Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KONYA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    TEKNİK BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME
    • FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    • KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    • KATKI ANALİZ BİRİMİ
    • KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    • MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    • MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • YEM ANALİZ BİRİMİ
    İDARİ BİRİMLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    • ENERJİ YÖNETİM VE SU VERİMLİLİĞİ BİRİMİ
    • SIFIR ATIK SORUMLUSU
    • BİLGİ İŞLEM BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTELERİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP VE TEKLİF FORMU
    BANKA HESAP NO
    EĞİTİM
  • YAYINLAR
    SERTİFİKA VE BELGELER
    • ÖNERİ/ŞİKAYET VE ANKET FORMLARI
    • SERTİFİKALARIMIZ VE YETKİ BELGELERİMİZ
    PROJELER
    YAYINLAR VE MAKALELER
    POSTER VE SÖZLÜ BİLDİRİLER
    BASILI YAYINLARIMIZ
    TÜRKOMP
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKonya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Yayınlar ve Makaleler

​Yayınlar ve Makaleler

  • 1- Comparison of TEMPO® EC and TBX medium for the enumeration of Escherichia coli in cheese (E. Torlak, İ.M. Akan, M. Gökmen), Letters in Applied Microbiology, 2008 (Makale)
  • 2- Effects of early feed restriction on live performance, carcass characteristics, meat and liver composition, some blood parameters, heterophil-lymphocyte ratio, antibody production and tonic immobility duration (E. Torlak), Tropical Animal Health and production 2009 (Makale)
  • 3- Antibacterial activities of extracts from twelve Centaurea species from Turkey (E. Torlak), Archives of Biological Sciences, 2011 (Makale)
  • 4- Chromogenic and fluorogenic media for members of Enterobacteriaceae in food microbiology (E. Torlak), Journal Agent, 2011 (Makale)
  • 5- Konya'da Üretilen Süt Tozu, Peynir Altı Suyu Tozu ve Beyaz Peynirde Enterobacter Sakazakii Varlığının Araştırılması (M. Gökmen), Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi (Makale)
  • 6- Türk Sucuğu Üretiminde Kitoskin Kullanımı ve Kalite Üzerine Etkileri (M. Gökmen), Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi (Makale)
  • 7- Avrupa Birliği ve Türkiye'de Kanatlı Eti Üretiminde Elektroşok Uygulaması (T. Gezgin), Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi, 2016 (Makale)
  • 8- The effects of electrical stunning on the quality of broiler breast meat produced in accordance with Turkish slaughter procedures Journal of Poultry  Research (Türk kesim usullerine uygun olarak üretilen Broiler göğüs eti kalitesi üzerine elektroşok uygulamasının etkisi) (T. Gezgin), Journal of Poultry Research, 2016 (Makale)
  • 9- Türkiye'de Hayvansal Kaynaklı Gıdalar Mevzuatı (T. Gezgin), Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi, 2017 (Makale)
  • 10- Et Ürünlerinde Hidroksiprolin Miktarının Belirlenmesinde Mikrodalga ile Protein Hidrolizi Yönteminin Araştırılması(T. Gezgin,S.Karakuş,H.Bülbül), Şubat 2020 (Makale)
  • 11.Beyşehir Gölü'ndeki (Türkiye) zander Sander lucioperca)  filetolarının toplam yağ asidi kompozisyonu üzerindeki mevsimsel değişimler (G.O.Guler, A.Aktumsek, O.B.Citil, A.Arslan, E.Torlak) 2006  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.10.029
  • 12- Konya Bölgesinde Kullanılan Yemlerde Organik Klorlu Pestisit Kalıntılarının Araştırılması (Emrah Torlak (Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, İl Kontrol Laboratuvarı, Konya, Türkiye) Abdurrahman AKTÜMSEK (Selçuk Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Konya, Türkiye) Gökalp ÖZMEN GÜLER (Selçuk Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Konya, Türkiye) Hüseyin KARA (Selçuk Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü, Konya, Türkiye) Sadettin ÜNSAL (Selçuk Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Konya, Türkiye), Veterinarium Yıl: 2007Cilt: 18Sayı: 1ISSN: 1301-9988Sayfa Aralığı: 61 – 66)
  • 13-Tekstil Malzemeleri Üzerinde Antimikrobiyal Aktivite Testinde Ölçüm Belirsizliği (Emrah TORLAK, Springer Link, Published: 16 July 2008)
  • 14- Doğal Antimikrobiyallerle Hazırlanan Yenilebilir Filmlerin Listeria monocytogenes Üzerine Etkileri(Emrah TORLAK, Mustafa NİZAMLIOĞLU, Eurasian Journal of Veterinary Sciences) 
  • 15- 2,4,6-tris(p-formilfenoksi)-1,3,5-triazinden yeni tripodal-benzimidazol sentezi: Yapısal, elektrokimyasal ve antimikrobiyal çalışmalar (Ziya Erdem Koç, Haluk Bingöl, Ahmet O. Saf, Emrah Torlak, Ahmet Coşkun ) 
    https://doi.org/10.1016/j.jhazmat.2010.07.018
  • 16- Türkiye'den on iki Centaurea Türünden Elde Edilen Ekstraktların Antibakteriyel Aktiviteler ( Tekeli Yener (Mustafa Kemal Üniversitesi Kimya, Fen-Edebiyat Fakültesi Bölümü, Hatay, Türkiye) Zengin Gökhan (Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Konya, Türkiye) Aktumsek Abdurrahman (Biyoloji Bölümü, Fen Fakültesi, Selçuk Üniversitesi, Konya, Türkiye) Sezgin Mehmet (Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü, Konya, Türkiye) Torlak Emrah (Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl Kontrol Laboratuvarı, Meram, Konya, Türkiye) Archives of Biological Sciences 2011 Volume 63, Issue 3, Pages: 685-690  https://doi.org/10.2298/ABS1103685T
  • 17- Gıda Kaynaklı Patojenlere Karşı Kitosan Esansiyel Yağ Kaplı Plastik Filmlerin Antimikrobiyal Etkinliği (Emrah Torlak , Mustafa Nizamlıoğlu) https://doi.org/10.1177/8756087911407391
  • 18- Uçucu Yağ İçeren Yenilebilir Kitosan Filmlerinin Staphylococcus aureus ve Escherichia coli O157:H7 Üzerine Etkinlikleri [1] (Emrah Torlak Mustafa NİZAMLIOĞLU) Kafkas Univ Vet Fak Derg 17 (Suppl A): S125-S129, 2011  DOI:10.9775/kvfd.2010.3768
  • 19- Evaluation of RapidChek Select for the screening of Salmonella in meat and meat products (Emrah Torlak, İbrahim Mustafa Akan, Mustafa İnal, Elsevier Journal of Microbiological Methods, Volume 90, Issue 3, September 2012, Pages 217-219)
  • 20- Çiğ Sütlerde Antibiyotik Kalıntı Analizlerinde Hızlı Test Metotlarının ve HPLC Tekniğinin Değerlendirilmesi (Emrah TORLAK, Mukadderat GÖKMEN, Ümit GÜRBÜZ , Bünyamin KIZTANIR , Mehmet Kürşat IŞIK , Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimler Dergisi)
  • 21- Identification of Staphylococcus spp. Isolated in Different Production Stages of White Cheese and Detection of Enterotoxin (Mukadderat GÖKMEN, Ümit GÜRBÜZ, Emrah TORLAK ,Mustafa İNAL, Kocatepe Vet J (2013) 6(2): 7-11 ) DOI: 10.5578/kvj.6145
  • 22-The Determination of Antibacterial Effects of Bupleurum lancifolium Species (Alatas Z.,Akın M., Saraçoğlu HT. ) 1st International Congresson Plant Biogoly, 136, 10-12 May 2018,Konya
  • 23- Investigation on Presence of Some Foodborne Pathogens in Fish Marketed as Freshin Konya (Alatas Z., Guner A.) (Poster Presentations). 3rd International Congress on Advences in Veterinary Science and Technics, 102, 5-9 September 2018, Belgrade – Serbia.
  • 24- Yeni Bir Gıda Patojeni mi? (Alatas Z., Güner A.) Clostridium difficile. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 13(3) : 389-39, 2018.
  • 25- Ette ve Sütte Paraziter İlaç Kalıntısı (Ahmet GÖKCEN, Mevlüt ATALAY)  Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2012
  • 26- Mekanik ayrılmış et içeren kanatlı et ürünlerinin histolojik ve kimyasal yöntemler ile incelenmesi (Dr.Tuğba GEZGİN, Sedat KARACA, Mevlüt ATALAY, Bilgegül SİNAN, DR.Tuna ERDEM) .pdf

İLETİŞİM

    Konya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Havzan Mh. Karacihancami Sk. No:1A 42090 MERAM / KONYA

  • Telefon : 0332 322 34 24-23

  • Faks : 0332 322 06 78

  • E-Posta : konya.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI