Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
1000 Tane Ağırlığı | Tahıllar | TS EN ISO 520:2010 - 2011 | 220,32 | 1 |
Ağırlık Kontrolü (%, Brüt Ve Net) | Çeşitli Ürünler | TGK Tebliğleri, İlgili Ürün TS'leri | 220,32 | 1 |
| Ekmekte | TGK Tebliğ No 2012/2 Değişikliğine dair 2017/23 | | |
| Yumurta | TS 1068, 2015 | | |
Ani Sıcaklık Değişimine Dayanım Tayini | Cam Kaplar | TS 2913, 1978 | 409,86 | 1 |
Boş Tane % | Ayçekirdeği | TS 309, 2005 | 280,80 | 1 |
| Çerezlik Ayçekirdeği | TS 12714, 2001 | | |
| Kabak Çekirdeği | TS 5086, 2014 | | |
| Kendir(Kenevir) | TS 314, 2004 | | |
| Keten Tohumu | TS 313, 2005 | | |
| Susam | TS 311, 2005 | | |
Bozuk Tane % | Ayçiçek Tohumu | TS 309, 2005 | 280,80 | 1 |
| Ayçekirdeği (Çerezlik) | TS 12714, 2001 | | |
| Kuru Bakla | TS 486, 2008 | | |
| Kurutulmuş Bezelye, Kurutulmuş Taze Fasulye | TS 3882, 2016 | | |
| Çam Fıstığı | TS 1771, 2014 | | |
| Çavdar | TS 3267, 2018 | | |
| Haşhaş Tohumu | TS 312, 2016 | | |
| Kenevir (Kendir) | TS 314, 2004 | | |
| Keten | TS 313, 2005 | | |
| Kolza Tohumu | TS 4670, 1985 | | |
| Kuru Fasulye | TS 141, 2008 | | |
| Kuru Börülce | TS 3268, 2009 | | |
| Kuş Yemi | TS 487, 1983 | | |
| Nohut | TS 142, 2008 | | |
| Soya Fasulyesi | TS 308, 2011 | | |
| Susam | TS 311, 2005 | | |
| Sorgum (Kocadarı) | TS 9862, 1992 | | |
Beyazlı Dane | Bulgur | TS 2284, 2009 | 280,80 | 1 |
Böcek Hasarlı Tane % | Mercimek | TGK, 2003/25 | 280,80 | 1 |
Böcek Parça Aranması % | Çeltik | TS 3997, 2013 – TGK 2002/11 | 280,80 | 1 |
| Pirinç | TS EN ISO 7301/2022 – TGK 2010/60 | | |
Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
Böcek Parça ve Yumurtaları (Var/Yok) | Bulgur | TS 2284, 2009 | 280,80 | 2 |
Briks (Suda Çözünebilen Katı Madde) | Aroma Ve Gıda Katkı Mad., Meyve Ve Sebze Suları | TS EN 12143, 1998 | 220,32 | 1 |
| Domates Salçası, Gazlı Alkolsüz İçecek | TS 1466, 2020 | | |
| Kestane Şekeri Meyve ve Sebze Mamulleri (Reçeller, Pekmez, Ketçap, Marmelatlar, Nektarlar,vb.) | TS ISO 2173,2021 | | |
| Biber Salçası | TS 7896 | | |
| Şeker Çözeltisi, Beyaz Şeker Çözeltisi, İnvert Şeker Çözeltisi, Beyaz İnvert Şeker Çözeltisi, İnvert Şeker Şurubu, Beyaz İnvert Şeker Şurubu | TGK 2002/26 | | |
Cılız, Buruşuk Tane % | Buğday | TS 2974, 2018 | 280,80 | 1 |
| Çavdar | TS 3267, 2018 | | |
| Arpa | TS 4078, 2018 | | |
Çözünen Su Oranı | Tavuk Parça Etleri | TS 12326, 2021 | 334,80 | 2 |
| Hindi Parça Etleri | TS 13061, 2014 | | |
Diğer Çeşitlerin Tayini % | Çeltik | TS 3997, 2013 – TGK 2002/11 | 280,80 | 1 |
| Kuru Fasulye | TS 141, 2008 | | |
| Nohut | TS 142, 2008 | | |
| Börülce | TS 3268, 2009 | | |
Diğer Hububatlar % | Arpa | TS 4078, 2018 | 280,80 | 1 |
| Buğday | TS 2974, 2018 | | |
| Çavdar | TS 3267, 2018 | | |
| Yulaf | TS 3200, 2018 | | |
Dolum Oranı % | Sebze-Meyve Konserveleri, Hazır Yemek Konserveleri, ( Domates Salçası, Reçeller, Marmelat, Yaprak Konserve, Zeytin,) Meyve Suları | TS 2664, 2007 | 220,32 | 1 |
Düşme Sayısı (Falling Number)(sn) | Buğday, çavdar, durum buğdayı, irmik ve bunların unları | TS EN ISO 3093, 2013 | 410,40 | 1 |
Elek/İrilik/Boylama | Gıda | İlgili Ürün TS'leri | 280,80 | 1 |
Fermentasyon Gücü Tayini (mlCO2) | Ekmek Mayası | TS 3522, 2015 | 360,72 | 1-2 |
Gözle Görülebilir Yabancı Madde (Var / Yok) | Ekmek | TGK 2012/2 Değişik:R.G.-2017/23 | 280,80 | 1 |
| Meşrubat | TS 13568, 2013 | | |
| Diğer Ürünler | İlgili Ts'ler ve Tebliğler | | |
Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
Ham Tane Ve Tebeşirleşmiş Dane % | Çeltik | TS 3997, 2013-TGK, 2002/11 | 280,80 | 1 |
| Pirinç | TS EN ISO 7301/2022- TGK, 2010/60 | | |
Hasarlı Dane % | Buğday | TS 2974, 2018 | 280,80 | 1 |
| Çeltik | TS 3997, 2013-TGK, 2002/11 | | |
| Pirinç | TS EN ISO 7301/2022 – TGK 2010/60 | | |
Hava Boşluğu (Her 10 Yumurta için) | Yumurta | TS 1068, 2015 | 241,92 | 1 |
Hektolitre kg/ Hlt | Hububat ve Hububatlı Ürünler (Arpa, Buğday, Çavdar, Yulaf, Mısır vb.) | TS EN ISO 7971-3 / 2019 | 220,32 | 1 |
Kırılma İndisi | Hayvansal Ve Bitkisel Katı Ve Sıvı Yağlar | TS EN ISO 6320, 2017 - TS 894, 1970 | 220,32 | 1 |
| Tereyağı | TS ISO 1739 - 2010 | | |
Kurutma Kaybı % | Beyaz Şeker | TGK 2002/26 | 280,80 | 1-2 |
Kırık Tane % | Arpa | TS 4078, 2018 | 280,80 | 1 |
| Buğday | TS 2974, 2018 | | |
| Çavdar | TS 3267, 2018 | | |
| Çeltik | TS 3997, 2013 | | |
| Kuru Börülce | TS 3268, 2009 | | |
| Kuru Fasulye | TS 141, 2008 | | |
| Kuş Yemi (Nijer Tohumu) | TS 487, 1983 | | |
| Mısır ve Cin Mısırı | TS 3415,2018 | | |
| Nohut | TS 142, 2008 | | |
| Pirinç | TS EN ISO 7301/2022 – TGK 2010/60 | | |
| Sorgum (Kocadarı) | TS 9862, 1992 | | |
| Yulaf | TS 3200, 2018 | | |
Mandık ve Kırmızı Dane, Kırmızı Çizgili Dane % | Çeltik | TS 3997, 2013-TGK, 2002/11 | 280,80 | 1 |
| Pirinç | TS EN ISO 7301/2022- TGK, 2010/60 | | |
Meyve Ağırlığı Oranı Tayini % | Reçeller | TS 3958, 2010 | 220,32 | 1-2 |
Organoleptik Analiz(Duyusal Muayene) | Meşrubat | TS 13568 - 2013 | 414,72 | 1 |
| Duyusal Analizlerin Yapılabileceği Tüm Ürünler (Renk, Koku, Görünüş, Tat) | TS EN ISO 5492, 2014 TGK Tebliğleri, İlgili Ürün TS'leri | | |
Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
Özgül Ağırlık Tayini (Piknometre İle) | Ayran Ve Süt | TS 1018, 2002 | 220,32 | 1 |
| Hayvansal Ve Bitkisel Yağlar | TS 4959, 1986 | | |
| Yemeklik Bitkisel Yağlar | TS 894, 1970 | | |
| Zeytinyağı | TS 342, 2003-2004/30 | | |
| Şarap v.b. | TS 522 | | |
*Özgül Ağırlık Tayini (Piknometre İle) | Şarap | OIV-MA-AS2-01A | 220,32 | 1-2 |
*Toplam Kuru Madde | Şarap | OIV-MA-AS2-03B | 287,28 | 1-2 |
Toplam Kuru Madde | Şarap v.b. | TS 522 | 287,28 | 1-2 |
pH | Beyaz Peynir | TS 2176, 2011 | 205,20 | 1 |
| Bira | TS 2259, 2012 | | |
| Çözünebilir Kahve | TS 5389, 2010 | | |
| Et Ve Et Ürünleri | TS 3136 ISO 2917, 2002 | | |
| Meyve ve Sebze Ürünleri, Ketçap, Yem ve Yem Katkı Maddeleri… | TS 1728 ISO 1842, 2001 | | |
| Meyve Ve Sebze Suları | TS EN 1132, 1996 | | |
| Üzüm Pekmezi | TS 3792, 2008 | | |
| Su | TS EN ISO 10523, 2013 | | |
| Zeytin | TS 774, 2015 | | |
Randıman % | Çeltik | TS 3997, 2013 | 410,40 | 1 |
*Rutubet Tayini** | Tahıl Ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil Hariç) | TS EN ISO 712 | 287,28 | 1 |
*Rutubet Tayini** | Yem ve Yem Hammaddeleri | TS 6318, 1989 | 287,28 | 1-2 |
*Rutubet ve Uçucu madde Tayini ** | Yağlı Tohumlar | TS EN ISO 665 | 287,28 | 1-2 |
*Rutubet ve Uçucu madde Tayini ** | Yağlı Tohum Kalıntıları | TS ISO 771 | 287,28 | 1-2 |
Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
Rutubet ve Kuru Madde % | Ayran, Süt (Yağsız KM.) | TS 1018, 2002 | 287,28 | 1-2 |
| Baklagiller (Nohut, Mercimek, Kuru Fasulye, Barbunya, Börülce) | TS ISO 24557 | | |
| Çiğ Çekirdek Kahve | TS 2314, 1990 | | |
| Çikolata | TS 7800, 2022 | | |
| Çözünebilir Kahve | TS ISO 3726-2001 | | |
| Dondurma (Yağsız K.M.) | TS ISO 3728, 2010 | | |
| Şeker, Yarı Beyaz Şeker Ve Rafine Şeker, Glukoz Şurubu, Kurutulmuş Glukoz Şurubu, | TGK 2002/26 | | |
| Ekmek,Yufka | TS 5000, 2010 | | |
| Ekmek Mayası | TS 3522, 2015 | | |
| Et Ve Et Mamulleri | TS 1743 ISO 1442, 2001 | | |
| Hurma | TS 7420, 1989 | | |
| Kakao Çekirdek | TS ISO 2451, 2021 | | |
| Kakao Toz | TS 3076-1, 2001 | | |
| Kavrulmuş Çekirdek Kahve | TS ISO 11294, 2001 | | |
| Kazein Ve Kazeinatlar | TGK, 2002/18 | | |
| Kuru incir | TS 541, 2006 | | |
| Kuru Meyve Ve Sebze (Kuru Bezelye, Kurutulmuş Şeftali, Kurutulmuş Taze Fasulye) | TS 3687 ISO 7703, 1998 | | |
| Kuru Üzüm (Çekirdekli ve Çekirdeksiz )Kuru Kayısı | TS 485, 2013 | | |
| Meyve Ve Sebze Ürünleri (Salça vb.) (Kuru Madde T.) | TS 1129 ISO 1026, 1998 | | |
| Mısır Silajı, Pancar Posası | TS 6321, 1993 | | |
| Mısır, Cin Mısır ve Ürünleri | TS EN ISO 6540 T1 – 2012(3977) | | |
| Nişasta, Toz Revani, Hazır Kuru Çorba | TS 1252 EN ISO 1666, 2001 | | |
| Peynir Ve Eritme Peyniri, Hazır Puding, Tereyağ… | TS EN ISO 5534, 2006 | | |
| Siyah Çayda Kuru Madde | TS 1561, 1990 | | |
| Siyah Çay ve bitki çayı Rutubet | TS 1562, 1990 | | |
| Süt Tozu (Tam Yağlı,Yarım Yağlı,Yağsız) Peyniraltısuyu tozu, koyulaştırılmış süt… | TGK 2002 /16 | | |
| Tahin , Tahin Helvası, Hazır kek… | TS 1201 EN ISO 1741, 1996 | | |
| Tuz | TS 933, 2003 | | |
| Diğer Ürünler | İlgili Ts'ler ve Tebliğler | | |
Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
Rutubet, Kuru Madde % (Toluen Metodu) | Baharatlar (TGK 2022/7 Sayılı Tebliğ'de Bulunan Tüm Baharatlar), Kuş üzümü, Mısır Cipsi, Patates Cipsi, Hindistan Cevizi, Kabak Çekirdeği, Çam fıstığı Köfte Harcı, Lokum) | TS ISO 939, 2021 | 410,40 | 1 |
Rutubet, (Refraktometrik Metodu) | Bal | TS 13365, 2008 | 220,32 | 1 |
Rutubet Ve Uçucu Madde Miktarı Tayini % | Hayvansal Ve Bitkisel Katı Ve Sıvı Yağlar | TS EN ISO 662, 2016 | 287,28 | 1 |
*Sedimentasyon Endeksi Tayini-Zeleny Sedimantasyon Deneyi** | Buğday Unu | TS EN ISO 5529 | 470,88 758,16*** | 1 |
*Beklemeli (Modifiye) Sedimentasyon Analizi** | Buğday Unu | İşletme içi Metot ATFZ127 (TS EN ISO 5529 Modifiye) | 405,00 692,28*** | 1 |
Sediment (Kirlilik)Analizi | Süt | TS 1018, 2002 | 220,32 | 1 |
Siyah Leke Tayini (adet) | Domates Salçası, Biber Salçası | TS 1466, 2020 | 280,80 | 1 |
Su Ekstraktı Tayini % | Çay | TS ISO 9768, 1997-T1/2003 | 330,48 | 2-3 |
Suya Geçen Madde Miktarı % | Makarna-Bulgur | TS 1620, 2016 | 410,40 | 1-2 |
Suda Çözünmeyen Katı Madde M. % | Bal | TS 3036, 2010 | 220,32 | 1 |
Süzme Ağırlığı % | Meyve Konserveleri, Sebze Konserveleri, Hazır Yemek Konserveri, (Barbunya Pilaki , Vişne, Taze Fasulye, Yaprak Konservesi vb.) Turşu | TS 2664, 2007 | 220,32 | 1 |
| Zeytin | TS 774, 2015 | | |
Tam Kargo % | Çeltik | TS 3997, 2013 TGK, 2002/11 | 280,80 | 1 |
Toplam Toz Çay Miktarı | Çay | TS 4600 ISO 3720 TGK 2008/42 | 220,32 | 1 |
Yabancı Tat ve Koku (Var/Yok) | İlgili Ürünler | İlgili TS'ler Ve Tebliğler | 280,80 | 1 |
*Yoğunluk Tayini (piknometre) | Şarap | OIV-MA-AS2-01A | 220,32 | 1 |
Kompenentlerin Mikroskobik Tespiti | Yem ve Yem Hammaddeleri | 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete | 540,00 | 2 |
Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
Et-Kemik Unu, Kan Unu, Boynuz, Tırnak Aranması (Çöktürme Metodu) | Yem ve Yem Hammaddeleri | 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete | 360,72 | 2 |
Yabancı Madde Analizi % | Arpa | TS 4078, 2018 | 280,80 | 1 |
| Antep Fıstığı (Kabuklu) | TS 1279, 2019 | | |
| Ayçiçeği Toh. - Çerezlik Ayçiçeği Toh., Keten Toh. | TS 2947 EN İSO 658-2005 | | |
| Kurutulmuş Bezelye ve Taze Fasulye | TS 3882-2016 | | |
| Börülce Kuru | TS 3268, 2009 | | |
| Buğday | TS 2974, 2018 | | |
| Cin Mısır, Mısır | TS 3415, 2018 | | |
| Çavdar | TS 3267, 2018 | | |
| Çeltik | TS 3997, 2013-TGK, 2002/11 | | |
| Ekmek (Gözle Görülebilen) | TGK, 2012/2 | | |
| Yer Fıstığı (İç ve Kabuklu), Kabak Çekirdeği,Nohut,Kolza | TS 142, 2008 | | |
| Fındık İç | TS 3075, 2012 | | |
| Fındık Kabuklu | TS 3074, 2015 | | |
| Kuru Bakla | TS 486, 2008 | | |
| Kuru Fasulye | TS 141, 2008 | | |
| Kuş Yemi (Nijer) | TS 487, 1983 | | |
| Mercimek | TGK 2003/25 | | |
| Pirinç | TS EN ISO 7301/2022– TGK 2010/60 | | |
| Soya Fasulyesi | TS 308, 2011 | | |
| Susam | TS 2947, 2005 | | |
| Yulaf | TS 3200, 2018 | | |
| Diğer Ürünler | İlgili TS'ler Ve Tebliğler | | |
Yabancı Madde (Mikroskobik) | Öğütülmüş Toz Kırmızı Biber | TS 9193 | 442,8 | 3 |
Zarar Görmüş Tane % | Arpa | TS 4078, 2018 | 280,80 | 1 |
| Buğday | TS 2974, 2018 | | |
| Çavdar | TS 3267, 2018 | | |
| Yulaf | TS 3200, 2018 | | |
| Mısır | TS 3415, 2018 | | |
*Işınlanmış Gıda Analizleri** | Silikat Minerali İçeren Gıdalar (1, 2, 3 ve 6. Grup) | Termolüminesans (TL) TS EN 1788, 2007 | 7500 | 3-5 |
| Kemik, Balık Kılçığı, Tavuk Kemiği İçeren Gıdalar (4 ve 5. Grup) | Elektron Spin Rezonans (ESR) TS EN 1786, 1998 | 1872 | 3-5 |
Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
Renk Tipi (Braunschweig puanı) | Beyaz Toz Şeker | TS 861, 2007 | 220,32 | 1 |
İletkenlik Külü/İletkenlik Külü Puanı | Beyaz Toz Şeker | TS 861, 2007 | 220,32 | 1 |
Toplam Puan | Beyaz Toz Şeker | TS 861, 2007 | 220,32 | 1 |
Elektriksel İletkenlik | Bal | TS 13366 | 220,32 | 1 |
| Su | TS 9748 EN 27888 | | |
Askıda Katı Madde Tayini | Su | TS EN 872 | 511,92 | 1 |
Nişasta Granüllerinin Mikroskobik Görünüşü | Buğday, Mısır, Patates, Tapiyoka, Manyok, Pirinç | İşletme İçi Metot ATFZ135 | 540 | 1 |
Polen Oranı | Bal (Ayçiçeği, Akasya, Kestane, Ihlamur) | TS 13363 | 990 | 2
|