Ana Çalışma Konuları | Laboratuvarımızda gıda maddeleri, yemler ile bunların hammaddeleri, su ve su ürünleri numunelerinin renk, tat, görünüş, koku, rutubet, yoğunluk, çözünür katı madde, kırılma indisi, yabancı madde, diğer çeşitlerden taneler, elek analizleri gibi fiziksel analizler yapılmaktadır. Fiziksel analiz amacıyla laboratuvarımıza gelen numunelerin fiziksel analizleri Türk Gıda Kodeksi, Zorunlu Türk Standardı, Gıda Maddeleri Tüzüğü veya ürün sertifikasına göre yapılır. Gıda Kontrolörlerince başta tahıl ve tahıl ürünleri olmak üzere bakliyat, süt ve süt ürünleri, katı ve sıvı yağlar, meyve suları ve narenciye ürünlerinden alınan numuneler laboratuvarımıza intikal ettirilerek fiziksel analize tabi tutulmaktadır. Laboratuvarımıza getirilen buğday, arpa ve bakliyat türü numunelerde genellikle rutubet, elek altı, hektolitre tayini, kırık tane, bozuk tane, düşme sayısı, diğer çeşitlerden tanelere ilişkin analizler, unlarda yaş ve kuru gluten, diğer sıvı gıda ve sıvı gıda katkı maddelerinde ise başta rutubet olmak üzere brix, iletkenlik, akışkanlık, kırılma indisi, yoğunluk, tat, koku, renk gibi duyusal analizler yapılmaktadır, ayrıca Gıdalarda Işınlanma varlığı analizi yapılmaktadır. |
Mevcut Cihazlarımız | - ETÜV (3 ADET) - VAKUMLU ETÜV (1 ADET) - TEKPA UN DEĞİRMENİ 1 ADET - ESR SPEKTROFOTOMETRE - TL OKUYUCU CİHAZI - İLETKENLİK TAYİN CİHAZI - SEDİMENTASYON CİHAZI - BİNOKÜLER STEREO MİKROSKOP - HASSAS TERAZİ (2 ADET) - SATAKE KAVUZ SOYMA MAKİNESİ (1 ADET) - PERTEN FALLİNG NUMBER DÜŞME SAYISI TAYİN CİHAZI (1 ADET) - SU BANYOSU - ULTRASONİK SU BANYOSU - PH METRE (1 ADET) - REFRAKTOMETRE (1 ADET) - SATAKE PRİNÇ PARLATMA MAKİNESİ (1 AD.) - DİĞER LABORATUVAR CİHAZ VE EKİPMANLARI |