Mikrobiyoloji Laboratuvarımız Gıda,Tarım ve Hayvancılıki Bakanlığına bağlı laboratuvarlar içerisinde 17 Mayıs 2004 tarihinde TÜRKAK tarafından ISO TS EN 17025 standardına göre akredite olan ilk gıda mikrobiyolojisi laboratuvarıdır.
Mikrobiyoloji Laboratuvarı analiz kalitesinin olumsuz etkilenmemesi için 4 bölüme ayrılmıştır. Besiyerilerinin hazırlandığı, sterilizasyon işlerinin ve evrak kayıt işlerinin yapıldığı hazırlık bölümü; ortam havası hepafiltre sistemi ile temizlenen numune tartım ve ekim işlemlerinin yapıldığı ekim odası; inkübatörler ve patojen geçişleri için kullanılan Steril kabinin de bulunduğu inkübasyon odası; kontamine materyalin imha edildiği ve yıkama işlerinin yapıldığı yakma ve yıkama bölümü.
Laboratuvarımız yetişmiş personeli ile en son ve güncel uluslararası veya ulusal geçerli analiz metotları kullanarak hizmet vermektedir.
Laboratuvar personelimiz konusuyla ilgili dünyada meydana gelen değişiklikleri yakından takip ederek kendini geliştirmekte, kaliteden ödün vermeden analiz sürelerini kısaltacak metot ve teknikleri uygulamaya koymaya çalışmaktadır.
Laboratuvarımızda konusuyla ilgili hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.
PERSONEL DURUMU
Kadro Unvanı | Mevcut Personel Sayısı |
Veteriner Hekim | 3
|
Biyolog | 2
|
Sağlık Teknikeri | 1
|
İşçi
| 1
|
|
|
TOPLAM | 7
|
ALET ve EKİPMANLAR
No | Cihaz Adı | Adedi |
1 | İnkübatör | 16 |
2 | sterilizatör | 2 |
3 | Otoklav | 3 |
4 | Steril Kabin | 2 |
5 | Bax System Q 7 | 1 |