Hücre SayımıÇiğ SütMikroskobik Yöntem

 

660

5N= 3.300

10N=6.600

1-2
Somatik Hücre SayımıÇiğ SütCihaz Yöntemi

 

300

5N= 1.500

10N= 3.000

1-2
Cronobacter spp. (Enterobacter sakazakii) Aranması Süt ve süt ürünleri (bebek devam formülü)ISO/TS 229641080

5N= 5.400

10N= 10.800

3-8
Tür Tayini (Kanatlı Eti Aranması)Et ve Et ÜrünleriELISA-TEK Cooked Meat Speciation Kits Metodu2.400

5N= 12.000

10N= 24.000

1-5


​* ile işaretli analizler Türk Akreditasyon Kurumu akreditasyon kapsamındadır.

** ile işaretli analizler Helal Akreditasyon Kurumu akreditasyon kapsamındadır.

***Bakanlığın Döner Sermaye Fiyat Listesinden kontrol edilmelidir.​


İLETİŞİM

    Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Hükümet Cad.No:212 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

  • Telefon : (0282) 261 95 77 - (0282) 261 14 85

  • Faks : (0282) 263 35 24

  • E-Posta : tekirdag.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI