Zirai mücadelede kullanılmakta olan bitki koruma ürünlerinin içerisinde yer alan, hastalık, zararlılar ve yabancı otlar ile diğer etmenler üzerine asıl biyolojik etkiyi yapan aktif maddeler yer almaktadır. Bu maddeler ile parçalanma veya reaksiyon ürünleri hayvansal ve bitkisel kökenli ürünlerde pestisit kalıntıları mevcut olmaktadır.
Hayvansal ve bitkisel kökenli ürünlerin yetiştirilmesi, depolaması ve taşıması sırasında kullanılan bitki koruma ürünlerine ait kalıntılar, uluslararası kabul görmüş metodolojiler kullanılarak ve teknolojik altyapımızı, geçmişten gelen tecrübemiz ile birleştirerek, en iyiyi en doğru şekilde uygulama düşüncesi ile halkımızın sağlığı ve geleceğimizi için büyük bir özveri ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Ana Çalışma Konularımız
- Gıda Ürünlerinde Pestisit Kalıntı Analizleri
- Meyve ve Sebzeler
- Bal, kuru meyveler
- Ağaç yemişleri ve yağlı tohumlar
- Kuru baklagiller/baklagiller
- Tahıllar ve bunlardan elde edilen ürünler
- Şerbetçiotu, Kakao çekirdeği ve bunlardan elde edilen ürünler ürünleri,
- Kahve, Çay,
- Baharatlar
- Et (kas) ve Su ürünleri
- Süt ve süt ürünleri
- Yumurta
- Yem Ürünlerinde Pestisit Kalıntı Analizleri
- Yem bitkileri
- Brassica sebzeleri
- Kök ve yumrulu sebzelerin yaprakları
- Kök ve yumrular
- Silaj
- Yağlı tohumlar, yağlı meyveler, bunlardan elde edilen ürünler ve yan ürünler
- Tahıl taneleri, bunların ürünleri, yan ürünleri ve gıda atıkları
- Baklagil tohumları
- Sap
- Saman
- Balda Naftalin Analizi
- Süzme Bal (Çam balı, Çiçek Balı, Kekik Balı, Lavanta Balı, Kestane Balı vb.)
- Yem ve Yem Hammaddelerinde Veteriner İlaç Kalıntısı Analizleri
Cihazlarımız
- LC-MS/MS
- GC-MS/MS
- IC-LC-MS
- GC-MS Headspaces