Gelişen gıda teknolojisi ve tüketicinin bilinçlenmesi, günümüzde ürün
kalitesini iyileştirme gayretlerini de arttırmaktadır. İnsanların
yaşamları için temel gereksinimleri olan gıdaların, güncel teknolojik
gerekler doğrultusunda üretilmesi, sağlıklı ve dengeli beslenmenin
temini yolunda önemli bir hizmettir. Gıda güvenliğinin ve kalite
şartlarının sağlanması çabaları da tüketici ve toplum sağlığı açısından
büyük önem taşımaktadır.
Bu kapsamda; Laboratuvarımız 5996 sayılı Kanun gereğince gıdaların üretimi, tüketimi ve denetlenmesi çerçevesinde;
gıda maddeleri ile gıdaların üretiminde kullanılan (işlenmiş ve
işlenmemiş) maddelerin, su ve atık su numunelerinin gıda güvenliğine ve
halk sağlığının korunmasına yönelik ithalat, ihracat, özel istek ve
denetim kapsamında yaptığı analizlerle hizmet vermektedir.
Numune
kabul ve rapor düzenleme şefliğinden gelen numunelerde istenilen
analizler yapılarak, sonuçları yine aynı şefliğe gönderilir
Kimyasal
özelliklerin aranması ve belirlenmesinde Türk Gıda Kodeksi, ürün
tebliğleri ve Türk Standartları esas alınmaktadır. Laboratuarımızda
yapılan test ve ölçümlerin güvenilirliğini, ölçüm kalitesinin yüksek
olmasını sağlamak amacıyla uluslararası kabul görmüş analiz yöntemleri
uygulanmaktadır. Hızlı ve güvenilir analiz sonuçları elde etmek için son
teknolojik gelişmeler takip edilmektedir
Uzman kadromuz ile TS
veya uluslararası kabul görmüş metotları laboratuarımızda geçerliliğini
sağlayarak müşteri ihtiyaçlarına ve mevzuata uygun olarak 150'ye yakın
analiz gerçekleştirmektedir.
Gıda sektörü dinamik bir sektör
olup, buna paralel bir laboratuar olarak, bilimsel gelişmeleri yakından
takip etme yoluyla, her geçen yıl analiz çeşitliliğini artırarak ve
yapılamayan analizleri yapılır duruma getirerek analiz kalitesini
yükseltilmesi temel hedefimizdir.
TS EN ISO / IEC 17025 baz
alınarak laboratuarımız akredite olmuştur.Halen akreditasyon
çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.Ayrıca TÜBİTAK UME ve
FAPAS tarafından yürütülen yeterlilik testlerine düzenli olarak
katılmaktayız . Bu çalışmalardan çok iyi performanslar elde
etmekteyiz.Bu kapsamda çalışmalarımız devam etmektedir.
Çalışanlar | Ünvan |
Seda KAYRAN
| Gıda Yüksek Mühendisi (Birim Sorumlusu) |
Süleyman Hilmi TOK
| Gıda Mühendisi |
Salih ERGEN
| Su Ürünleri Mühendisi
|
Osman AKÇAY
| Veteriner Hekim
|
Abdullah KAVAZ
| Biyolog
|
Mehmet Fatih ATALAY
| Laborant
|