Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    • YÖNETİMİN BEYANI
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • ETİK DEĞERLER
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    TOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    AMBALAJ VE DİOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    AKREDİTASYON SERTİFİKALARIMIZ
    • 2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    • 2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
    • 2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    • 2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
  • ANALİZLER
    2025 ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    HESAP BİLGİLERİ
    ANALİZ TALEBİ İÇİN BAŞVURU
    ANALİZ BİLGİSİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation Linksİstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Etik Değerler

​İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI VE KODLARI

1. İGKLM tüm birimlere ve paydaşlarına eşit mesafede durmalı, politik davranmamalı ve örnek bir kurum olmalıdır.

2. Yöneticiler personele adil davranmalıdır.

3. Personel üzerindeki işi zamanında ve hakkıyla yerine getirmelidir.

4. Kişisel menfaatler ön plana alınmamalıdır.

5. İGKLM'de etik kurallar çok iyi bilinmeli, her çalışana etik sözleşme imzalatılmalıdır.

6. İşler iyi bilene ve uzmanına verilmelidir.

7. Yapılan faaliyetler açık ve anlaşılır olmalıdır.

8. İşlerin sürekliliği esas olmalıdır.

9. Tarafsız ve bağımsız karar alınabilmesi sağlanmalıdır.

10. Kariyerin kıstasları olmalıdır.

11. Personelin performans değerlendirmesi yapılmalı, performansını ve motivasyonunu artırıcı ödüllendirme ve takdir mekanizması olmalıdır.

12. Yetki ve sorumluluklar adil dağıtılmalıdır.

13. İyi bir iş bölümü yapılarak iş takvimi oluşturulmalıdır.

14. Çalışanların düşünceleri dikkate alınmalı, çalışmalarda ve kararlarda katılımcı bir yaklaşım izlenmelidir.

15. İş tanımları yapılmalıdır.

16. Yapılan işin önemi konusunda farkındalık sağlanmalıdır.

17. Personele kurum için önemli olduğu hissettirilmelidir.

18. Kaynakların etkili ve verimli bir şekilde kullanılması sağlanmalıdır.

19. Şeffaflık ve görünürlük ilkesi doğrultusunda kararlar alınmalıdır.

20. Kurum içi mobbing (psikolojik şiddet, psikolojik taciz, vb.) önlenmelidir.

21. Ayrımcılık (dil, din, mezhep vb.), adam kayırmacılık ve hemşehricilik yapılmamalıdır.

22. Mesai kavramına azami dikkat gösterilmelidir.

23. İGKLM'nin yaptığı işler kaliteli olmalıdır.

24. İGKLM çalışanlarının güncel gelişmelere ayak uyduracak kişisel gelişimleri sağlanmalıdır.

25. İGKLM çalışanları kurum bilgilerini dışarıya aktarmamalıdır.

26. Çalışanların yanlışlıklarını ve eksikliklerini düzeltme konusunda yapıcı yaklaşım gösterilmelidir.

27. Yöneticiler ve çalışanlar birbirlerine güvenmelidir.

28. Dedikoduya fırsat verilmemeli ve dedikodu yapılmamalıdır.

29. Çalışanlar işbirliği ve bilgi paylaşımına açık olmalıdırlar.

30. Çalışanlar arasında yakınlaşmayı sağlayacak sosyal yardımlaşma ve aktiviteler yapılmalıdır.

31. Çalışanlar işleriyle ilgili mevzuatı iyi bilmeli ve uygulamalıdır.

32. İGKLM çalışanlarının kurumu iyi bir temsil yeteneği olmalıdır.

33. En alt kademe en üst kademeye gerektiğinde ulaşabilmelidir.

34. İGKLM'nin aldığı kararlarda tüm İGKLM çalışanları sorumluluk hissetmelidir.

35. Kurum imkanları personele adil bir şekilde kullandırılmalıdır.

36. Çok çalışanların çalışmalarına ve emeğine saygı duyulmalıdır ve yıpratılmamalıdırlar.

37. İş eşit ve adil dağıtılmalıdır.

38. Kimseye önyargılı yaklaşılmamalı ve kendisini gösterebilme fırsatı verilmelidir.

Ek Dosyalar

  • etik kodlar 122 KB

İLETİŞİM

    İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Florya Caddesi No:78 Şenlikköy -Florya/-Bakırköy /İSTANBUL

  • Telefon : 0(212) 663 39 61-62-63

  • Faks : 0(212) 663 42 96 - 0(212) 662 42 13

  • E-Posta : istanbul.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI