Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANKARA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMAMIZ
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    YEM ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    AMBALAJ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    HİSTOLOJİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    ORİJİN BELİRLEME LABORATUVAR BİRİMİ
    IŞINLAMA ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    NMR ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALİBRASYON LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMLARI
    PESTİSİT RUHSATLANDIRMA
  • YAYINLAR
    MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TANITIM BROŞÜRÜ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAnkara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Misyon ve Vizyonumuz

Günümüzde toplumların en büyük gereksinimi sağlıklı ve güvenilir gıdadır. Güvenilir gıda besleyici değerini kaybetmemiş fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeler açısından temiz ve bozulmamış gıdalar olarak tanımlanmaktadır.

Gıda ürünleri sağlığımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelmektedir.

Gıda güvenliği zincirinde "tarladan sofraya kadar" olan tüm aşamaların izlenebilirliğinin sağlanması gerekmektedir.

5996 sayılı 'Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu' 5977 sayılı 'Biyogüvenlik Kanunu' 1380 sayılı 'Su Ürünleri Kanunu'na dayanılarak hazırlanan Yönetmelikler 'Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne dair Yönetmelik' Türk Gıda Kodeksi Ürün Tebliğleri gereği bitkisel ve hayvansal orjinli gıda ve yemin üretilmesi depolanması ve satış noktalarındaki denetim ve izlemeleri ile ithalat ve ihracata konu gıda, gıda ile temas eden her türlü madde ve malzemeler ile yemlerin güvenilirliği, hijyen ve kalite kriterlerine uygunluk değerlendirmeleri laboratuvar analizleri sonucu yapılmaktadır.

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, 1976 yılında kurulmuş olup; 639 sayılı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşkilat ve görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlık Merkez Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'ne bağlı taşra teşkilatı kuruluşu olarak faaliyetlerini yürütmektedir.

Yıllar itibari ile hizmetlerini sürekli iyileştirerek geliştiren kurumumuzda, 2011 yılında hizmet kalitesinin ve standartının artırılması hedeflenerek Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında modern hizmet binası projelendirilerek yatırım programında yer almıştır.

2013 yılında inşaatına başlanan hizmet binası 2016 yılında tamamlanmış olup; laboratuvar alanları,  idari ofisleri, sosyal tesis ,spor salonu, konferans salonu ve toplantı salonları ile toplam 23.517 m² de hizmet vermektedir.

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü "Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartları içeren TS ISO EN 17025 standardının gerektirdiği uluslararası geçerliliği olan metotlar ile hızlı ve  güvenilir analiz kaliteli ve üstün hizmet anlayışıyla faaliyetlerini yürütmektedir.

2004 yılında Türk Akreditasyon Kurumundan akreditasyon belgesi alan ilk kamu laboratuvarıdır.

Yurt içi gıda güvenliğinin sağlanması, ithalat ve ihracata konu ürünlerin mevzuatlarına uygunluğunun kontrol edilmesi denetlenmesi, numune alınması,  Alo 174 gıda hattına ulaşan şikayetlerin değerlendirilmesi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.

Kontrol ve denetim sonucu alınan numunelerin analiz raporlandırma ve Türk Gıda Kodeksi kriterleri kapsamında uygunluk değerlendirmeleri Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir. 

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından tüm işletmelerin verileri Gıda Güvenliği Bilgi Sitemi üzerinden takip edilmektedir.

Ayrıca kamu kurumlarının resmi istek analizleri, üniversiteler gibi kurum ve kuruluşların, şahıs veya firmaların özel istek analizleri, araştırma geliştirme ve proje analizleri laboratuvarlarda yapılmaktadır.

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Bakanlığımızın tarladan sofraya güvenilir gıda politikası doğrultusunda  Gıda güvenilirliğinin sağlanması kapsamında 16 ana hizmet ve 2 Yardımcı hizmet birimi ile faaliyetlerini  yürütmektedir.

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Modern hizmet binasında ileri teknoloji ürünü cihaz alet ve ekipman ile konusunda uzman, güçlü personel alt yapısı ile Kurumsal hizmet anlayışının benimsendiği tarafsızlık, bağımsızlık, eşitlik, dürüstlük, gizlilik ilkeleri ile sürekli kendini geliştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde seminer, konferans, kongreler düzenleyen lider ve önder bir kuruluş olma hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini yürütmekte olup aynı anlayışla hizmet vermeye devam edecektir.

İLETİŞİM

    Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Gayret Mah. Şehit Cem Ersever Cad. No:7/3 Yenimahalle/ANKARA

  • Telefon : Santral:0312 315 00 89 Numune Kabul:0312 315 60 45

  • Faks : 0312 315 79 34

  • E-Posta : ankara.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI