T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TEKİRDAĞ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • DÖNER SERMAYE
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    • AKREDİTASYON
    • KALİTE POLİTİKASI
    • ÇEVRE POLİTİKASI
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    PERSONEL DURUMU
  • LABORATUVARLAR
    NUM. KABUL VE RAPOR BİR.
    MİKROBİYOLOJİ LAB.
    KİMYASAL LAB.
    FİZİKSEL LAB.
    KATKI VE MİNERAL LAB.
    KALINTI LAB.
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LAB.
    MİKOTOKSİN LAB.
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    • FİZİKSEL ANALİZ LAB.
    • KATKI VE MİNERAL LAB.
    • KİMYASAL ANALİZ LAB.
    • MİKOTOKSİN LAB.
    • MİKROBİYOLOJİ LAB.
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ LAB.
    • KALINTI LAB.
    GENEL HÜKÜMLER
    HESAP NUMARALARIMIZ
    MUTABAKAT SÖZLEŞMESİ
    MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ
    ANALİZ SAYILARI
    VI-1 BELGESİ BAŞVURU
    MÜSTERİ ÖNERİ VE ŞİKAYET FORMU
    MÜŞTERİYE HİZMET
    KARAR KURALI
    ANKET
    ÖZEL İSTEK DİLEKÇE
  • YAYINLAR
    ETİK DAVRANIŞ KODLARI
    HİZMET ENVANTERİ TABLOSU
    PROJELER
    EĞİTİM
    STAJ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Lab.

FİZİKSEL LABORATUVARI ANALİZ ÜCRETLERİ


Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti     (GKLS)

(Kdv dahil)

Analiz Süresi (Gün)
1000 Tane AğırlığıTahıllarTS EN ISO 520 300

 

1

Ağırlık Kontrolü (%, Brüt Ve Net) Çeşitli ÜrünlerTGK Tebliğleri, İlgili Ürün TS'leri3001
​Ekmekte 

TGK Tebliğ No 2012/2

Değişikliğine dair 2017/23

​​
​YumurtaTS  1068​​
Ani Sıcaklık Değişimine Dayanım Tayini

 

Cam Kaplar

 

TS 2913

4801

Boş Tane %

 

 

Ayçekirdeği TS 309360

 

 

 

1

​Çerezlik AyçekirdeğiTS 12714​​
​Kabak Çekirdeği TS 5086​​
​Kendir(Kenevir)TS 314​​
​Keten TohumuTS 313​​
​SusamTS 311​​

 

 

 

 

Bozuk Tane %

 

Ayçiçek  TohumuTS 309

 

 

 

 

 

 

 

 

360

 

 

 

 

 

 

 

 

1

​Ayçekirdeği (Çerezlik)TS 12714​​
​Kuru BaklaTS 486​​
​

Kurutulmuş Bezelye,

Kurutulmuş Taze Fasulye

TS 3882​​
​Çam FıstığıTS 1771​​
​ÇavdarTS 3267​​
​Haşhaş TohumuTS 312​​
​Kenevir (Kendir)TS 314​​
​Keten TS 313​​
​Kolza Tohumu TS 4670​​
​Kuru FasulyeTS 141​​
​Kuru BörülceTS 3268​​
​Kuş YemiTS 487​​
​NohutTS 142​​
​Soya FasulyesiTS 308​​
​Susam TS 311​​
​Sorgum (Kocadarı)TS 9862​​
Beyazlı Dane BulgurTS 22843601
Böcek Hasarlı Tane %MercimekTGK 2003/253601

 

Böcek Parça Aranması %

ÇeltikTS 3997 – TGK 2002/11360

 

1

​Pirinç

TS EN ISO 7301 –

TGK 2010/60

​​
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti     (GKLS)

(Kdv dahil)

Analiz Süresi (Gün)
Böcek Parça ve Yumurtaları (Var/Yok)BulgurTS 22843602

 

 

 

 

 

 

 

Briks  (Suda Çözünebilen Katı Madde)

Aroma Ve Gıda Kat. Mad.,

Meyve Ve Sebze Suları

 

TS EN 12143

3001
​

Domates Salçası,

Gazlı Alkolsüz İçecek

TS 1466​​
​

Kestane Şekeri, Meşrubat

Meyve ve Sebze Mamulleri (Reçeller, Pekmez, Ketçap, Marmelatlar, Nektarlar,vb.)

 

TS ISO 2173

​​
​Biber SalçasıTS 7896​​
​Şeker Çözeltisi, Beyaz Şeker Çözeltisi, İnvert Şeker Çözeltisi, Beyaz İnvert Şeker Çözeltisi, İnvert Şeker Şurubu, Beyaz İnvert Şeker Şurubu

 

 

TGK 2002/26

​​

 

Cılız, Buruşuk Tane %

BuğdayTS 2974360

 

 

1

​ÇavdarTS 3267​​
​ArpaTS 4078​​
Çözünen Su OranıTavuk Parça EtleriTS 12326420

 

2

​Hindi Parça Etleri TS 13061​​

 

 

Diğer Çeşitlerin Tayini %

ÇeltikTS 3997 – TGK 2002/11360     1
​Kuru FasulyeTS 141​​
​NohutTS 142​​
​BörülceTS 3268​​

 

Diğer Hububatlar %

 

Arpa TS 40783601
​BuğdayTS 2974​​
​ÇavdarTS 3267​​
​YulafTS 3200​​

 

 

Dolum Oranı %

Sebze-Meyve Konserveleri, Hazır Yemek Konserveleri,

 ( Domates Salçası, Reçeller, Marmelat, Yaprak  Konserve, Zeytin,) Meyve Suları

 

 

TS 2664

3001
Düşme Sayısı
(Falling Number)(sn)
Buğday, çavdar, durum buğdayı, irmik v.b. unları

 

TS EN ISO 3093

5401
Elek/İrilik/BoylamaGıda               İlgili Ürün TS'leri3601
Fermentasyon Gücü Tayini (mlCO2)Ekmek MayasıTS 35224801-2

Gözle Görülebilir Yabancı Madde

(Var / Yok)

Ekmek

TGK 2012/2

Değişik:R.G.-2017/23

3601
​MeşrubatTS 13568​​
​Diğer Ürünler İlgili Ts'ler ve Tebliğler​​
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti     (GKLS)

(Kdv dahil)

Analiz Süresi (Gün)
Ham Tane Ve Tebeşirleşmiş Dane %ÇeltikTS 3997 -TGK, 2002/11360

 

1

​Pirinç

TS EN ISO 7301 -

TGK, 2010/60

​​

 

 

Hasarlı Dane %

BuğdayTS 2974360

 

 

1

​ÇeltikTS 3997 -TGK, 2002/11​​
​Pirinç

TS EN ISO 7301 –

TGK  2010/60

​​
Hava Boşluğu (Her 10 Yumurta için)YumurtaTS 10683001

 

Hektolitre kg/ Hlt

Hububat ve Hububatlı Ürünler

(Arpa, Buğday, Çavdar, Yulaf, Mısır vb.)

 

TS EN ISO 7971-3

 

300

1

 

Kırılma İndisi

Hayvansal Ve Bitkisel Katı Ve Sıvı YağlarTS EN ISO 6320 - TS 894

 

300

 

1

​TereyağıTS ISO 1739 ​​
Kurutma Kaybı %Beyaz ŞekerTGK 2002/26 3601-2

 

 

 

 

 

 

 

Kırık Tane %

 

 

Arpa TS 40783601
​BuğdayTS 2974​​
​ÇavdarTS 3267​​
​ÇeltikTS 3997​​
​Kuru BörülceTS 3268​​
​Kuru FasulyeTS 141​​
​Kuş Yemi (Nijer Tohumu)TS 487​​
​Mısır ve Cin MısırıTS 3415​​
​NohutTS 142​​
​Pirinç

TS EN ISO 7301 –

TGK 2010/60

​​
​ Sorgum (Kocadarı)TS 9862​​
​YulafTS 3200​​
Mandık ve Kırmızı Dane, Kırmızı Çizgili Dane %ÇeltikTS  3997 -TGK, 2002/11360

 

1

​Pirinç

TS EN ISO 7301 -

TGK, 2010/60

​​
Meyve Ağırlığı Oranı Tayini %ReçellerTS 39583001-2
Organoleptik Analiz(Duyusal Muayene)MeşrubatTS 13568 5401
​Duyusal Analizlerin Yapılabileceği Tüm Ürünler (Renk, Koku, Görünüş, Tat)TS EN ISO 5492, 2014                     TGK Tebliğleri, İlgili Ürün TS'leri​​
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti     (GKLS)

(Kdv dahil)

Analiz Süresi (Gün)

 

 

Özgül Ağırlık Tayini 

(Piknometre İle)

Ayran Ve SütTS 1018300     1
​Hayvansal Ve Bitkisel YağlarTS 4959​​
​Yemeklik Bitkisel YağlarTS 894​​
​ZeytinyağıTS 342​​
​Şarap v.b.TS 522​​

*Özgül Ağırlık Tayini 

(Piknometre İle)

ŞarapOIV-MA-AS2-01A3001-2
*Toplam Kuru MaddeŞarapOIV-MA-AS2-03B3601-2
Toplam Kuru MaddeŞarap v.b.TS 5223601-2
pHBeyaz PeynirTS 21763001
​BiraTS 2259​​
​Çözünebilir Kahve TS 5389​​
​Et Ve Et Ürünleri TS 3136 ISO 2917​​
​Meyve ve Sebze Ürünleri, Ketçap, Yem ve Yem Katkı Maddeleri…TS 1728 ISO 1842 ​​
​Meyve Ve Sebze SularıTS EN 1132​​
​Üzüm PekmeziTS 3792​​
​SuTS EN ISO 10523​​
​ZeytinTS 774​​
Randıman %ÇeltikTS 39974801
*Rutubet Tayini**

Tahıl Ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil Hariç)

 

 

TS EN ISO 712

 

360

 

1

*Rutubet Tayini**Yem ve Yem HammaddeleriTS 6318360

 

1-2

*Rutubet ve

Uçucu madde Tayini **

Yağlı Tohumlar TS EN ISO 6653601-2

*Rutubet ve

Uçucu madde Tayini **

Yağlı Tohum Kalıntıları

 

TS ISO 7713601-2
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti     (GKLS)

(Kdv dahil)

Analiz Süresi (Gün)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rutubet ve

Kuru Madde %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayran, Süt (Yağsız KM.)TS 1018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

360

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​Baklagiller (Nohut, Mercimek, Kuru Fasulye, Barbunya, Börülce)

 

TS ISO 24557

​​
​Çiğ Çekirdek KahveTS 2314​​
​ÇikolataTS 7800​​
​Çözünebilir KahveTS ISO 3726​​
​Dondurma (Yağsız K.M.)TS ISO 3728​​
​Şeker, Yarı Beyaz Şeker Ve Rafine Şeker, Glukoz Şurubu, Kurutulmuş Glukoz Şurubu, TGK 2002/26​​
​Ekmek, Yufka TS 5000​​
​Ekmek MayasıTS 3522​​
​Et Ve Et MamulleriTS ISO 1442​​
​HurmaTS 7420​​
​Kakao ÇekirdekTS ISO 2451​​
​Kakao  Toz, Kavrulmuş Çekirdek KahveTS ISO 11294​​
​Kazein Ve KazeinatlarTGK, 2002/18​​
​Kuru incirTS 541​​
​

Kuru Meyve Ve Sebze

(Kuru Bezelye, Kurutulmuş Şeftali, Kurutulmuş Taze Fasulye)

 

TS 3687 ISO 7703

​​
​Kuru Üzüm (Çekirdekli ve Çekirdeksiz )Kuru KayısıTS 485​​
​

Meyve Ve Sebze Ürünleri

(Salça vb.) (Kuru Madde T.)

TS 1129 ISO 1026​​
​Mısır Silajı, Pancar PosasıTS 6321​​
​Mısır, Cin Mısır ve ÜrünleriTS EN ISO 6540​​
​

Nişasta, Toz Revani,

Hazır Kuru Çorba

TS 1252 EN ISO 1666​​
​Peynir Ve Eritme Peyniri, Hazır Puding, Tereyağ…TS EN ISO 5534​​
​Siyah Çayda Kuru MaddeTS 1561​​
​Siyah Çay ve bitki çayı RutubetTS 1562​​
​Süt Tozu (Tam Yağlı,Yarım Yağlı,Yağsız) Peyniraltısuyu tozu, koyulaştırılmış süt…

TGK 2002 /16

 

​​
​

Tahin , Tahin Helvası,

Hazır kek…

TS 1201 EN ISO 1741​​
​TuzTS 933​​
​Diğer Ürünler İlgili Ts'ler ve Tebliğler​​
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti     (GKLS)

(Kdv dahil)

Analiz Süresi (Gün)

 

 

Rutubet,

Kuru Madde %

 

(Toluen Metodu)

Baharatlar (TGK 2022/7 Sayılı Tebliğ'de Bulunan Tüm Baharatlar), Kuş üzümü, Mısır Cipsi, Patates Cipsi, Hindistan Cevizi,

Kabak Çekirdeği, Çam fıstığı Köfte Harcı, Lokum)

TS ISO 9395401
Rutubet,(Refraktometrik Metodu)

 

Bal

 

TS 13365

3001

Rutubet Ve

Uçucu Madde

Miktarı Tayini %

 

Hayvansal Ve Bitkisel Katı Ve Sıvı Yağlar

 

TS EN  ISO 662

 

360

 

1

*Sedimentasyon Endeksi Tayini-

Zeleny Sedimantasyon Deneyi**

Buğday UnuTS EN ISO 5529

600

960***

1
*Beklemeli  (Modifiye) Sedimentasyon Analizi**Buğday Unu

İşletme içi Metot ATFZ127

(TS EN ISO 5529 Modifiye)

600

960***

1560****

1
Sediment (Kirlilik)Analizi

 

Süt

 

TS 1018

3001
Siyah Leke Tayini (adet)

Domates Salçası,

Biber Salçası

TS 14663601
Su Ekstraktı Tayini %Çay TS ISO 9768, 1997-T1/20034202-3
Suya Geçen Madde Miktarı %Makarna-BulgurTS 16205401-2
Suda Çözünmeyen Katı Madde M. %

 

Bal

 

TS 3036

3001

 

 

 

Süzme Ağırlığı %

Meyve -Sebze Konserveleri, Hazır Yemek Konserveri,  (Barbunya Pilaki , Vişne, Taze Fasulye, Yaprak Konservesi vb.)  Turşu

 

TS 2664

300

 

 

1

​ZeytinTS 774​​
Tam Kargo %ÇeltikTS 3997, TGK, 2002/113601
Toplam Toz Çay MiktarıÇay

TS 4600 ISO 3720

TGK 2015/30

3001
Yabancı Tat ve Koku (Var/Yok)İlgili Ürünlerİlgili TS'ler Ve Tebliğler3601
*Yoğunluk Tayini (piknometre)ŞarapOIV-MA-AS2-01A3001
Kompenentlerin Mikroskobik TespitiYem ve Yem Hammaddeleri21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete7202
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti     (GKLS)

(Kdv dahil)

Analiz Süresi (Gün)
Et-Kemik Unu, Kan Unu, Boynuz, Tırnak  Aranması (Çöktürme Metodu)Yem ve Yem Hammaddeleri21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete4802

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yabancı Madde Analizi %

 

 

 

 

 

 

 

Arpa TS 4078360

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

​Antep Fıstığı (Kabuklu)TS 1279​​
​

Ayçiçeği Toh. - Çerezlik

Ayçiçeği Toh., Keten Toh.

TS 2947 EN İSO 658 ​​
​Kurutulmuş Bezelye ve     Taze FasulyeTS 3882​​
​Börülce KuruTS 3268​​
​BuğdayTS 2974​​
​Cin Mısır, MısırTS 3415​​
​ÇavdarTS 3267​​
​ÇeltikTS 3997, 2013-TGK, 2002/11​​
​Ekmek (Gözle Görülebilen)TGK 2012/2​​
​

Yer Fıstığı (İç ve Kabuklu),

Kabak Çekirdeği,Nohut,Kolza

TS 142

 

​​
​Fındık İçTS 3075​​
​Fındık KabukluTS 3074​​
​Kuru BaklaTS 486​​
​Kuru FasulyeTS 141​​
​Kuş Yemi (Nijer)TS 487​​
​MercimekTGK 2003/25 ​​
​Pirinç

TS EN ISO 7301/2022–

TGK 2010/60

​​
​Soya Fasulyesi TS 308​​
​Susam TS 2947​​
​YulafTS 3200​​
​Diğer Ürünlerİlgili TS'ler Ve Tebliğler​​
Yabancı Madde (Mikroskobik)Öğütülmüş Toz Kırmızı BiberTS 91836003

 

 

Zarar Görmüş Tane %

ArpaTS 40783601
​BuğdayTS 2974​​
​ÇavdarTS 3267​​
​YulafTS 3200​​
​MısırTS 3415​​

*Işınlanmış Gıda Analizleri**

 

Silikat Minerali İçeren Gıdalar (1, 2, 3 ve 6. Grup)

Termolüminesans (TL)

TS EN 1788

90003-5
​Kemik, Balık Kılçığı, Tavuk Kemiği İçeren Gıdalar (4 ve 5. Grup)

Elektron Spin Rezonans (ESR)

TS EN 1786

24003-5
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti     (GKLS)

(Kdv dahil)

Analiz Süresi (Gün)
Renk Tipi (Braunschweig puanı)Beyaz Toz ŞekerTS 861

 

300

1
İletkenlik Külü/İletkenlik Külü PuanıBeyaz Toz ŞekerTS 861

 

300

1
Toplam PuanBeyaz Toz ŞekerTS 861

 

300

1
Elektriksel İletkenlikBalTS 13366

 

540

1
​SuTS 9748 EN 27888300​
Askıda Katı Madde TayiniSuTS EN 8726601
Nişasta Granüllerinin Mikroskobik GörünüşüBuğday, Mısır, Patates, Tapiyoka, Manyok, PirinçTürk Farmakopesi7201
Polen Oranı Bal (Ayçiçeği, Akasya, Kestane, Ihlamur)Tarım ve Orman Bakanlığı Balda Polen Oranı Analizi Standart Metodu13202​


* ile işaretli analizler Türk Akreditasyon Kurumu akreditasyon kapsamındadır.

** ile işaretli analizler Helal Akreditasyon Kurumu akreditasyon kapsamındadır.

*** Yapılacak analizde başka bir analizden elde edilecek sonuçlar/veriler kullanılacak ise söz konusu analizlere ait ücretler de ayrıca tahsil edilecektir. (rutubet, tuz, yağ, GDO, migrasyon vb.)

       ****Sedimentasyon analizi ile birlikte istendiği durumda geçerlidir (Rutubet analizi ücreti bir kez alınır.)​


İLETİŞİM

    Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Hükümet Cad.No:212 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

  • Telefon : (0282) 261 95 77 - (0282) 261 14 85

  • Faks : (0282) 263 35 24

  • E-Posta : tekirdag.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI