Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TEKİRDAĞ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • DÖNER SERMAYE
    • PERSONEL DURUMU
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    • AKREDİTASYON
    • KALİTE POLİTİKASI
    • ÇEVRE POLİTİKASI
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    NUM. KABUL VE RAPOR BİR.
    MİKROBİYOLOJİ LAB.
    KİMYASAL LAB.
    FİZİKSEL LAB.
    KATKI VE MİNERAL LAB.
    KALINTI LAB.
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LAB.
    MİKOTOKSİN LAB.
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    • FİZİKSEL ANALİZ LAB.
    • KATKI VE MİNERAL LAB.
    • KİMYASAL ANALİZ LAB.
    • MİKOTOKSİN LAB.
    • MİKROBİYOLOJİ LAB.
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ LAB.
    • KALINTI LAB.
    GENEL HÜKÜMLER
    HESAP NUMARALARIMIZ
    MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ
    ANALİZ SAYILARI
    VI-1 BELGESİ BAŞVURU
    MÜSTERİ ÖNERİ VE ŞİKAYET FORMU
    MÜŞTERİYE HİZMET
    KARAR KURALI
    ANKET
    ÖZEL İSTEK DİLEKÇE (MUTABAKAT SÖZLEŞMESİ)
  • YAYINLAR
    ETİK DAVRANIŞ KODLARI
    HİZMET ENVANTERİ TABLOSU
    PROJELER
    EĞİTİM
    STAJ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Katkı ve Mineral Lab.

KATKI VE MİNERAL LABORATUVARI ANALİZ ÜCRETLERİ

​
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti

(GKLS)

(KDV Dahil)

Analiz Süresi (Gün)
*Sorbik Asit Analizi (HPLC) **GıdalarNMKL No:124,199715602
*Benzoik Asit Analizi (HPLC)**GıdalarNMKL No:124,199715602

Sorbik Asit, Benzoik Asit ve Esterlerinin Tespiti (HPLC)

(*Sorbik Asit, Benzoik asit cinsinden**)

GıdalarNMKL No:124,199715602
Sorbik Asit Esterlerinin ve Benzoik Asit Esterlerinin Tespiti (HPLC)Tüm GıdalarNMKL No:124,199715602
Nitrat Tayini (Spektrofotometrik)Et ÜrünlerindeISO 3091,197512002
Nitrit Tayini (Spektrofotometrik)Et ÜrünlerindeISO 2918,197512002
SO2 (Kükürt Dioksit) Tayini Kurutulmuş gıda, unlu mamullerİşletme içi metot ATKK005 (AOAC 962.16,1965 Modifiye)7801
​Renksiz Şekerli ÜrünlerdeTSE 861,20177801
SodyummetabisülfitKurutulmuş gıda, unlu mamullerİşletme içi metot ATKK005 (AOAC 962.16,1965 Modifiye)7801
*Kafein Tayini (HPLC)**Alkolsüz İçecekler Journal of AOAC İnternational Vol.76 No:2,1993 Sf.268-27415602
Kafein Tayini (HPLC)İçeceklerJournal of AOAC İnternational Vol.76 No:2,1993 Sf.268-27415602

*Kalay (Sn), Civa (Hg) Analizi
ICP-MS Metodu **

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Konserve Su Ürünleri NMKL 186,200718602

*Kurşun (Pb) Analizi
ICP-MS Metodu **

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda NMKL 186,200718602

*Arsenik (As), Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Civa (Hg) Analizi
ICP-MS Metodu **

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Yem NMKL 186,200718602

*Kadmiyum (Cd) Analizi
ICP-MS Metodu** 

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Tahıl ÜrünleriNMKL 186,200718602

*Arsenik (As), Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Civa (Hg) Analizi
ICP-MS Metodu **

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda Katkı Maddeleri NMKL 186,200718602

Kurşun (Pb)

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda, Gıda Katkı, Yem, Yem Katkı Maddeleri NMKL 186,200718602

Kadmiyum (Cd)

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

 

Gıda (Tahıl, Et), Gıda Katkı, Yem, Yem Katkı Maddeleri NMKL 186,200718602

Arsenik (As)

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda (Tahin-Pekmez), Gıda Katkı, Yem, Yem Katkı Maddeleri NMKL 186,200718602

Civa (Hg)

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda (Balık) Gıda Katkı, Yem, Yem Katkı Maddeleri NMKL 186,200718602

Kalay (Sn)

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda (Şekerli Ürünler, Alkolsüz İçecek) NMKL 186,200718602

Demir (Fe)

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda (Tahin-Pekmez), Yem, Yem Katkı Maddeleri NMKL 186,200718602

Bakır (Cu)

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda (Tahin-Pekmez), Yem, Yem Katkı MaddeleriNMKL 186,200718602

Çinko (Zn)

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda (Tahin-Pekmez), Yem, Yem Katkı MaddeleriNMKL 186,200718602

Magnezyum (Mg)

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda (Nektar)NMKL 186,200718602

Krom (Cr) Analizi

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

Gıda (Jelatin) NMKL 186,200718602

Fosfor (P), Sodyum (Na), Potasyum (K), Kalsiyum (Ca) Analizi

ICP-MS Metodu

(Bir parametre için, sonraki her bir element 360 TL)

SütNMKL 186,200718602

Saflık Analizi (Titrimetrik)

  • Amonyum Bikarbonat
  • Asetik Asit  
  • Ortofosforik Asit

     
Gıda Katkı ve Yem KatkıFood Chemical Codex, 4.Edition4201
*Tatlandırıcı (Asesülfam-K, Sakarin, Aspartam) Analizi**Alkolsüz İçeceklerTS 12856,2003 Gıda Maddeleri Ace-K, Aspartam ve Sakarin Tayini (HPLC Yöntem)15602
Tatlandırıcı (Asesülfam-K, Sakarin, Aspartam) AnaliziAlkolsüz İçeceklerTS 12856,2003 Gıda Maddeleri Ace-K, Aspartam ve Sakarin Tayini (HPLC Yöntem)15602
*Histamin Analizi**Su Ürünleriİşletme İçi Metot (ATKK046)  (Mod. J. Of Aoac İnt. Vol.76, No.3,1993 Sf:575-577)15603
Histamin AnaliziSu Ürünleriİşletme İçi Metot (ATKK046)  (Mod. J. Of Aoac İnt. Vol.76, No.3,1993 Sf:575-577)15603
Üre AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri21/01/1992 tarih ve 21118 sayılı Resmi Gazete7202
Amonyak AnaliziEtTS 5670,200711402
Çözelti Rengi TayiniŞeker TS 861,20075402
Hidroksimetil furfural (HMF) TayiniBal, Şekerli Ürünlerİnternational Honey Commision, 200915602

Denatonyum Benzoat

(Bitreks) Tayini

 

 

Alkollü İçkilerİşletme İçi Metot (ATKK058) (Mod. ILIADE Code 280, Ant Teknik Uyg.Notu)15602-3

Sitrik Asit Tayini (HPLC)

 

 

ŞarapCompendium of International Methods of Analysis- OIV Organic Acids Method OIV-MA_AS313-0427001-2

 

 

Sitrik Asit Tayini (HPLC)

 

 

Peynir

 

İşletme İçi Metot (ATKK056 Rev No:00) (Journal of Food Science, 54 1076- 1077 Journal of Food Science, 56276-278 Kournal of Chromatography Seperation Techniques, 8 1-5'den modifiye edilmiştir.)

15602-3
*Sitrik Asit Tayini (HPLC)**Kaşar Peyniriİşletme İçi Metot (ATKK056 Rev No:00) (Journal of Food Science, 54 1076- 1077 Journal of Food Science, 56276-278 Kournal of Chromatography Seperation Techniques, 8 1-5'den modifiye edilmiştir.)15602-3
Sitrik Asit Tayini (Enzimatik Yöntem)PeynirISO/TS 296318002-3
*Sitrik Asit Tayini (Enzimatik Yöntem)**Kaşar PeyniriISO/TS 296318002-3
Fosfor Tayini (ICP-MS)PeynirNMKL 18618602-3
*Fosfor Tayini (ICP-MS)**Kaşar PeyniriNMKL 18618602-3
Fosfor Tayini (Spektrofotometrik)Peynirİşletme İçi Metot (ATKK053 Rev No:00) (TS ISO 2962 modifiye edilmiştir)9602-3
*Fosfor Tayini (Spektrofotometrik)**Kaşar Peyniriİşletme İçi Metot (ATKK053 Rev No:00) (TS ISO 2962 modifiye edilmiştir)9602-3
Laktoz Tayini (Enzimatik Yöntem)PeynirISO/TS 5765-126402-3
Prolin TayiniBal

IHC 2009, 10. Determination of

e

7202-3
Diastaz TayiniBalIHC 2009, 6.2. Determination of diastase activity with Phadebas12002-3

Gıdalarda Suda Çözünebilir Sentetik Boya Miktarı Tayini

-Allura Red AC E129

-Amarant/Amaranth (FD&C Red 2) E123

-Azorubin, karmosin/Carmoisine (azorubine) E122

-Brilliant Blue FCF (FD&C Blue 1) E133

-Kinolin sarısı/Quinoline Yellow WS E104

-Patent Blue V E131

-Ponceau 4R (Cochineal Red A, Brilliant Scarlet 4R) E124

-Red 2G E128

-Sunset Yellow FCF (Orange Yellow S, FD&C Yellow 6) E110

-Tartrazin/Tartrazine (FD&C Yellow 5) E102

Tüm Gıdalar

(Çay ve Baharatlar Hariç)

İşletme İçi Metot ATKK062 (Aplikasyon Notları ve Mod.NMKL 130,1989)15603

Element

(Kurşun)

ŞarapOIV-MA-AS323-0718602
Fosfor/Azot Oranı Tayini***Peynir

Fosfor Tayini: NMKL186

Azot Oranı Tayini: Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete

-3
Fosfor/Azot Oranı Tayini***Peynir

Fosfor Tayini: İşletme İçi Metot (ATKK053)

Azot Oranı Tayini: Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete

-3
Fosfor/Azot Oranı Tayini***Peynir

Fosfor Tayini: NMKL186

Azot Oranı Tayini: ATKM092 – Süt ve Süt Ürünleri Azot İçeriği Tayini-Dumas

-3
Fosfor/Azot Oranı Tayini***Peynir

Fosfor Tayini: İşletme İçi Metot (ATKK053)

Azot Oranı Tayini: ATKM092 – Süt ve Süt Ürünleri Azot İçeriği Tayini-Dumas

-3
Kuru Maddede Sitrik Asit Tayini****Peynir

Sitrik Asit Tayini: İşletme İçi Metot (ATKK056 Rev No:00) (Journal of Food Science, 54 1076- 1077 Journal of Food Science, 56276-278 Kournal of Chromatography Seperation Techniques, 8 1-5'den modifiye edilmiştir.)

Kuru Madde Tayini: TS EN ISO 5534, 2006

-3
Kuru Maddede Sitrik Asit Tayini****Peynir

Sitrik Asit Tayini: İşletme İçi Metot (ATKK056 Rev No:00) (Journal of Food Science, 54 1076- 1077 Journal of Food Science, 56276-278 Kournal of Chromatography Seperation Techniques, 8 1-5'den modifiye edilmiştir.)

Kuru Madde Tayini: TS EN ISO 665

-3
Kuru Maddede Sitrik Asit Tayini****Peynir

Sitrik Asit Tayini: ISO/TS 2963

Kuru Madde Tayini: ATFZ047 -  Peynir ve İşlenmiş Peynir – Kurumadde Miktarı Tayini

-3


* ile işaretli analizler Türk Akreditasyon Kurumu akreditasyon kapsamındadır.

** ile işaretli analizler Helal Akreditasyon Kurumu akreditasyon kapsamındadır.​

*** ile işaretli analiz için belirlenecek ücret Kullanılacak Fosfor Tayini  ve Azot Tayini  ücre​tlerinin toplamı olacaktır.

**** ile işaretlenen analiz için belirlenecek ücret Sitrik Asit HPLC Tayini ve Rutubet/Kuru Madde % tayini ücretlerinin toplamı olacaktır.​



İLETİŞİM

    Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Hükümet Cad.No:212 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

  • Telefon : (0282) 261 95 77 - (0282) 261 14 85

  • Faks : (0282) 263 35 24

  • E-Posta : tekirdag.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI