Gıda ve gıda takviyelerinin ışınlanması ürünlerin stabilitesini korumak ve raf ömürlerini uzatmak için kullanılan bir yöntemdir. Işınlama işlemi gıda maddelerine, mikroorganizmaların öldürülmesi, çimlenmenin önlenmesi, üründeki böceklerin öldürülmesi ve ürün sterilizasyonu, olgunlaşmanın geciktirilmesi ve son kullanma tarihinin uzatılması sebepleriyle uygulanmaktadır. Tüketicinin doğru bilgilendirilmesi adına ışınlanmış gıdalarda etiketlemenin kurallar çerçevesinde yapılması gerekmektedir. Doğru ve güvenilir sonuçlar elde etmek için her bir ürüne uygun metotlar ve cihazlar kullanılarak ışınlanmış gıda analizleri yapılmaktadır.
Ana çalışma konularında yer alan analizlerde TÜRKAK akreditasyonumuz mevcuttur.Elde edilen sonuçlar TGK Gıda Işınlama Yönetmeliği ve TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğine göre değerlendirilmektedir.
Ana Çalışma Konularımız
Silikat minerali içeren gıda maddeleri için oldukça hassas ve spesifik bir metottur. Baharatlar, bitkiler, çaylar, kuru meyveler, kabuklu yemişler, taze meyve ve sebzeler, bakliyat, kök gıdalar, soğanlar, deniz ürünleri, deniz kabukluları, gıda takviyeleri için uygun bir yöntemdir.
- Elektron Spin Rezonans (ESR):
Paramanyetik bileşenlerin analizi için uygun ve güvenilir bir metottur. Kristal şeker içeren gıdalar, kemik içeren gıdalar ve selüloz içeren gıdalar için uygun bir yöntemdir.
Cihazlarımız
- Termolüminesans (TL)
- 1 adet Elektron Spin Rezonans (ESR)