| Analiz Adı | Analiz Kapsamı |
| Alkol Tayini (GC) % hacmen alkol tayini | Alkollü İçkiler |
| Alkol Tayini (Alkolimetre) % hacmen alkol tayini | Distile Alkollü İçkiler |
| Alkol Tayini (Alkolimetre) % hacmen alkol tayini | Distile Olmayan Alkollü İçkiler (Şarap, Bira, Aromatize Şaraplar vb.) |
Asitlik Tayini (Laktik Asit Cinsinden) | Yoğurt |
Asitlik Tayini (Laktik Asit Cinsinden) | Ayran |
Asitlik Tayini (Laktik Asit Cinsinden) | Süt |
Asitlik (Laktik Asit Cinsinden)
| Süt Tozu |
Asitlik (Laktik Asit Cinsinden) | Beyaz Peynir Eritme Peyniri, Tulum, Kaşar, Dil |
| Asitlik /Serbest Asitlik | Süzme veya Petekli Bal (Çiçek veya Salgı Balı) |
Asitlik (İstenilen Asitlik Cinsinden) | Taze Meyve ve Sebze, Dondurulmuş Meyve |
Asitlik (İstenilen Asitlik Cinsinden) | Meyve ve Sebze Konserveleri, Meyve ve Sebze Suları |
Asitlik (İstenilen Asitlik Cinsinden) | Aromalı Meyveli İçecek Tozu |
| Asitlik Tayini | Tarhana |
| Asitlik Tayini | Ekmek |
| Asitlik Tayini/Serbest Yağ Asitliği | Yağlı Tohumlar, Ekstrakte Edilmiş Yağlar (Fındık Ceviz vb.) |
| Asitlik Tayini | Zeytin /Zeytin Ezmesi |
Asitlik /Serbest Yağ Asitliği (Oleik Asit Cinsinden) | Zeytin Yağı / Rafine Zeytin Yağı/Riviera Zeytin Yağı |
Asit Sayısı / Serbest Yağ Asitliği (İstenilen Asitlik Cinsinden, Oleik Asit Cinsinden) | Yemeklik Sıvı Yağlar, Ayçiçek Yağı, Mısırözü Yağı, Soya Yağı, Kanola (Kolza) Yağı, Susam Yağı, Pamuk Yağı |
Asit Sayısı/Serbest Yağ Asitliği (Laurik Asit Cinsinden) | Hindistan Cevizi Yağı |
| Bitkisel Yağ Aranması | Süt ve Süt Ürünleri (peynir ve peynir çeşitleri, fermente süt ürünleri, krema kaymak ve çeşitleri, tereyağı ve tereyağı çeşitleri, sadeyağ ve diğer süt esaslı sürülebilir ürünler |
| Benzoik Asit Tayini (Hplc) | Ekmek ve Ekmek Çeşitleri, Sos Mayonez Ketçap Sürülebilir Kahvaltılık Soslar, Çiğ Köfte Meze, Ezme, Salatalar, Salça, Alkolsüz İçecekler (Kola Meyve Suyu Gazozlar, Konsantre Meyve Suları vb.) Süt, Peynir ve Peynir Çeşitleri (Kaşar Peyniri Beyaz Peynir Vb.) Reçel Marmelatlar, Yaş ve Kuru Pastalar, Büskiviler Kremalar, Hazır Yemek Çeşitleri, Konserve Yemekler, Yoğurt, Yufka, Bitkisel Margarin, Et Ürünleri |
| Diastaz Sayısı (Spektrofotometrik) | Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Bal |
| Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik | Fındık, Fındık Yağı ve Kreması, Bitkisel Margarin, Katı Yağlar, Tahin Helvası |
| Ekstrakte Edilmiş Yağda Peroksit Değeri | Fındık, Fındık Ezmesi Kreması, Yağlı Tohumlar |
| Fruktoz/ Glukoz (Hplc) | Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Bal |
| Fruktoz+ Glukoz | Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Bal |
| Ham Protein Analizi | Yem ve Yem Katkıları (Küçük ve Büyükbaş Hayvan Yemleri ve Katkıları, Tavuk ve Balık Yem ve Yem Katkıları, Kedi Köpek ve Kanatlı Hayvan Yemleri) |
| Ham Selüloz Analizi | Yem ve Yem Katkıları (Küçük ve Büyükbaş Hayvan Yemleri ve Katkıları, Tavuk ve Balık Yem ve Yem Katkıları, Kedi Köpek ve Kanatlı Hayvan Yemleri) |
Ham Selüloz Analizi (Belirlenecek Selüloz Değeri Km Üzerinden Verilecek) | Siyah ve Yeşil Çay Çeşitleri |
| Ham Yağ Analizi | Yem ve Yem Katkıları (Küçük ve Büyükbaş Hayvan Yemleri ve Katkıları, Tavuk ve Balık Yem ve Yem Katkıları, Kedi Köpek ve Kanatlı Hayvan Yemleri) |
| HMF Analizi | Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Bal Pekmez |
| İyot Sayısı | Ayçiçek Yağı, Fındık Yağı Mısırözü Yağı, Zeytin Yağı, Pamuk Yağı, Soya Kanola (Kolza) Yağı, Susam Yağı |
Kafein Tayini Km De (Hplc, Kmde Sonuç Verilecektir) | Siyah ve Yeşil Çay, Bitkisel Çaylar, Aromalı Çaylar vb. |
Kafein Tayini (Hplc) | Alkolsüz İçecekler (Kola Meyve Suları Konsantre Meyve Suları Şurup İçecekler Enerji İçecekleri, Sodalar), Kahve ve Çeşitleri (Türk Kahvesi, Çözünebilir Kahveler |
| Kükürt Dioksit Tayini (So2) | Kuru Kayısı Kurutulmuş Meyve Karışımları |
| Maltoz Tayini | Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Bal |
Metabolik Enerji Tayini (Ham Protein+Ham selüloz+ Ham Yağ+) Ham kül + Rutubet) | Ruminant Hayvan Yemlerinde (geviş getiren hayvanlar) |
| Metil Alkol (Metanol) GC-FID Tayini | Alkollü İçkiler |
| Natamisin Tayini HPLC | İç yüzey çalışılan peynirler ile diğer süt ürünleri |
| Natamisin Tayini HPLC | Dış Yüzey Kabuklu Peynir ve peynir iç yüzü |
| Nişasta Aranması (Kalitatif) | Süt, peynir ve çeşitleri, fermente süt ürünleri, süt ve süt ürünlerinin tozları, dondurmalar ve yenilebilir buzlar, krema-kaymak, tereyağı, sadeyağ ve süt esaslı sürülebilir ürünler |
| Peroksit Sayısı | Yemeklik Bitkisel Yağlar |
| Potasyum İyodat | Tuz |
| Polar Madde Tayini | Kızartma Yağları |
| Prolin Tayini (Spektrofotometre) | Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Bal |
Protein Tayini (Azot Tespiti (Yaş Yakma Yöntemi ile) Ve Uygun Katsayı ile Çarpımı Sonucu Protein Miktar Tespiti) | Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Hububat ve Ürünleri, Yağlı Tohumlar, Baklagiller, Kuru Yemişler, Helva, Et ve Et Ürünleri, Hazır Çorbalar ve Toz Karışımları, Makarna İrmik, Süt ve Süt Ürünleri, Balık ve Ürünleri |
Sabun Miktarı (Volümetrik Gözle Gözlemleme) | Yemeklik Bitkisel Yağlar |
Sabunlaşma Sayısı
| Yemeklik Bitkisel Yağlar |
| Sakkaroz Tayini (Hplc) | Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı, Salgı Balı), Petekli Bal |
| Selüloz Tayini | Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
| Selüloz Tayini | Gıda Maddeleri |
| Sorbik Asit Tayini (Hplc) | Ekmek ve Ekmek Çeşitleri, Sos Mayonez Ketçap Sürülebilir Kahvaltılık Soslar, Çiğ Köfte Meze, Ezme, Salatalar, Salça, Alkolsüz İçecekler (Kola Meyve Suyu Gazozlar, Konsantre Meyve Suları vb.) Süt, Peynir ve Peynir Çeşitleri (Kaşar Peyniri Beyaz Peynir vb.) Reçel Marmelatlar, Yaş ve Kuru Pastalar, Büskiviler Kremalar, Hazır Yemek Çeşitleri, Konserve Yemekler, Yoğurt, Yufka, Bitkisel Margarin, Et Ürünleri |
Suda Çözünen Külde Alkalilik (Km De) (Kül Miktarı ve Rutubet Miktarı Tespit Edilmeli) | Çay ve Çay Çeşitleri |
| Suni Tatlandırıcıların (Aspartam) Tayini | Alkolsüz İçecekler |
| Suni Tatlandırıcıların (Sakkarin) Tayini | Alkolsüz İçecekler |
| Suni Tatlandırıcıların (Asesülfam K) Tayini | Alkolsüz İçecekler |
| Tersiyer Butil Alkol (TBA) GC –FID Tayini | Alkollü İçkiler |
Tuz Tayini (Toplam Katı Madde Miktarı Bulunmalıdır) | Domates, Biber Salçası |
| Tuz Tayini | Tereyağı |
| Tuz Tayini | Ekmek ve Ekmek Çeşitleri, Hazır Çorbalar, Bisküvi, Tarhana |
| Tuz Tayini | Margarin, Sürülebilir Bitkisel Margarin |
| Tuz Tayini | Zeytin |
| Tuz Tayini | Ayran, Peynir Türleri |
| Yağ Asitleri Kompozisyonu | Ham ve İşlenmiş (Ayçiçek yağı, mısır özü yağı, pamuk tohumu yağı, fındık yağı, soya yağı, kanola (kolza) yağı, palm yağı, yer fıstığı yağı, Hindistan cevizi yağı, susam yağı, karışım yağlar) |
| Yağ Tayini (Gerber Metodu) | Pastörize Süt, Uht Süt, Sterilize Süt, Koyulaştırılmış Süt, Laktozsuz Süt, Ayran |
| Yağ Tayini (Gerber Metodu) | Yoğurt, Süzme Yoğurt, Aromalı Çeşnili Yoğurt vb. |
| Yağ Tayini (Gerber Metodu) (Km De) | Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Çökelek, Dil Peyniri, Eritme Peyniri, Teleme, Hellim Peyniri, Lor, Otlu, Örgü peyniri, Taze Krema Peyniri, Köy Tipi Peynir, Tulum Peyniri, Çivil Çeçil Tel Peyniri, Ezine Peyniri |
Yağ Tayini (Süt Yağı Miktarı) (Yağsız Katı Madde Miktarı ve Rutubet Analizleride Yapılmalıdır) | Tereyağı ve Çeşitleri |
| Toplam Yağ Tayini | Tahıllar ve Tahıl Ürünleri (Buğday, Çavdar, Arpa Mısır vb.), Buğday Unu, Unu, İrmik, Pirinç Unu vb. |
| Yağ Tayini | Milföy Hamuru, Antep Fıstığı, Badem, Ayçekirdeği, Leblebi, Yer Fıstığı, Ceviz vb. |
| Yağ Tayini | Et ve Et Ürünleri (Çiğ Kırmızı Et, Köfte, Salam Sucuk Sosis, Jambon, Füme Et, Pastırma, Kanatlı Etleri, Balık ve Ürünleri |
| Toplam Yağ Tayini | Fındık
|