T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANKARA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMAMIZ
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    YEM ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    AMBALAJ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    HİSTOLOJİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    ORİJİN BELİRLEME LABORATUVAR BİRİMİ
    IŞINLAMA ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    NMR ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALİBRASYON LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMLARI
    PESTİSİT RUHSATLANDIRMA
  • YAYINLAR
    MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TANITIM BROŞÜRÜ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAnkara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Kalıntı Analiz Laboratuvar Birimi


Zirai mücadelede kullanılmakta olan bitki koruma ürünlerinin içerisinde yer alan, hastalık, zararlılar ve yabancı otlar ile diğer etmenler üzerine asıl biyolojik etkiyi yapan aktif maddeler yer almaktadır. Bu maddeler ile parçalanma veya reaksiyon ürünleri hayvansal ve bitkisel kökenli ürünlerde pestisit kalıntıları mevcut olmaktadır. 

Hayvansal ve bitkisel kökenli ürünlerin yetiştirilmesi, depolaması ve taşıması sırasında kullanılan bitki koruma ürünlerine ait kalıntılar, uluslararası kabul görmüş metodolojiler kullanılarak ve teknolojik altyapımızı, geçmişten gelen tecrübemiz ile birleştirerek, en iyiyi en doğru şekilde uygulama düşüncesi ile halkımızın sağlığı ve geleceğimizi için büyük bir özveri ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Ana Çalışma Konularımız​

  • Gıda Ürünlerinde Pestisit Kalıntı Analizleri
    • Meyve ve Sebzeler
    • Bal, kuru meyveler
    • Ağaç yemişleri ve yağlı tohumlar
    • Kuru baklagiller/baklagiller
    • Tahıllar ve bunlardan elde edilen ürünler
    • Şerbetçiotu, Kakao çekirdeği ve bunlardan elde edilen ürünler ürünleri,
    • Kahve, Çay,
    • Baharatlar
    • Et (kas) ve Su ürünleri
    • Süt ve süt ürünleri
    • Yumurta
  • Yem Ürünlerinde Pestisit Kalıntı Analizleri
    • Yem bitkileri
    • Brassica sebzeleri
    • Kök ve yumrulu sebzelerin yaprakları
    • Kök ve yumrular
    • Silaj
    • Yağlı tohumlar, yağlı meyveler, bunlardan elde edilen ürünler ve yan ürünler
    • Tahıl taneleri, bunların ürünleri, yan ürünleri ve gıda atıkları​​​​
    • Baklagil tohumları
    • Sap
    • Saman
  • Balda Naftalin Analizi
    • Süzme Bal (Çam balı, Çiçek Balı, Kekik Balı, Lavanta Balı, Kestane Balı vb.)
  • Yem ve Yem Hammaddelerinde Veteriner İlaç Kalıntısı Analizleri

Cihazlarımız

  • LC-MS/MS
  • GC-MS/MS
  • IC-LC-MS
  • GC-MS Headspaces​

İLETİŞİM

    Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Gayret Mah. Şehit Cem Ersever Cad. No:7/3 Yenimahalle/ANKARA

  • Telefon : Santral:0312 315 00 89 Numune Kabul:0312 315 60 45

  • Faks : 0312 315 79 34

  • E-Posta : ankara.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI