Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
MERSİN GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • ETİK KURALLAR
    TEKNİK HİZMET BÖLÜMÜ
    • MİKOTOKSİN-KATKI ANALİZ BİRİMİ
    • MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    • KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    • MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    İDARİ HİZMET BÖLÜMÜ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • İDARİ VE MALİ İŞLER BİRİMİ
    • PROJE EKİBİ
    • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
  • LABORATUVARLAR
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    KATKI ANALİZ BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ BİRİMİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    EĞİTİM
    • SERTİFİKA DOĞRULAMA
    • EĞİTİM PROGRAMI
  • BASIN
    ANALİZLER
    MÜŞTERİLER
    • ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP FORMU
    • MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ
    • SIK SORULAN SORULAR
    • MÜŞTERİ MENMUNİYET ANKETİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksMersin Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Birimi

​NoNumune Çeşidi

Numunenin Taşıması Gereken Kriterler

(Laboratuvara Teslim koşullarında yazılacak)

Numune​​​
​​​Sıcaklığı​Miktarı​
​​​Kab S.T.DKab. M.T.D
1Taze SebzelerNaylon Torba içerisinde olmalı,Torbalar kesinlikle delik,yırtık olmamalı,Ağızları muntazaman kapatılmış olmalı,Üzerinde kot numarasını belirtir etiket olmalı20 °C±5 °C1 kg.± 100 gr.
2Taze Meyveler                                               ''''''''''
3Kuru Meyveler                                               ''''''''''
4Kurutulmuş Meyveler                                               ''''''''''
5Kurutulmuş Sebzeler                                               ''''''''''
6Meyve Suları ve NektarlarıOrijinal ambalajında, ağzı açılmamış olmalı,Naylon torba içerisinde olmalı,Torbalar kesinlikle delik yırtık olmamalı,Ağızları muntazam kapatılmış olmalı,Üzerinde Kod numarasını belirtir etiket olmalı.''''''''
7Meyve Suları ve Nektarları                                               ''''''''''
8Şarap,Bira ve Gazoz                                               ''''''''''
9Marmelatlar ve Reçeller                                               ''''''''''
10Sebze Konserveleri                                               ''''''''''
11Bitkisel ve Hayvansal YağlarOrijinal ambalajında veya steril cam kavanozda gelmeli''''''''
12Baklagiller ve Tahıllar                                               ''''''''''
13Çay                                               ''''''''''
14Kahve                                               ''''''''''
15Kakao                                               ''''''''''
16Baharatlar                                               ''''''''''
17Süt , Süt Ürünleri ve YumurtaSteril cam kavanozda gelmeli,Soğuk zincirini korumuş olmalı,yumurtalar, işletmeden alınıyorsa violde olmalı ,aynı gün getirilmeli,ambalajlı olmalı,üretim tarihi ve son kullanım tarihi belirtilmeli+4 ° C

Min

500 ml,5 adet

1 kg.± 100 gr.
18Et ve Et MamülleriSteril cam kavanozda gelmeli,Soğuk zincirini korumuş olmalı,soğuk zinciri sıcaklığında gelmeli''''''''
19İşlenmiş Balıklar                                              ''''''''''
20Hayvansal Kökenli Yem Hammaddeleri    Naylon Torba içerisinde olmalı,Torbalar kesinlikle delik,yırtık olmamalı,Ağızları muntazaman kapatılmış olmalı,Üzerinde kot numarasını belirtir etiket olmalı                                          20 °C±5 °C1 kg.± 100 gr.
21Yağlı Tohumlar                                               ''''''''''
22Yağlı Tohum Küspeleri                                               ''''''''''
23Şekerli Mamüller                                               ''''''''''
24Tahıl  Ürünleri                                               ''''''''''​​​


İLETİŞİM

    Mersin Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Gazi Mah. 1314 Sok. No: 9 33130 Yenişehir / MERSİN

  • Telefon : (324) 326 37 72 (324) 326 39 57

  • Faks : (324) 326 37 97

  • E-Posta : mersin.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI