Laboratuvarımız;
bitkisel ve hayvansal kaynaklı her türlü gıda ve yem maddeleri ile
bunların üretiminde kullanılan hammadde ve katkı maddelerinin, su ve
atık suların analizlerini yapmaktadır. Bu analizler; ithalat, ihracat,
yurt içi denetim, üretim izni ve özel istek analizleri başlıkları
altında yapılmaktadır.
Laboratuvarımız, müşteri memnuniyetini
esas alan kalite politikasıyla en doğru ve güvenilir analizleri
hedeflemektedir. Müşteri şikayetleri ve görüşleri laboratuvarımız
tarafından bir geliştirme ve iyileştirme fırsatı olarak görülmekte ve bu
şekilde değerlendirmeye alınmaktadır. Müşterilerimize ait gizli
bilgilerin ve ticari sırların korunması laboratuvar yönetimimiz
tarafından güvence altına alınmıştır.
Müşterilerimiz tarafından
mevcut yaptığımız analizlerin dışında hizmet alanımızda olması şartıyla
yeni analiz talepleri olması durumunda bunları değerlendirmeye alarak
karşılanabilirliği müşterilerimize bilgilendirilmektedir.
Eğitimli,
yetkin ve dinamik kadrosuyla kurumumuz kalitesini ve analiz
çeşitliliğini sürekli arttırarak sektöründe öncü olmayı kendine hedef
belirlemiştir.
Tarihçe
Kocaeli İl Kontrol
Laboratuvar Müdürlüğü 07 Kasım 1990 tarih ve 20688 sayılı Resmi
Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 11 Eylül 1990 tarih ve 90/9001
sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 21 Ocak 1991 tarihinde faaliyete
geçmek üzere kurulmuştur. 2001 yılında hizmet binası inşaatı tamamlanan
Müdürlüğümüz 9 Temmuz 2001 tarihinde laboratuvar hizmeti vermeye
başlamıştır.
Organizasyon Birimlerimiz
- Kalite Yönetim Birimi
- Numune Kabul ve Rapor Düzenleme Birimi
- Fiziksel Analiz Laboratuvar Birimi
- Kimyasal Analiz Laboratuvar Birimi
- Katkı ve Mineral Laboratuvar Birimi
- Kalıntı Laboratuvar Birimi
- Biyogenetik Laboratuvar Birimi
- Mikrobiyoloji Laboratuvar Birimi
- Mikotoksin Laboratuvarı Birimi
- İdari ve Mali İşler Şefliği
- Döner Sermaye Saymanlığı
Yasal Hizmet Alanımız
Laboratuvarımızda
441 sayılı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki
Kanun Hükmündeki Kararname gereği, gıda, yem ve su ürünleri
numunelerinde muayene ve analiz yapmak, 5179 sayılı Gıda Kanunu, 1734
Sayılı Yem Kanunu, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre her türlü
gıda, gıda katkı, yem ve yem katkı, su ürünleri ve tesis kullanım
sularında fiziksel, kimyasal, katkı, kalıntı, mineral, toksin ve
mikrobiyolojik analizler yapılmaktadır. 29.12.2011 tarihli Gıda Kontrol Laboratuvarlarının Kuruluş, Görev, Yetki Ve Sorumlulukları İle Çalışma Usul Ve Esaslarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik" kapsamında
faaliyetlerini sürdürmektedir.