Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ORDU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • NUMUNE KABUL BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP FORMU
    AKREDİTASYON SERTİFİKASI
    NUMUNE KABUL İŞLEMLERİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksOrdu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Laboratuvar Birimi

​

​Laboratuvarımızda gıda maddeleri, yemler ile bunların hammaddeleri/katkı maddelerinin, su ve su ürünleri numunelerinin renk, tad, görünüş, koku, rutubet, kül ve küle dayalı diğer analizler, yoğunluk, kırılma indisi, yabancı madde, diğer çeşitlerden taneler, elek analizleri gibi fiziksel analizler yapılmaktadır. Fiziksel analiz amacıyla laboratuvarımıza gelen numunelerin fiziksel analizleri Türk Gıda Kodeksi, Türk Standardı veya geçerliliği olan diğer metodlara göre yapılır.

​REFRAKTOMETRE

KÜL FIRINI

ETÜV

VAKUMLU ETÜV

NEM TAYİN CİHAZI

PH METRE

STEREO MİKROSKOP

CEKETLİ ISITICI

PH İLETKENLİK ÖLÇER

ELEK SARSMA CİHAZI

HOTPLATE

HASSAS TERAZİ​

Analiz AdıAnaliz Kapsamı
Ağırlık KontrolüEkmek
Ağırlık KontrolüYumurta
Asitte Çözünmeyen Kül TayiniSiyah Çay
Elek AnaliziBuğday Unu
Elektriksel İletkenlik

Bal (Süzme, Petekli,

Çiçek, Nektar, Salgı Balı)

Gözle Görülür Yabancı MaddeGıdalar
Ham KülKarma Yemler ve Yem Ham Maddeleri
Ham KülEt ve Et Ürünleri
Ham Kül

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

(Buğday, Buğday Unu, Bisküvi, Makarna, Bulgur, Yufka, Kadayıf, Arpa, Pirinç, Pirinç Unu vb.)

Ham KülEkmek
Ham KülMeyve ve Sebze Mamulleri
Ham KülBal, Baharatlar
Ham KülYağlı Tohum Küspeleri
Hava BoşluğuYumurta
HCl Asitte Çözünmeyen Kül TayiniBisküvi
HCl Asitte Çözünmeyen Kül Tayini

Karma Yemler ve

Yem Ham Maddeleri

Kırık DanePirinç
Kırılma İndisiTereyağı
Kırılma İndisiSıvı Yağlar
Kurutma KaybıToz Şeker
Meyve OranıReçel
Okside Olmamış Parça TayiniSiyah Çay
Özgül Ağırlık (Bağıl Yoğunluk)Sıvı Yağlar
PhReçel
PhÜzüm Pekmezi
PhEt ve Et Ürünleri
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Karma Yemler ve Yem Ham Maddeleri
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Beyaz Peynir, Eritme Peyniri, Kaşar Peyniri
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Ayran
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Siyah Çay
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Kuru Fasulye, Nohut
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Çikolata
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Hamur Mayası
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Ekmek
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Et ve Et Ürünleri
Rutubet Tayini (Kuru Madde)

İç Fındık (Naturel),

İç Ceviz, İç Antep Fıstığı

Rutubet Tayini (Kuru Madde)İç Fındık (İşlenmiş)
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Tuz
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Nişastalar
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Tahin Helvası
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Tereyağ
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Buğday, Buğday Unu, Arpa, Çeltik, Yulaf, Pirinç, Bulgur, İrmik, Makarna, Bisküvi, Yufka, Kadayıf vb)
Rutubet Tayini (Kuru Madde)Mısır
Rutubet Tayini (Refraktometrik)Bal (Süzme, Petekli-Çiçek, Nektar, Salgı Balı)

Rutubet Ve Uçucu Madde

Tayini

Sıvı Yağlar
Rutubet Ve Uçucu Madde TayiniBitkisel Margarin
Su EkstraktıSiyah Çay, Yeşil Çay
Suda Çözünebilen Katı Madde Tayini (Brix)Meyve Suyu, Üzüm Pekmezi
Suda Çözünebilen Katı Madde Tayini (Tuz Hariç %) Tayini (Brix)Domates, Biber Salçası
Suda Çözünen ve Çözünmeyen KülSiyah Çay
Suda Çözünen KülÇözünebilir Kahve
Suda Çözünen Kül (Toplam Küle Göre)Siyah Çay
Suda Çözünmeyen Katı Madde TayiniSüzme Bal (Çiçek veya Nektar Balı)
Suda Çözünmeyen Katı Madde TayiniTuz
Suya Geçen Madde TayiniMakarna
Süzme Ağırlığı TayiniKonserve Gıdalar
Toplam Kül Tayini (Km De)Siyah Çay
Toplam Toz Çay TayiniSiyah Çay
YoğunlukSüt Ve Süt Ürünleri, Ayran
Fiziksel Kusurlarİç Fındık​


​

İLETİŞİM

    Ordu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Akyazı Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Cad. No:24/1 52200 Altınordu / ORDU

  • Telefon : 0 452 233 4320/ 0452 234 04 36

  • Faks : 0 452 234 12 43

  • E-Posta : ordu.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI