Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TEKİRDAĞ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • DÖNER SERMAYE
    • PERSONEL DURUMU
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    • AKREDİTASYON
    • KALİTE POLİTİKASI
    • ÇEVRE POLİTİKASI
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    NUM. KABUL VE RAPOR BİR.
    MİKROBİYOLOJİ LAB.
    KİMYASAL LAB.
    FİZİKSEL LAB.
    KATKI VE MİNERAL LAB.
    KALINTI LAB.
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LAB.
    MİKOTOKSİN LAB.
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    • FİZİKSEL ANALİZ LAB.
    • KATKI VE MİNERAL LAB.
    • KİMYASAL ANALİZ LAB.
    • MİKOTOKSİN LAB.
    • MİKROBİYOLOJİ LAB.
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ LAB.
    • KALINTI LAB.
    GENEL HÜKÜMLER
    HESAP NUMARALARIMIZ
    MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ
    ANALİZ SAYILARI
    VI-1 BELGESİ BAŞVURU
    MÜSTERİ ÖNERİ VE ŞİKAYET FORMU
    MÜŞTERİYE HİZMET
    KARAR KURALI
    ANKET
    ÖZEL İSTEK DİLEKÇE (MUTABAKAT SÖZLEŞMESİ)
  • YAYINLAR
    ETİK DAVRANIŞ KODLARI
    HİZMET ENVANTERİ TABLOSU
    PROJELER
    EĞİTİM
    STAJ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Kimyasal Analiz Lab.

KİMYASAL LABORATUVARI ANALİZ ÜCRETLERİ

  Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti

(GKLS)

(KDV Dahil)

Analiz Süresi (Gün)
Alkol (Hacmen) Tayini

 

Distile alkollü içkiler ve şüphelileri

TGK Distile Alkollü İçkiler Analiz Metotları Tebliği (Tebliğ No: 2017/9)4201 gün
​Tüm alkollü ve alkolsüz içki ve içecekler ile şüphelileri (Distile hariç)TS 522540​
Alkolde Çözünen Ekstrakt TayiniBaharatlarTS 21354201 gün
Alkolde Çözünmeyen Madde TayiniBezelye, Fasulye, Soya, Mısır KonservesiTS 3826601 gün
Anyon-Katyon Analizleri (Nitrit, Nitrat, Amonyum, KOİ)Kullanım SuyuHach-Lange Fotometrik Yöntem7201 gün
AsitlikBalTS 133604201 gün
AsitlikEkmek, ekmek benzerleri ve yufkaTS 50004201 gün
AsitlikMeyve ve Sebze ÜrünleriTS 1125 ISO 7504201 gün
AsitlikPeynirTS 5914201 gün
AsitlikSüt ve AyranTS 10184201 gün
AsitlikSüt TozuTS 46804201 gün
*AsitlikŞarap ve ŞüphelileriOIV-MA-AS313-014201 gün
​Alkollü içkiler ve şüphelileri (Şarap hariç)​​​
AsitlikTarhanaTS 22824201 gün
AsitlikTereyağTS ISO 17404201 gün
AsitlikBuğday unu,TS 45004201 gün
​Makarna, irmik, kurutulmuş ve öğütülmüş tarımsal gıda numuneleri (kadayıf vb.), ve öğütülmüş tahıl ürünleriTS ISO 7305​​
Asitlik ve Asit Sayısı (Serbest Yağ Asitliği)ZeytinyağıCOI/T.20/Doc. No 344801 gün
​Bitkisel ve hayvansal katı ve sıvı yağlar, tahinTS EN ISO 660​​
AsitlikYoğurtTS 13304201 gün

Azotsuz Öz Maddeler Protein+Selüloz+

Kül+Yağ)

YemYemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete31202 gün
*Bitkisel Yağ Aranması** Süt ve Süt ÜrünleriTS 750322203 gün
​
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti

(GKLS)

(KDV Dahil)

​Analiz Süresi (Gün)
Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik – Asit Sayısı Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağ içeren ürünler, Yağlı TohumlarTS EN ISO 6601140​1 gün
Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik BisküviTS 23831140​2 gün
Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik KakaoTS 23831370​2 gün
Ekstrakte Edilmiş Yağda Peroksit Sayısı Gıda

TS 894

COI/T.20/Doc. No 35

1200​2 gün
Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde ile KülYemeklik Bitkisel YağlarTS 894780​2 gün
*Etil AlkolAlkollü İçkiler ve ŞüphelileriAOAC 984.141740​1 gün
​Alkolsüz İçecekler​​​​
*Hacmen Gerçek Alkol TayiniŞarap ve ŞüphelileriOIV-MA-AS312-01D540​1 gün
Gluten Tayini (Yaş ve Kuru)Buğday kırması ve unu

TS EN ISO 21415-1

TS EN ISO 21415-2

TS EN ISO 21415-3

Kuru:540

Yaş:300

 

​1 gün
*Ham Kül Tayini**Hayvan Yemi, Yem ve Yem Maddeleri TS ISO 5984780​2 gün
Ham Protein -Azot Analizi (Kjehldal Metodu) Gıda ve YemYemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete

840

 

​2 gün
Selüloz TayiniGıdaTS 6932960​2 gün
Ham Selüloz TayiniYemYemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete960​2 gün
*Ham Yağ Tayini**

Hayvan Yemi,

Yem ve Yem Maddeleri

EEC 152/2009540​2 gün
Ham Yağ Tayini (Asit Hidrolizli)​​​​​
Hidroklorik Asitte Çözünmeyen Kül TayiniMeyve ve Sebze AnalizleriTS ISO 763 (Meyve ve Sebze Ürünleri)1060​2 gün
​Baharat ve çeşni veren bitkilerTS 2133 ISO 9301060​2 gün
​Ekmek, Un, Bisküvi, Hazır Kuru ÇorbalarTS 2383 (Ekmek, Un, Bisküvi, Hazır Kuru Çorbalar)1060​2 gün
Hidroklorik Asitte Çözünmeyen Kül TayiniYem ve Yem HammaddeleriYemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete1060​2 gün
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu​

Analiz Ücreti

(GKLS)

(KDV Dahil)

Analiz Süresi (Gün)
İyodat TayiniSofra ve Yemeklik TuzlarTS 933​7801 gün
İyot SayısıHayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar, Zeytin Ezmesi

TS EN ISO 3961

AOCS Cd 1c-85

​6001 gün
*Jelatin Aranması**YoğurtAOAC 920.106​4201 gün
Karboksi Metil Selüloz AranmasıSüt ve Süt ürünleriTKB'nın 13 Ocak 2011 tarih B.12.5.TAG.0.16.00.21/350 sayılı “Süt ve Süt Ürünlerinde yapılacak analizler" konulu yazısı​7201 gün
Kükürtdioksit Tayini (serbest SO2)ŞarapOIV-MA-AS323-04A1​7801 gün
Kükürtdioksit Tayini (toplam SO2)​OIV-MA-AS323-04A2​7801 gün
Kükürtdioksit Tayini (bağlı SO2)​TS 522​7801 gün
*Kül Tayini**Tahıl ve Tahıl Ürünleri (nişasta ve ürünleri, tohumlar hariç) TS EN ISO 2171​7802 gün
​Baklagiller ve Yan Ürünleri​​​​
Metabolik Enerji TayiniKanatlı Karma YemlerYemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete​31803 gün
​Yem HammaddeleriTS 9610 (Sakaroz hariç)​31803 gün
​Ruminant (Geviş Getiren)TS 9610​27003 gün
*Metil AlkolDistile Alkollü İçkiler ve ŞüphelileriEEC 2870/200​17401 gün
​Alkollü İçkiler ve Şüphelileri (Distile hariç)​​17401 gün
Tersiyer Bütil AlkolAlkollü İçkiler ve ŞüphelileriEEC 2870/2000​17401 gün
Uçucu Madde ve Yüksek AlkolDistile Alkollü İçkiler ve ŞüphelileriEEC 2870/2000​17401 gün
*Mineral Yağ Aranması**Hayvansal ve Bitkisel YağlarTS 5039​4201 gün
​Zeytin Ezmesi​​​​
Nişasta AranmasıGıdaTS1330​

480

 

1 gün
Nişasta AnaliziYemYemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete​

1080

 

1 gün
Analiz AdıÜrünler​Analiz Metodu

Analiz Ücreti

(GKLS)

(KDV Dahil)eti

Analiz Süresi (Gün)
Peroksidaz AnaliziGıda​TS 1330 (Yoğurt)5401 gün
​​​TS 1019 (Süt) ​​
​​​TS 7999 (Bezelye, Fasulye)​​
Peroksit SayısıZeytinyağı​COI/T.20/Doc. No 354801 gün
​Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar, Zeytin Ezmesi​TS EN ISO 39604801 gün
Polarizasyon TayiniBeyaz Şeker​TS 8614201 gün
Sabunlaşma SayısıHayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar​TS EN ISO 3657                    AOCS Cd 3a 944801 gün
Sabunlaşmayan MaddeHayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar​TS 49634802 gün
Süt Yağı Tayini (Gerber Metodu)Süt ve Süt Ürünleri​

TS ISO 19662 (Süt ve Ayran)

TS 1864 (Krema ve Kaymak)

7201 gün
Süt Yağı TayiniTereyağı​TS 133115602 gün
Şeker Bileşenleri (Toplam Şeker, İnvert Şeker, Sakkaroz) Gıda​

TS 1466

TS 3036 (Bal)

TGK 2002/26 (Şeker)

720

(Toplam Şeker),

720

(İnvert Şeker) (Sakkaroz)

1 gün
Şeker AnaliziYem​Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik – 29955 sayılı Resmi Gazete7201 gün
Toplam Kül TayiniBaharat, çeşni veren bitkiler, Zeytin ezmesi​TS 2131 ISO 9287801 gün
Toplam Yağ Tayini Et ve Et Ürünleri​TS 17447202 gün
Tuz TayiniBitkisel Margarin​TS ISO 17384801 gün
Tuz TayiniBiber Salçası, Domates Suyu, Bezelye Konservesi​TS 26644801 gün
*Tuz Tayini**Ekmek​TS 50004801 gün
​Yufka vb.​​​​
Tuz TayiniEt ve Et Ürünleri​TS 1747-1 ISO 1841-14801 gün
Tuz TayiniPeynir, Ayran​TS EN ISO 59434801 gün
Tuz Tayini​TereyağıTS ISO 17384801 gün
Tuz Tayini​TurşuTS 111124801 gün
​​ZeytinTS 774​​
Uçar Asit Tayini​Meyve SularıTS 5224201 gün
*Uçar Asit Tayini​Şarap ve şüphelileriOIV-MA-AS313-024201 gün

Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti

(GKLS)

(KDV Dahil)

Analiz Süresi (Gün)
Yağ Asitleri KompozisyonuZeytinyağı

 

COI/T.20/Doc. No 33

 

15601 gün
​Ham Yağ (Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar)

TS EN ISO 12966-1

TS EN ISO 12966-2

​​
​Yağı Ekstrakte Edilen Ürünler (Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar)

TS EN ISO 12966-1

TS EN ISO 12966-2

1980​
Yağ Tayini (Serbest Yağ)Et ve Et ÜrünleriTS 1745 ISO 14447202 gün
Yağ TayiniBitkisel MargarinTS 28127202 gün
Yağ TayiniÇikolataTS 78007203 gün
Yağ TayiniKakaoTS 78009503 gün
Yağ TayiniPeynirTS ISO 343310801 gün
Yağ TayiniTahıl ve Tahıl ÜrünleriTS EN ISO 110857202 gün
Yağ TayiniTahin Helvası, Tel KadayıfTS EN ISO 7347202 gün
​NişastaTS 6180 EN ISO 39477202 gün
Yağ TayiniYoğurtTS 13307201 gün
HPLC İle Şeker (Sakkaroz, Maltoz, Glukoz, Fruktoz) AnaliziBalAOAC 977.20

1560

 

1 gün
PAH (Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar) AnaliziSu Ürünleri, Bebek Mamaları, Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar

Analysis of Polycyclic Aromatic Hidrocarbons in Fish with Agilent Bond Elut Quachers AOAC Kit and HPLC-FID

 

3000

 

2 gün
Tohum Yağlarının Tespiti (ECN42 Farkı) Zeytinyağı, Prina YağıCOI/T.20/Doc. No 20

1800

(Yağ Asitleri Kompozisyonu hariç)

2 gün
Süt Yağı Harici Yağ AranmasıTereyağ, Kaymak, Krema

TS EN ISO 17678

Smades F., Thomassen T.K., Evalation of Bligh and Dyer Lipid Determination Method. Marine Pollution Bulletti. 1999, (8-9):681-688.

TS ISO 15884

Tereyağı Teknolojisi Kitabı, Atamer, M. 1993

 

1980

 

3 gün
HPLC İle Şeker (Sakkaroz, Maltoz, Glukoz, Fruktoz) AnaliziDistile Alkollü İçkiler ve ŞüphelileriTGK Distile Alkollü İçkiler Analiz Metotları Tebliği (Tebliğ No: 2017/9)15601 gün
Anetol AnaliziDistile Alkollü İçkiler ve ŞüphelileriTGK Distile Alkollü İçkiler Analiz Metotları Tebliği (Tebliğ No: 2017/9)13201 gün
Analiz AdıÜrünlerAnaliz Metodu

Analiz Ücreti

(GKLS)

(KDV Dahil)

Analiz Süresi (Gün)
İzopropil Alkol (IPA)Alkolü İçkiler ve Şüphelileri

ILIADe 453 CLEN Method

 

17401 gün
Metil Etil Keton (MEK)​​​​
Sterol Kompozisyonu AnaliziZeytinyağı ve Ayçiçek yağıCOI/T.20/ Doc. No 26/Rev. 421603 gün
Eritrediol + Uvaol​​​​
Polar Bileşiklerin İçeriğinin Tayini (Polar Madde)Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı YağlarTS EN ISO 84209602 gün
Azot Analizi (Dumas)PeynirlerTS EN ISO 148918401 gün
Protein Analizi (Dumas)Gıdalar, Yemler, Yem HammaddeleriTS EN ISO 16634-1/28401 gün​

* ile işaretli ve kalın puntoyla yazılmış analizler akreditasyon kapsamındadır.

** ile işaretli analizler Helal Akreditasyon Kurumu akreditasyon kapsamındadır.

Yapılacak analizde başka bir analizden elde edilecek sonuçlar/veriler kullanılacak ise, söz konusu analizlere ait ücretler de ayrıca tahsil edilecektir. (rutubet, tuz, yağ, asitlik, alkol vb.)​



İLETİŞİM

    Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Hükümet Cad.No:212 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

  • Telefon : (0282) 261 95 77 - (0282) 261 14 85

  • Faks : (0282) 263 35 24

  • E-Posta : tekirdag.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI