| Analiz Adı | Analiz Kapsamı |
| Ağırlık Kontrolü | Ekmek |
| Ağırlık Kontrolü | Yumurta |
| Asitte Çözünmeyen Kül Tayini | Siyah Çay |
| Elek Analizi | Buğday Unu |
| Elektriksel İletkenlik | Bal (Süzme, Petekli, Çiçek, Nektar, Salgı Balı) |
| Gözle Görülür Yabancı Madde | Gıdalar |
| Ham Kül | Karma Yemler ve Yem Ham Maddeleri |
| Ham Kül | Et ve Et Ürünleri |
| Ham Kül | Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Buğday, Buğday Unu, Bisküvi, Makarna, Bulgur, Yufka, Kadayıf, Arpa, Pirinç, Pirinç Unu vb.) |
| Ham Kül | Ekmek |
| Ham Kül | Meyve ve Sebze Mamulleri |
| Ham Kül | Bal, Baharatlar |
| Ham Kül | Yağlı Tohum Küspeleri |
| Hava Boşluğu | Yumurta |
| HCl Asitte Çözünmeyen Kül Tayini | Bisküvi |
| HCl Asitte Çözünmeyen Kül Tayini | Karma Yemler ve Yem Ham Maddeleri |
| Kırık Dane | Pirinç |
| Kırılma İndisi | Tereyağı |
| Kırılma İndisi | Sıvı Yağlar |
| Kurutma Kaybı | Toz Şeker |
| Meyve Oranı | Reçel |
| Okside Olmamış Parça Tayini | Siyah Çay |
| Özgül Ağırlık (Bağıl Yoğunluk) | Sıvı Yağlar |
| Ph | Reçel |
| Ph | Üzüm Pekmezi |
| Ph | Et ve Et Ürünleri |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Karma Yemler ve Yem Ham Maddeleri |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Beyaz Peynir, Eritme Peyniri, Kaşar Peyniri |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Ayran |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Siyah Çay |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Kuru Fasulye, Nohut |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Çikolata |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Hamur Mayası |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Ekmek |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Et ve Et Ürünleri |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | İç Fındık (Naturel), İç Ceviz, İç Antep Fıstığı |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | İç Fındık (İşlenmiş) |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Tuz |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Nişastalar |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Tahin Helvası |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Tereyağ |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Buğday, Buğday Unu, Arpa, Çeltik, Yulaf, Pirinç, Bulgur, İrmik, Makarna, Bisküvi, Yufka, Kadayıf vb) |
| Rutubet Tayini (Kuru Madde) | Mısır |
| Rutubet Tayini (Refraktometrik) | Bal (Süzme, Petekli-Çiçek, Nektar, Salgı Balı) |
Rutubet Ve Uçucu Madde Tayini | Sıvı Yağlar |
| Rutubet Ve Uçucu Madde Tayini | Bitkisel Margarin |
| Su Ekstraktı | Siyah Çay, Yeşil Çay |
| Suda Çözünebilen Katı Madde Tayini (Brix) | Meyve Suyu, Üzüm Pekmezi |
| Suda Çözünebilen Katı Madde Tayini (Tuz Hariç %) Tayini (Brix) | Domates, Biber Salçası |
| Suda Çözünen ve Çözünmeyen Kül | Siyah Çay |
| Suda Çözünen Kül | Çözünebilir Kahve |
| Suda Çözünen Kül (Toplam Küle Göre) | Siyah Çay |
| Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini | Süzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı) |
| Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini | Tuz |
| Suya Geçen Madde Tayini | Makarna |
| Süzme Ağırlığı Tayini | Konserve Gıdalar |
| Toplam Kül Tayini (Km De) | Siyah Çay |
| Toplam Toz Çay Tayini | Siyah Çay |
| Yoğunluk | Süt Ve Süt Ürünleri, Ayran |
| Fiziksel Kusurlar | İç Fındık
|