ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANKARA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • MÜDÜRÜMÜZ
    • TARİHÇE
    • KURULUŞ VE GÖREVLERİMİZ
    • ORGANİZASYON ŞEMAMIZ
    • MİSYON VE VİZYONUMUZ
  • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • HAKKINDA
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • AKREDİTASYON KAPSAMI
    • PROJELERİMİZ
    • AKREDİTASYON SERTFİKASI
    • KALİBRASYON AKREDİTASYON SERTİFİKASI
  • LABORATUVARLAR
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    • AMBALAJ ANALİZLERİ LABORATUVAR BİRİMİ
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    • FİZİKSEL ANALİZLER LABORATUVAR BİRİMİ
    • HİSTOLOJİK ANALİZLER LABORATUVAR BİRİMİ
    • KALINTI ANALİZLERİ LABORATUVAR BİRİMİ
    • KALİBRASYON LABORATUVAR BİRİMİ
    • KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    • KATKI ANALİZLERİ LABORATUVAR BİRİMİ
    • MİKOTOKSİN ANALİZLERİ LABORATUVAR BİRİMİ
    • MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER LABORATUVAR BİRİMİ
    • MİNERAL ANALİZLERİ LABORATUVAR BİRİMİ
    • ORİJİN BELİRLEME LABORATUVAR BİRİMİ
    • YEM ANALİZLERİ LABORATUVAR BİRİMİ
    • IŞINLAMA ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    • NMR ANALİZLERİ BİRİMİ
  • EĞİTİMLER
  • ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
  • ÖZELİSTEK ANALİZ VE KALİBRASYON TALEP FORMU
  • ETİK KURALLAR
  • MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TANITIM BROŞÜRÜ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAnkara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Işınlama Analiz Laboratuvar Birimi

​

Gıda ve gıda takviyelerinin ışınlanması ürünlerin stabilitesini korumak ve raf ömürlerini uzatmak için kullanılan bir yöntemdir. Işınlama işlemi gıda maddelerine, mikroorganizmaların öldürülmesi, çimlenmenin önlenmesi, üründeki böceklerin öldürülmesi ve ürün sterilizasyonu, olgunlaşmanın geciktirilmesi ve son kullanma tarihinin uzatılması sebepleriyle uygulanmaktadır. Tüketicinin doğru bilgilendirilmesi adına ışınlanmış gıdalarda etiketlemenin kurallar çerçevesinde yapılması gerekmektedir. Doğru ve güvenilir sonuçlar elde etmek için her bir ürüne uygun metotlar ve cihazlar kullanılarak ışınlanmış gıda analizleri yapılmaktadır.

Ana çalışma konularında yer alan analizlerde TÜRKAK akreditasyonumuz mevcuttur.

Elde edilen sonuçlar TGK Gıda Işınlama Yönetmeliği ve TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğine göre değerlendirilmektedir.

Personel

3 (Teknik Hizmetleri Sınıfı) Personeli İle Hizmet Vermektedir.

Ana Çalışma Konuları

Termolüminesans (TL):

Silikat minerali içeren gıda maddeleri için oldukça hassas ve spesifik bir metottur. Baharatlar, bitkiler, çaylar, kuru meyveler, kabuklu yemişler, taze meyve ve sebzeler, bakliyat, kök gıdalar, soğanlar, deniz ürünleri, deniz kabukluları, gıda takviyeleri için uygun bir yöntemdir.

 

Elektron Spin Rezonans (ESR):

Paramanyetik bileşenlerin analizi için uygun ve güvenilir bir metottur. Kristal şeker içeren gıdalar, kemik içeren gıdalar ve selüloz içeren gıdalar için uygun bir yöntemdir. 

Mevcut Cihazlar

1 adet Termolüminesans (TL),   1 adet Elektron Spin Rezonans (ESR), 1 adet Sirkülasyonlu Etüv, 2 adet Hassas Terazi, 1 adet Ultrasonik Su Banyosu, 1 adet Santrifüj 

Numune Kabul Kriterleri

Işınlanmış gıda analizleri için müşteriden alınması gereken numune miktarı  "Laboratuvarda yapılan analizler ve 2023 analiz ücretleri listesinde" verilmiştir.

Numuneler, mümkün olan en kısa zamanda, güneş ışığından ve ısısından korunacak şekilde, siyah torbalarda ve ışınlama analizi için ayrı olarak paketlenmiş olarak, dökülme akma riski olmadan ve nem almadan  laboratuvara gönderilmelidir.


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Gayret Mah. Şehit Cem Ersever Cad. No:11/1 Yenimahalle/ANKARA

  • Telefon : Santral: 0312 315 00 89Numune Kabul:0312 315 60 45

  • Faks : 0312 315 79 34

  • E-Posta : ankara.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
YUKARI ​