Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KONYA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    TEKNİK BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME
    • FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    • KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    • KATKI ANALİZ BİRİMİ
    • KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    • MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    • MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • YEM ANALİZ BİRİMİ
    İDARİ BİRİMLER
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    • ENERJİ YÖNETİM VE SU VERİMLİLİĞİ BİRİMİ
    • SIFIR ATIK SORUMLUSU
    • BİLGİ İŞLEM BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTELERİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP VE TEKLİF FORMU
    BANKA HESAP NO
    EĞİTİM
  • YAYINLAR
    SERTİFİKA VE BELGELER
    • ÖNERİ/ŞİKAYET VE ANKET FORMLARI
    • SERTİFİKALARIMIZ VE YETKİ BELGELERİMİZ
    PROJELER
    YAYINLAR VE MAKALELER
    POSTER VE SÖZLÜ BİLDİRİLER
    BASILI YAYINLARIMIZ
    TÜRKOMP
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKonya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Birimi

​

​ 

Gıda sanayi ve ticaretinde yaşanan hızlı gelişmeler ve değişim süreci ile birlikte gıda maddelerinin üretim teknikleri gelişmekte, buna paralel olarak da ürün formülasyonu ve ürün çeşitliliğinde artışlar olmaktadır. Tüketiciye sunulan gıda maddeleri değişiklik ve çeşitlilik gösterdikçe bunların kontrolü de önem kazanmaktadır. Bu kapsamda Laboratuvarımıza getirilen ithalat, ihracat, resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme planı çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri, güncelliği takip edilen Türk Gıda Kodeksi, Ulusal ve Uluslararası metotlar (Standart Methods vb.)'a göre yapılmaktadır. Yapılan analizlerde analiz sonucu değerlendirmesi ilgili ürün tebliği, yönetmeliği veya standartları kullanılmaktadır.

Fiziksel Analiz Laboratuvarında gıda, gıda katkı, yem,  su ve su ürünleri numunelerinin; organoleptik(renk, tat, koku ve görünüş), rutubet/kuru madde, briks, pH, kırılma indisi, yabancı madde, elek analizleri, özgül ağırlık, yoğunluk, su aktivitesi, balda elektriksel iletkenlik/rutubet ve fiziksel analizleri yapılmaktadır. Ayrıca laboratuvarımızda hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.

Fiziksel Analiz Laboratuvarı olarak 2004 tarihinde akreditasyon çalışmalarına başlamış olup, günümüzde ise toplam 7 analizde akredite olup kapsam genişletme çalışmalarımız devam etmektedir. Laboratuvarımız analiz sonuçlarının güvenilirliğini ve doğruluğunu Uluslararası ve Ulusal (LGC, FAPAS, UME vb.) resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılmakta olup, sonuçlarda da %100 başarı sağlanmaktadır.

İLETİŞİM

    Konya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Havzan Mh. Karacihancami Sk. No:1A 42090 MERAM / KONYA

  • Telefon : 0332 322 34 24-23

  • Faks : 0332 322 06 78

  • E-Posta : konya.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI