Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KONYA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    TEKNİK BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME
    • FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    • KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    • KATKI ANALİZ BİRİMİ
    • KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    • MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    • MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • YEM ANALİZ BİRİMİ
    İDARİ BİRİMLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    • ENERJİ YÖNETİM VE SU VERİMLİLİĞİ BİRİMİ
    • SIFIR ATIK SORUMLUSU
    • BİLGİ İŞLEM BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTELERİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP VE TEKLİF FORMU
    BANKA HESAP NO
    EĞİTİM
  • YAYINLAR
    SERTİFİKA VE BELGELER
    • ÖNERİ/ŞİKAYET VE ANKET FORMLARI
    • SERTİFİKALARIMIZ VE YETKİ BELGELERİMİZ
    PROJELER
    YAYINLAR VE MAKALELER
    POSTER VE SÖZLÜ BİLDİRİLER
    BASILI YAYINLARIMIZ
    TÜRKOMP
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKonya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Moleküler Biyoloji Analiz Birimi

​

Histoloji Laboratuvar Birim 2009 yılında analizlerine başlamıştır.

 

Birimimizde ;

  1. Et ve Et Ürünlerinde Histoloji Doku Analizi
  2. Et ve Et Ürünlerinde Elisa Metodu ile tür tayini (Büyükbaş,Küçükbaş,Tek Tırnaklı, Kanatlı ve Domuz Eti Aranması)
  3. Gıdalarda Real Time PCR Metodu ile Tür Tayini (Sığır, At, Eşek, Tavuk, Hindi, Domuz, Koyun ve Keçi Türü Aranması)
  4. Real PCR Metodu ile Gıdalarda Soya Aranması.
  5. Elisa Metodu ile Gluten Miktar Tayini

     
  1. Et ve Et Ürünlerinde Histoloji Doku Tayini ;

    Bu analizimizin çalışma metodu TS 13511 Haziran 2012 ile çalışmaktayız. Bakanlığın TGK,Tebliğ 2018/52 ve  RG.26.01.2017, Sayı-29960  göre analiz sonucunu değerlendirmekteyiz.

    Analizde Kullanılan Cihazlar; Mikrotom ve Cryostad, Doku Takip, Doku Gömme ve  Bloklama, Otostainer (Otomatik Boyama Cihazı), Otomatik Kapama Cihazı, Kamera Sistemli Mikroskop
  2. Et ve Et Ürünlerinde Elisa Metodu ile Tür Tayini;

                Bu analizimizin çalışma metodu USDA,MLG 17.02.2005 – Elisa Kit Prosedürü ile yapılmakta, Bakanlığın belirlemiş olduğu TGK,Tebliğ 2018/52 'ye göre değerlendirme yapılmaktadır.

                Analizde Kullanılan Cihazlar; Elisa Reader Cihazı

     
  3. Gıdalarda Real Time PCR Metodu ile Tür Tayini ;

                Bu Analizimizin çalışma metodu Kit Prosedürüne Göre yapılmakta, RG.26.01.2017, Sayı-29960, TGK,Tebliğ 2018/52'e göre değerlendirme yapılmaktadır.

                Analizde Kullanılan Cihazlar; Real Time PCR Cihazı
  4. Real PCR Metodu ile Gıdalarda Soya Tayini;

                Bu Analizimizin çalışma metodu Kit Prosedürüne Göre yapılmakta, Bakanlığımızın RG.26.01.2017, Sayı-29960, TGK,Tebliğ 2018/52'ye göre değerlendirme yapılmaktadır.

                Analizde Kullanılan Cihazlar; Real Time PCR Cihazı

     
  5. Elisa Metodu ile Gluten Miktar Tayini;

            Bu analizimizin çalışma metodu Elisa Kit Prosedürü ile yapılmakta, Bakanlığın belirlemiş olduğu TGK 2012-4 ve RG.26.01.2017, Sayı-29960'a göre değerlendirme yapılmaktadır.

                   Analizde Kullanılan Cihazlar; Elisa Reader Cihazı


İLETİŞİM

    Konya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Havzan Mh. Karacihancami Sk. No:1A 42090 MERAM / KONYA

  • Telefon : 0332 322 34 24-23

  • Faks : 0332 322 06 78

  • E-Posta : konya.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI