Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti (GKLS) (KDV Dahil) | Analiz Süresi (Gün) |
Hidroklorik Asitte Çözünmeyen Kül Tayini | Meyve ve Sebze Analizleri | TS ISO 763 (Meyve ve Sebze Ürünleri) | 832 | 2 gün |
| Baharat ve çeşni veren bitkiler | TS 2133 ISO 930 | 832 | 2 gün |
| Ekmek, Un, Bisküvi, Hazır Kuru Çorbalar | TS 2383 (Ekmek, Un, Bisküvi, Hazır Kuru Çorbalar) | 832 | 2 gün |
Hidroklorik Asitte Çözünmeyen Kül Tayini | Yem ve Yem Hammaddeleri | Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete | 832 | 2 gün |
İyodat Tayini | Sofra ve Yemeklik Tuzlar | TS 933 | 678 | 1 gün |
İyot Sayısı | Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar, Zeytin Ezmesi | TS EN ISO 3961 | 516 | 1 gün |
*Jelatin Aranması** | Yoğurt | AOAC 920.106 | 363 | 1 gün |
Karboksi Metil Selüloz Aranması | Süt ve Süt ürünleri | TKB'nın 13 Ocak 2011 tarih B.12.5.TAG.0.16.00.21/350 sayılı “Süt ve Süt Ürünlerinde yapılacak analizler" konulu yazısı | 516 | 1 gün |
Kükürtdioksit Tayini (serbest SO2) | Şarap | OIV-MA-AS323-04A1 | 648 | 1 gün |
Kükürtdioksit Tayini (toplam SO2) | | OIV-MA-AS323-04A2 | 648 | 1 gün |
Kükürtdioksit Tayini (bağlı SO2) | | TS 522 | 648 | 1 gün |
*Kül Tayini** | Tahıl ve Tahıl Ürünleri (nişasta ve ürünleri, tohumlar hariç) | TS EN ISO 2171 | 592 | 2 gün |
| Baklagiller ve Yan Ürünleri | | | |
Metabolik Enerji Tayini | Kanatlı Karma Yemler | Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete | 2544 | 3 gün |
| Yem Hammaddeleri | TS 9610 (Sakaroz hariç) | 2544 | 3 gün |
| Ruminant (Geviş Getiren) | TS 9610 | 2313 | 3 gün |
*Metil Alkol | Distile Alkollü İçkiler ve Şüphelileri | EEC 2870/200 | 1293 | 1 gün |
| Alkollü İçkiler ve Şüphelileri (Distile hariç) | | 1293 | 1 gün |
Tersiyer Bütil Alkol | Alkollü İçkiler ve Şüphelileri | EEC 2870/2000 | 1293 | 1 gün |
Uçucu Madde ve Yüksek Alkol | Distile Alkollü İçkiler ve Şüphelileri | EEC 2870/2000 | 1293 | 1 gün |
*Mineral Yağ Aranması** | Hayvansal ve Bitkisel Yağlar | TS 5039 | 308 | 1 gün |
| Zeytin Ezmesi | | | |
Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | Analiz Ücreti (GKLS) (KDV Dahil)eti | Analiz Süresi (Gün) |
Nişasta Aranması | Gıda | GMMAM | 396 | 1 gün |
Nişasta Analizi | Yem | Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete | 934 | 1 gün |
Peroksidaz Analizi | Gıda | TS 1330 (Yoğurt) | 451 | 1 gün |
| | TS 1019 (Süt) | | |
| | TS 7999 (Bezelye, Fasulye) | | |
Peroksit Sayısı | Zeytinyağı | COI/T.20/Doc. No 35 | 396 | 1 gün |
| Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar, Zeytin Ezmesi | TS EN ISO 3960 | 396 | 1 gün |
Polarizasyon Tayini | Beyaz Şeker | TS 861 | 308 | 1 gün |
Sabunlaşma Sayısı | Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar | TS EN ISO 3657 | 396 | 1 gün |
Sabunlaşmayan Madde | Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar | TS 4963 | 396 | 2 gün |
Süt Yağı Tayini (Gerber Metodu) | Süt ve Süt Ürünleri | TS ISO 19662 (Süt ve Ayran) TS 1864 (Krema ve Kaymak) | 836 | 1 gün |
Süt Yağı Tayini | Tereyağı | TS 1331 | 836 | 2 gün |
Şeker Bileşenleri (Toplam Şeker, İnvert Şeker, Sakkaroz) | Gıda | TS 1466 TS 3036 (Bal) TGK 2002/26 (Şeker) | 561 (Toplam Şeker), 516 (İnvert Şeker) (Sakkaroz) | 1 gün |
Şeker Analizi | Yem | Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete | 561 | 1 gün |
Toplam Kül Tayini | Baharat, çeşni veren bitkiler, Zeytin ezmesi | TS 2131 ISO 928 | 592 | 1 gün |
Toplam Yağ Tayini | Et ve Et Ürünleri | TS 1744 | 561 | 2 gün |
Tuz Tayini | Bitkisel Margarin | TS ISO 1738 | 367 | 1 gün |
Tuz Tayini | Biber Salçası, Domates Suyu, Bezelye Konservesi | TS 2664 | 367 | 1 gün |
*Tuz Tayini** | Ekmek | TS 5000 | 367 | 1 gün |
| Yufka vb. | | | |
Tuz Tayini | Et ve Et Ürünleri | TS 1747-1 ISO 1841-1 | 367 | 1 gün |
Tuz Tayini | Peynir, Ayran | GMMAM | 367 | 1 gün
|