| No | Numune Çeşidi | Numunenin Taşıması Gereken Kriterler (Laboratuvara Teslim koşullarında yazılacak) | Numune | | | |
| | | | Sıcaklığı | | Miktarı | |
| | | | Kab S. | T.D | Kab. M. | T.D |
| 1 | Taze Sebzeler | Naylon Torba içerisinde olmalı,Torbalar kesinlikle delik,yırtık olmamalı,Ağızları muntazaman kapatılmış olmalı,Üzerinde kot numarasını belirtir etiket olmalı | 20 °C | ±5 °C | 1 kg. | ± 100 gr. |
| 2 | Taze Meyveler | '' | '' | '' | '' | '' |
| 3 | Kuru Meyveler | '' | '' | '' | '' | '' |
| 4 | Kurutulmuş Meyveler | '' | '' | '' | '' | '' |
| 5 | Kurutulmuş Sebzeler | '' | '' | '' | '' | '' |
| 6 | Meyve Suları ve Nektarları | Orijinal ambalajında, ağzı açılmamış olmalı,Naylon torba içerisinde olmalı,Torbalar kesinlikle delik yırtık olmamalı,Ağızları muntazam kapatılmış olmalı,Üzerinde Kod numarasını belirtir etiket olmalı. | '' | '' | '' | '' |
| 7 | Meyve Suları ve Nektarları | '' | '' | '' | '' | '' |
| 8 | Şarap,Bira ve Gazoz | '' | '' | '' | '' | '' |
| 9 | Marmelatlar ve Reçeller | '' | '' | '' | '' | '' |
| 10 | Sebze Konserveleri | '' | '' | '' | '' | '' |
| 11 | Bitkisel ve Hayvansal Yağlar | Orijinal ambalajında veya steril cam kavanozda gelmeli | '' | '' | '' | '' |
| 12 | Baklagiller ve Tahıllar | '' | '' | '' | '' | '' |
| 13 | Çay | '' | '' | '' | '' | '' |
| 14 | Kahve | '' | '' | '' | '' | '' |
| 15 | Kakao | '' | '' | '' | '' | '' |
| 16 | Baharatlar | '' | '' | '' | '' | '' |
| 17 | Süt , Süt Ürünleri ve Yumurta | Steril cam kavanozda gelmeli,Soğuk zincirini korumuş olmalı,yumurtalar, işletmeden alınıyorsa violde olmalı ,aynı gün getirilmeli,ambalajlı olmalı,üretim tarihi ve son kullanım tarihi belirtilmeli | +4 ° C | Min 500 ml,5 adet | 1 kg. | ± 100 gr. |
| 18 | Et ve Et Mamülleri | Steril cam kavanozda gelmeli,Soğuk zincirini korumuş olmalı,soğuk zinciri sıcaklığında gelmeli | '' | '' | '' | '' |
| 19 | İşlenmiş Balıklar | '' | '' | '' | '' | '' |
| 20 | Hayvansal Kökenli Yem Hammaddeleri | Naylon Torba içerisinde olmalı,Torbalar kesinlikle delik,yırtık olmamalı,Ağızları muntazaman kapatılmış olmalı,Üzerinde kot numarasını belirtir etiket olmalı | 20 °C | ±5 °C | 1 kg. | ± 100 gr. |
| 21 | Yağlı Tohumlar | '' | '' | '' | '' | '' |
| 22 | Yağlı Tohum Küspeleri | '' | '' | '' | '' | '' |
| 23 | Şekerli Mamüller | '' | '' | '' | '' | '' |
| 24 | Tahıl Ürünleri | '' | '' | '' | '' | ''
|