GDO, bitki ve hayvanları istenilen bir özellik katmak için başka bir canlıdaki genetik özelliği kopyalayarak diğer canlıya aktarılmasına GDO denir. Bu yöntemle elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara, böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale getirilmiş oluyor. Bu sebepten dolayı tarım ilaçları kullanımı azalmakta bir nebzede olsa faydalı bir yönü bulunmaktadır. Genlere müdahale edilerek tadı, kokusu, rengi, büyüklüğü gibi bazı fiziksel özellikleri de bu sayede istenilen bir kıvama sokulabilmektedir. Ülkemize ithalat yoluyla yurt dışından gelen ürünler GDO'lu olabilmektedir. Ülkemizin topraklarında yetişen bir üründe GDO olma şansı yoktur ve ülkemizde yasaktır. Birimimizde DNA tabanlı Real time PCR metoduna dayalı GDO Analizleri yapılmaktadır. DNA İzolasyon Metotları, Bitki Spesifik Gen Analizleri ve Tip Belirleme ve Miktar Tayini analizleri ana başlıkları altında toplam 50 analiz yapılmaktadır. |