Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TEKİRDAĞ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • DÖNER SERMAYE
    • PERSONEL DURUMU
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    • AKREDİTASYON
    • KALİTE POLİTİKASI
    • ÇEVRE POLİTİKASI
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    NUM. KABUL VE RAPOR BİR.
    MİKROBİYOLOJİ LAB.
    KİMYASAL LAB.
    FİZİKSEL LAB.
    KATKI VE MİNERAL LAB.
    KALINTI LAB.
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LAB.
    MİKOTOKSİN LAB.
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    • FİZİKSEL ANALİZ LAB.
    • KATKI VE MİNERAL LAB.
    • KİMYASAL ANALİZ LAB.
    • MİKOTOKSİN LAB.
    • MİKROBİYOLOJİ LAB.
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ LAB.
    • KALINTI LAB.
    GENEL HÜKÜMLER
    HESAP NUMARALARIMIZ
    MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ
    ANALİZ SAYILARI
    VI-1 BELGESİ BAŞVURU
    MÜSTERİ ÖNERİ VE ŞİKAYET FORMU
    MÜŞTERİYE HİZMET
    KARAR KURALI
    ANKET
    ÖZEL İSTEK DİLEKÇE (MUTABAKAT SÖZLEŞMESİ)
  • YAYINLAR
    ETİK DAVRANIŞ KODLARI
    HİZMET ENVANTERİ TABLOSU
    PROJELER
    EĞİTİM
    STAJ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Lab.

​Personel Durumu
 
1 Ziraat Mühendisi (Birim Sorumlusu)
1 Ziraat Yüksek Mühendisi
2 Veteriner Hekim
2 Gıda Mühendisi
 
 
Ana Çalışma Konuları
 
Laboratuvarımızda gıda maddeleri, yemler ile bunların hammaddeleri, su ve su ürünleri numunelerinin renk, tat, görünüş, koku, rutubet, yoğunluk, çözünür katı madde, kırılma indisi, yabancı madde, diğer çeşitlerden taneler, elek analizleri gibi fiziksel analizler yapılmaktadır. Fiziksel analiz amacıyla laboratuvarımıza gelen numunelerin fiziksel analizleri Türk Gıda Kodeksi, Zorunlu Türk Standardı, Gıda Maddeleri Tüzüğü veya ürün sertifikasına göre yapılır.  Gıda Kontrolörlerince başta tahıl ve tahıl ürünleri olmak üzere bakliyat, süt ve süt ürünleri, katı ve sıvı yağlar, meyve suları ve narenciye ürünlerinden alınan numuneler laboratuvarımıza intikal ettirilerek fiziksel analize tabi tutulmaktadır. Laboratuvarımıza getirilen buğday, arpa ve bakliyat türü numunelerde genellikle rutubet, elek altı, hektolitre tayini, kırık tane, bozuk tane, düşme sayısı, diğer çeşitlerden tanelere ilişkin analizler, unlarda yaş ve kuru gluten, diğer sıvı gıda ve sıvı gıda katkı maddelerinde ise başta rutubet olmak üzere brix, iletkenlik, akışkanlık, kırılma indisi, yoğunluk, tat, koku, renk gibi duyusal analizler yapılmaktadır, ayrıca Gıdalarda Işınlanma varlığı analizi yapılmaktadır.
 
 
Mevcut Cihazlarımız      
 
-         ETÜV (3 ADET)
-         VAKUMLU ETÜV (1 ADET)
-         TEKPA UN DEĞİRMENİ 1 ADET 
-         ESR SPEKTROFOTOMETRE
-         TL OKUYUCU CİHAZI
-         İLETKENLİK TAYİN CİHAZI
-        SEDİMENTASYON CİHAZI
-        BİNOKÜLER STEREO MİKROSKOP
-         HASSAS TERAZİ (2 ADET)
-         SATAKE KAVUZ SOYMA MAKİNESİ (1 ADET)
-         PERTEN FALLİNG NUMBER DÜŞME SAYISI TAYİN CİHAZI               (1 ADET)
-         SU BANYOSU
-         ULTRASONİK SU BANYOSU
-         PH METRE (1 ADET)
-         REFRAKTOMETRE (1 ADET)
-         SATAKE PRİNÇ PARLATMA MAKİNESİ (1 AD.)
-         DİĞER LABORATUVAR CİHAZ VE EKİPMANLARI
 
 
Hedeflerimiz
 
Fiziksel Analiz Laboratuvarı olarak mevcut analiz çeşitliliğini genişletmek ve akreditasyon kapsamındaki akredite analiz sayısını artırmak temel hedefimizdir.
 
Numune Kabul Kriterleri
 
Rutubet analizlerinde numunesine göre cam kavanoz veya orijinal ambalajında gıda/yem numunesi için en az 200 gr (veya ml) olmalıdır.
Organoleptik analizler için numune orijinal ambalajda olmalıdır.
Diğer fiziksel özellikleri belirleyici analizlerde an az 500 gr (veya ml) olmalıdır.
 
 
Akreditasyon Durumu
 
Akredite.

İLETİŞİM

    Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Hükümet Cad.No:212 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

  • Telefon : (0282) 261 95 77 - (0282) 261 14 85

  • Faks : (0282) 263 35 24

  • E-Posta : tekirdag.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI