
Histoloji Laboratuvar Birim 2009 yılında analizlerine başlamıştır.
Birimimizde ;
- Et ve Et Ürünlerinde Histoloji Doku Analizi
- Et ve Et Ürünlerinde Elisa Metodu ile tür tayini (Büyükbaş,Küçükbaş,Tek Tırnaklı, Kanatlı ve Domuz Eti Aranması)
- Gıdalarda Real Time PCR Metodu ile Tür Tayini (Sığır, At, Eşek, Tavuk, Hindi, Domuz, Koyun ve Keçi Türü Aranması)
- Real PCR Metodu ile Gıdalarda Soya Aranması.
- Elisa Metodu ile Gluten Miktar Tayini
- Et ve Et Ürünlerinde Histoloji Doku Tayini ;
Bu analizimizin çalışma metodu TS 13511 Haziran 2012 ile çalışmaktayız. Bakanlığın TGK,Tebliğ 2018/52 ve RG.26.01.2017, Sayı-29960 göre analiz sonucunu değerlendirmekteyiz.
Analizde Kullanılan Cihazlar; Mikrotom ve Cryostad, Doku Takip, Doku Gömme ve Bloklama, Otostainer (Otomatik Boyama Cihazı), Otomatik Kapama Cihazı, Kamera Sistemli Mikroskop - Et ve Et Ürünlerinde Elisa Metodu ile Tür Tayini;
Bu analizimizin çalışma metodu USDA,MLG 17.02.2005 – Elisa Kit Prosedürü ile yapılmakta, Bakanlığın belirlemiş olduğu TGK,Tebliğ 2018/52 'ye göre değerlendirme yapılmaktadır.
Analizde Kullanılan Cihazlar; Elisa Reader Cihazı
- Gıdalarda Real Time PCR Metodu ile Tür Tayini ;
Bu Analizimizin çalışma metodu Kit Prosedürüne Göre yapılmakta, RG.26.01.2017, Sayı-29960, TGK,Tebliğ 2018/52'e göre değerlendirme yapılmaktadır.
Analizde Kullanılan Cihazlar; Real Time PCR Cihazı - Real PCR Metodu ile Gıdalarda Soya Tayini;
Bu Analizimizin çalışma metodu Kit Prosedürüne Göre yapılmakta, Bakanlığımızın RG.26.01.2017, Sayı-29960, TGK,Tebliğ 2018/52'ye göre değerlendirme yapılmaktadır.
Analizde Kullanılan Cihazlar; Real Time PCR Cihazı
- Elisa Metodu ile Gluten Miktar Tayini;
Bu analizimizin çalışma metodu Elisa Kit Prosedürü ile yapılmakta, Bakanlığın belirlemiş olduğu TGK 2012-4 ve RG.26.01.2017, Sayı-29960'a göre değerlendirme yapılmaktadır.
Analizde Kullanılan Cihazlar; Elisa Reader Cihazı