Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    • YÖNETİMİN BEYANI
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • ETİK DEĞERLER
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    TOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    AMBALAJ VE DİOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    AKREDİTASYON SERTİFİKALARIMIZ
    • 2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    • 2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
    • 2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    • 2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
  • ANALİZLER
    2025 ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    HESAP BİLGİLERİ
    ANALİZ TALEBİ İÇİN BAŞVURU
    ANALİZ BİLGİSİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation Linksİstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Kalıntı Laboratuvar Birimi

​

           

Müdürlüğümüz Kalıntı Laboratuvarında Gıda denetim ve izleme programları kapsamında gelen ithalat, ihracat, özel istek ve resmi istek numunelerinde kalıntı analizleri yapılmaktadır.

       Laboratuvarımızda başta organik klorlu, organik fosforlu, organik azotlu, dithiokarbamat grubu pestisitler olmak üzere yaklaşık 600 adet pestisit etken madde analizleri yapılmaktadır. İleri teknolojik cihazlar ve uluslar arası metotlar kullanılarak LC-MS\MS, GC-MS\MS HS-GC-MS\MS cihazlarımızla Yaş Meyve ve Sebze, Hububat, Yağlı tohumlar, Şekerli ürünler, Kahve, Çay, Bahara, Et ve Et ürünleri, Su ürünleri, Süt ve Süt ürünleri, Yumurta, Şerbetci otu,Yem ve benzeri tüm gıda ürünlerinde pestisit analizleri, Bitkisel Ürünlerde (Meyve,sebze)  Bitkisel Gelişimi Düzenleyiciler (Hormon) analizi yapılmaktadır.

 Ayrıca;

  • Yem, Et, Süt, Bal ve Tereyağında Antibiyotik, yemlerde Koksidiyastat analizleri;
  • Bitkisel Ürün Bileşimleri, Gıda Takviyeleri, Enerji içecekleri, Bitkisel çay, Bitkisel macun, Alkolsüz içecekler,  Çikolata,  vb.  ürünlerde LC-MS-Q-Orbitrap cihazı ile Aktif  Farmasötik Bileşik Analizi;
  • Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları, Bebek Formülleri ve Devam Formülleri, Katı ve Sıvı Yağlarda ve Balıklarda, Et ve Tütsülenmiş Et Ürünlerinde PAH (Poli Aromatik Hidrokarbon)  analizi;
  • Bal, Arı Sütü ve Petek numunelerinde Naftalin analizi;
  • Meşrubat ve Meşrubat Türü Diğer İçeceklerde Benzen  analizi yapılmaktadır.

      Pestisit analizlerinde 2005 yılından itibaren akreditasyon belgelerine sahip olan Laboratuvarımız 14-16/09/2020 tarihinde TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından yapılan akreditasyon ve kapsam genişletme denetiminden başarı ile geçmiştir.

          Laboratuvarımız da doğru ve güvenilir sonuçlar üretilmesi, elemanlarımızın performansının değerlendirilmesi, sistematik hataların ortaya çıkarılması için her yıl düzenli olarak Uluslar arası (FAPAS) ve UGRL, UME ulusal yeterlilik testlerine katılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

   Yüksek pestisit etken madde sayısı ile öne çıkan laboratuvarımız yeni alınan cihazlarımızla pestisit etken madde sayısını artırma çalışmalarına devam etmekte olup Laboratuvar analizlerimiz kalite yönetim sistemimiz gereği TS EN ISO 17025 kalite standartları ile donatılmış tecrübeli elemanlar tarafından yapılmaktadır.

PERSONEL DURUMU


Kadro UnvanıMevcut Personel Sayısı
Gıda Mühendisi3
Kimyager4
Teknisyen
1
İşçi
1
TOPLAM9


ANALİZLERDE KULLANILAN CİHAZLAR

Cihaz AdıSayısı
Q EXACTIVE FOCUS  Q-ORBITRAP LC-MS1
LC-MS\MS2
GC-MS\MS1
GC-MS\MS-HS1
HPLC-(FLD)1





İLETİŞİM

    İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Florya Caddesi No:78 Şenlikköy -Florya/-Bakırköy /İSTANBUL

  • Telefon : 0(212) 663 39 61-62-63

  • Faks : 0(212) 663 42 96 - 0(212) 662 42 13

  • E-Posta : istanbul.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI