
Günümüzde gelişen gıda teknolojileri ve tüketicinin bilinçlenmesi, ürün kalitesinin iyileştirilmesi gerekliliğini arttırmaktadır. Bu nedenle gıda güvenliğinin ve kalite kontrolünün sağlanması tüketici ve toplum sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.
Bu kapsamda; Kimyasal Analizler Laboratuvar Biriminde gıda maddeleri ile gıdaların üretiminde kullanılan maddelerin ve kullanma suyu numunelerinin ithalat, ihracat, özel istek ve denetim ve bunların şahitleri kapsamında talep edilen analizleri ulusal ve uluslar arası geçerliliği olan metotlarla yapılmaktadır.
Laboratuvarımızda gıdaların temel bileşen analizlerinin yanı sıra gıda maddelerinin işlenmesi ve depolanması sırasında yapılarında meydana gelen değişimler ile taklit ve tağşişe yönelik çeşitli analizler rutin olarak yapılmaktadır.
Gıda sektörü sürekli gelişmekte olan bir sektör olup, sektörü ve bilimsel gelişmeleri takip eden bir laboratuvar olarak, her geçen yıl analiz çeşitliliğini artırarak ve yapılamayan analizleri yapılabilir hale getirerek TS EN ISO / IEC 17025 standardı gereği analiz kalitesinin yükseltilmesi temel hedefimizdir.
Ana Çalışma Konularımız
- Yağ Asitleri Kompozisyonu,
- Sterol Kompozisyonu,
- ECN42 Farkı Analizi,
- Eritrodiol ve Uvaol Analizi,
- Bitkisel Yağ Aranması,
- Alkol Analizleri,
- Şeker Türevleri
- Organik Asit Analizleri,
- Saponin Tayini,
- Serbest Yağ Asitliği,
- Polar Madde,
- Nişasta Miktar Tayini,
- Kafein,
- Formol Sayısı, vb.
Cihazlarımız
- Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi Cihazı (HPLC)
- Gaz Kromatografi Cihazı (GC-MS)
- Ultra Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi Cihazı (UPLC)
UV-VIS Spektrofotometre