Günümüz global dünyasında mesafelerin önemi gittikçe etkisini
kaybetmektedir; daha da kaybedecektir. Bu gün, dünyanın bir ucundan
diğer ucuna her türlü ürünün sevkiyatı kolaylıkla yapılabilmektedir.
Konumuz olan gıda ürünlerinde de durum aynıdır. Gerek ülkemizden
dünyanın herhangi bir yerine, gerekse dünyanın herhangi bir yerinden
ülkemize çeşitli gıda ürünlerinin ticareti yapılmaktadır. Bu noktada,
ticareti yapılan ürünlerin kalite özelliklerini belirten analiz
raporlarının güvenilirliği daha da önem kazanmaktadır.
Laboratuvarlarca
verilen hizmetin önceden belirlenmiş teknik kriterlere uygunluğunun
kanıtlanması noktasında laboratuvar akreditasyonu tabiri ortaya
çıkmaktadır. Laboratuvar akreditasyonu; yapılan analizlerin
güvenilirliği için laboratuvarın teknik yeterliliğinin uluslararası
tanınmış ve yetkili bir kuruluş tarafından gerekli kriterlere göre
değerlendirilmesi, onaylanması ve devamında denetlenmesi faaliyetidir.
Herhangi bir analiz başka bir laboratuvar veya ülkede yapılsa bile
belirlenmiş güvenirlik aralıkları içinde aynı sonucun alınmasını
sağlar. Müşterilerin güvenini arttırır, saygınlık ve ticari üstünlük
sağlar.
Laboratuarımız da tüm dünyada tanınırlık ve güvenilirlik sağlamak
amacıyla 2002 yılından itibaren kalite yönetim faaliyetlerine
başlamıştır. Kalite Yönetim Birimi tarafından bu faaliyetler
yürütülmektedir. Laboratuarımız Kalite Yönetim Birimi
koordinatörlüğünde "TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon
Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar" standartına uygun
bir şekilde çalışmalarını yapmış, 2007 yılından bu yana akredite bir
laboratuvar olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
Çalışanlar | Ünvan |
Dr.Özlem İSTANBULLU PAKSOY | Gıda Mühendisi |
Semra DEMİR Feridun YILMAZ
| Biyolog Ziraat Mühendisi
|