Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
MERSİN GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • ETİK KURALLAR
    TEKNİK HİZMET BÖLÜMÜ
    • MİKOTOKSİN-KATKI ANALİZ BİRİMİ
    • MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    • KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    • MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    İDARİ HİZMET BÖLÜMÜ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • İDARİ VE MALİ İŞLER BİRİMİ
    • PROJE EKİBİ
    • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
  • LABORATUVARLAR
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    KATKI ANALİZ BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ BİRİMİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    EĞİTİM
    • SERTİFİKA DOĞRULAMA
    • EĞİTİM PROGRAMI
  • BASIN
    ANALİZLER
    MÜŞTERİLER
    • ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP FORMU
    • MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ
    • SIK SORULAN SORULAR
    • MÜŞTERİ MENMUNİYET ANKETİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksMersin Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Kalite Yönetim Birimi

​

Kurumumuz Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar standardına göre akredite edilmiş, bölge laboratuvarı konumunda bulunan bir laboratuvardır.

  Kalite Yönetim Birimi olarak, akreditasyon sürecindeki iç ve dış denetimlerin koordinasyonu, metotların geçerli kılınması, ölçüm belirsizliğinin hesaplanması, ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanması ve sonuçlarının sistemin iyileştirilmesinde kullanılması başlıca görevlerimiz arasında yer almaktadır.

   Kurumumuzun başlıca görevi olan Gıda, Yem ve Su analizlerinin yapılmasının dışında, kamu ve özel sektörden talep gelmesi halinde eğitim organizasyonlarının düzenlenmesi de Kalite Yönetim Biriminin görev alanına girmektedir. TS EN ISO/IEC 17025  standardının müşteri odaklı bir standart olması, kurumumuzun düzenlemelerini müşterilerin ihtiyaçlarına göre yapması gerekliliğini de ortaya çıkarmıştır. Kurumun müşteri ile olan iletişimi de Kalite Yönetim Birimi tarafından organize edilmektedir.​


​

Kurumumuz Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar standardına göre akredite edilmiş, bölge laboratuvarı konumunda bulunan bir laboratuvardır.

  Kalite Yönetim Birimi olarak, akreditasyon sürecindeki iç ve dış denetimlerin koordinasyonu, metotların geçerli kılınması, ölçüm belirsizliğinin hesaplanması, ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanması ve sonuçlarının sistemin iyileştirilmesinde kullanılması başlıca görevlerimiz arasında yer almaktadır.

   Kurumumuzun başlıca görevi olan Gıda, Yem ve Su analizlerinin yapılmasının dışında, kamu ve özel sektörden talep gelmesi halinde eğitim organizasyonlarının düzenlenmesi de Kalite Yönetim Biriminin görev alanına girmektedir. TS EN ISO/IEC 17025  standardının müşteri odaklı bir standart olması, kurumumuzun düzenlemelerini müşterilerin ihtiyaçlarına göre yapması gerekliliğini de ortaya çıkarmıştır. Kurumun müşteri ile olan iletişimi de Kalite Yönetim Birimi tarafından organize edilmektedir.


Gelişen teknolojiyi en iyi şekilde uygulayarak;

  • Gizlilik,
  • Bağımsızlık,
  • Tarafsızlık,
  • Güvenilirlik,
  • Ulusal ve Uluslararası kabul görmüş Muayene ve Analiz Metotları kullanmak,
  • Ulusal ve Uluslararası Yeterlilik Testine katılmak,
  • TS EN ISO / IEC 17025 “Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar" standardına, deneyler için kullanılan analiz metotlarına göre iyi bir mesleki ve teknik uygulama ile müşteriye hizmet verirken sağladığı deney hizmetinin kaliteli, kabul edilebilir ve sürekli olması,
  • Dürüstlük, ilkelerine bağlı kalarak hizmetlerin gerçekleştirilmesi ve müşteri memnuniyetinin ön planda tutulması,
  • Üst Yönetimin uluslararası standarda uygunluk ve yönetim sistemin sürekli gelişim ve etkinliğini sağlaması,
  • Gelişen teknoloji ile birlikte yeniliklerin takibi amacı ile personele, sürekli olarak eğitim alma imkânı verilmesi ve eğitim almasının sağlanması,
  • Kalite Yönetimin Sisteminin TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre tüm personelin öğrenmesi ve uygulanmasının sağlanması,
  • Kalite hedeflerine ulaşmak için her türlü bilginin en iyi şekilde paylaşılması,

Müşterilere ait gizli bilgilerin, tescilli ve mülkiyet hakların korunması, analiz sonuçlarının güvenilir olarak muhafaza edilmesi, laboratuvarın saygınlığının korunması ve her türlü çıkar ilişkilerinden uzak durulması ve Tarafsızlık ve Gizlilik Beyanının  imzalanması.


​Yürülükte olan onaylı sertifikamıza ve akreditasyon kapsamımıza ulaşmak için sertifikaya tıklayınız.

akreditasyon sertifikası-görüntüler-0.jpg​​

İLETİŞİM

    Mersin Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Gazi Mah. 1314 Sok. No: 9 33130 Yenişehir / MERSİN

  • Telefon : (324) 326 37 72 (324) 326 39 57

  • Faks : (324) 326 37 97

  • E-Posta : mersin.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI