T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    TARİHÇE
    YÖNETİM VE ORGANİZASYON
    BİRİMLER
    KALİTE POLİTİKASI
    ETİK DEĞERLER
    YÖNETİMİN BEYANI
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    TOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    AMBALAJ VE DİOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
  • AKREDİTASYON SERTİFİKALARIMIZ
    2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
    2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
  • ANALİZ TALEP FORMU & ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    2025 ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    HESAP BİLGİLERİ
    ANALİZ TALEBİ İÇİN BAŞVURU
    ANALİZ BİLGİSİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation Linksİstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Katkı Laboratuvar Birimi

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinde yapılan tanıma göre Gıda katkı maddesi; Besleyici değeri olsun veya olmasın, tek başına gıda olarak tüketilmeyen ve gıdanın karakteristik bileşeni olarak kullanılmayan, teknolojik bir amaç doğrultusunda üretim, muamele, işleme, hazırlama, ambalajlama, taşıma veya depolama aşamalarında gıdaya ilave edilmesi sonucu kendisinin ya da yan ürünlerinin, doğrudan ya da dolaylı olarak o gıdanın bileşeni olması beklenen maddelerdir.

Katkı Maddeleri üreticiler tarafından Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinde belirtilen ürün gruplarında kullanımlarına izin verilen limitler dahilinde kullanılmalıdır. Günümüzde tüketiciyi aldatmak, raf ömrünü yasal olmayan katkı maddeleri kullanarak uzatmak, kusurları gizlemek için taklit ve tağşişe başvurarak daha fazla haksız kazanç sağlamak amacıyla kullanılan gıda katkı maddeleri büyük bir sorun olmaktadır. Katkı laboratuvarı olarak misyonumuz gıda ve insan güvenliği açısından katkı maddelerinin analizlerini yaparak, üreticiler üzerinde önleyici faaliyet uygulatmak, analiz çeşitliliğimizi artırma yönünde sürekli olarak araştırma yaparak metot geliştirme ve validasyon çalışmalarında bulunmaktır.

PERSONEL DURUMU



Kadro UnvanıMevcut Personel Sayısı
Gıda Mühendisi3
Kimya Mühendisi2
Veteriner Hekim
2
​Biyolog
​1
TOPLAM8


​ALET ve EKİPMANLAR

 

NoCihaz AdıAdedi
1LC-MSMS1
24 adet HPLC 4
3EA-IRMS Cihazı1
4Tam Kapalı Sistem Tam Otomatik Doku Takip Cihazı1
5Doku Gömme Cihazı1
6Yarı Motorize Rotary Mikrotom Cihazı1
7Dijital Görüntüleme Sistemli Trinoküler Işık Mikroskopu1
8
Spektrofotometre1
​9
​Vitamin Analiz Cihazı
​1
10
0SO2 Distilasyon Ünitesi1
11
Mikro Santrifüj1
12
Homojenizatör1
13
İnkübatör (Soğutmalı)1
14
Etüv1
15
Santrifüj1
16
Rotary Evaporator1
17
No frost buzdolabı
3
18
Ultra Mikro Terazi1
19
Analitik Terazi1
20
Hassas Terazi1
21
Ultra Saf Su Cihazı1
22
PH metre1
23
Ultrasonik Su banyosu2
24
Isıtıcılı Manyetik Karıştırıcı1
25
Hot Plate1
26
Su Banyosu2
27
Tüp Karıştırıcı1
28
Bulaşık Makinası1



İLETİŞİM

    İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Florya Caddesi No:78 Şenlikköy -Florya/-Bakırköy /İSTANBUL

  • Telefon : 0(212) 663 39 61-62-63

  • Faks : 0(212) 663 42 96 - 0(212) 662 42 13

  • E-Posta : istanbul.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI