Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    • YÖNETİMİN BEYANI
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • ETİK DEĞERLER
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    TOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    AMBALAJ VE DİOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    AKREDİTASYON SERTİFİKALARIMIZ
    • 2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    • 2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
    • 2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    • 2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
  • ANALİZLER
    2025 ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    HESAP BİLGİLERİ
    ANALİZ TALEBİ İÇİN BAŞVURU
    ANALİZ BİLGİSİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation Linksİstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Laboratuvar Birimi

Gıda sanayi ve ticaretinde yaşanan hızlı gelişmeler ve değişim süreci ile birlikte gıda maddelerinin üretim teknikleri gelişmekte, buna paralel olarak da ürün formülasyonu ve ürün çeşitliliğinde artışlar olmaktadır. Tüketiciye sunulan gıda maddeleri değişiklik ve çeşitlilik gösterdikçe bunların kontrolü de önem kazanmaktadır.

Laboratuvarımıza getirilen ithalat, ihracat, resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme projeleri çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Uluslararası metotlar (AOAC,FCC,vs.)'a göre yapılmaktadır. Metotların güncelliği takip edilmektedir. Yapılan analizlerde analiz sonucu değerlendirmesi yapılmaktadır. Laboratuvarımızda hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.

Fiziksel Analiz Laboratuvarında gıda, gıda katkı, yem, yem katkı, su ve su ürünleri numunelerinin; organoleptik(renk, görünüş), rutubet/kuru madde, briks, pH, kırılma indisi, yabancı madde, elek analizleri, özgül ağırlık, kalorimetre ile brüt kalori tayini gibi bilinen fiziksel analizler ile Anton Paar Carbo QC cihazı ile gazlı içeceklerde karbondioksit tayini, bal da elektriksel iletkenlik, birada renk analizi, nişasta tip tayini ve yem mikroskobisi gibi analizler de başarı ile yapılmaktadır.

Konusunda uzman teknik elemanlarla mevzuata uygun olarak 100'e yakın analiz çalışılmaktadır.

Fiziksel Analiz Laboratuvarı ilk olarak 'Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Rutubet Tayini' analizi ile 17 Mayıs 2004 Tarihinde TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir. Günümüze kadar geçen süre içinde toplam 22 metotta akreditasyon ve kapsam genişletme çalışmalarını başarı ile gerçekleştirmiştir. Laboratuvarımız analiz sonuçlarının güvenilirliliğini ve doğruluğunu Uluslararası Central Science Laboratory (FAPAS), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) gibi resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılarak kontrol etmekte olup, sonuçlarda da %100 başarı ile aralıkları içinde kalınmaktadır.

Hızla gelişen gıda sanayi içinde, her yıl analiz çeşitliliğini en güvenilir şekilde artırmak ve analiz kalitesini yükseltmek temel amacımızdır.

 

PERSONEL DURUMU

Kadro UnvanıMevcut Personel Sayısı
Gıda Mühendisi2

Ziraat Mühendisi

Tekniker

2

1

​Hizmetli
​1
TOPLAM                                                                        

 6

 


 

ALET VE EKİPMANLAR

NoCihaz AdıAdediNoCihaz AdıAdedi
1Analitik Terazi218Sirkülasyonlu Su Banyosu1
2Terazi119Kalorimetre1
3Etüv120Santrifüj1
4Etüv121CO2 Tayin Cihazı               1
5Refraktometre - Dijital122Öğütücü1
6Düşme Sayısı123İletkenlik Ölçer Cihazı1
7Vakumlu Etüv124Spektrofotometre1
8Buğday Değirmeni125Elek sallama cihazı1
9Hektolitre Tayin Cihazı126Vakum pompası1
10Hızlı Nem Tayin Cihazı127Ceketli ısıtıcı1
11Buzdolabı128Çeşitli göz açıklığında elekler1
12Derin Dondurucu129Kumpas1
13Mikroskop130Dijital Mikrometre1
14Binoküler Mikroskop(Stereo)131Çeker Ocak1
15pH Metre1​​​
16Manyetik Karıştırıcı1​​​
17Kurutucu Etüv1  ​

 

 

 


İLETİŞİM

    İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Florya Caddesi No:78 Şenlikköy -Florya/-Bakırköy /İSTANBUL

  • Telefon : 0(212) 663 39 61-62-63

  • Faks : 0(212) 663 42 96 - 0(212) 662 42 13

  • E-Posta : istanbul.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI