Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
EDİRNE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ
    • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    KURULUŞ VE GÖREVLER
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    ​NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI VE MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZLER VE ÜCRETLERİ
    ANALİZ TALEP FORMU
    NUMUNE SAKLAMA KOŞULLARI
    NUMUNE KABUL KRİTERLERİ
    BANKA HESAP NUMARALARI
    ŞİKAYETLERİN ÇÖZÜMLENMESİ SÜRECİ
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
    DERGİLER
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksEdirne Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı

Bakanlığımızın ve laboratuvarımızın misyonu doğrultusunda ;

Mikrobiyoloji Laboratuvarı olarak ;

İhracat, ithalat, denetim ve özel istek numunesi olarak tarafımıza teslim edilen gıda ve yem maddelerinin mikrobiyolojik analizlerin yanı sıra;

  1. ​​Patojen  mikroorganizmaların  aranması, izolasyonu ve identifikasyonunun sağlanması,
  2. Enterik indikatör organizmaların izolasyonu ve identifikasyonunun sağlanması,
  3. Mezofilik aerobik -anaerobik bakteriler, termofilik aerobik - anaerobik bakteri izolasyonunun sağlanması,
  4. Gıda ve yemlerdeki maya küf izolasyonunun sağlanması,
  5. Gıda ve yemlerde; hayvansal orijin / tür tespiti / identifikasyonu vb. faaliyetleri yerine getirmekteyiz.

Bakanlığımızca yetkilendirilen laboratuvarımızda:

Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi,

TGK Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2018/52),

İnsan Tüketimi Amacıyla Kullanılmayan Hayvansal Yan Ürünler Yönetmeliği (24.11.2011-28152 Sayılı R.G.) EK-2  ve İnsan Tüketimi Amacıyla Kullanılmayan Hayvansal Yan Ürünler Yönetmeliği (24.12.2013-28861 Sayılı R.G.) EK-2,

Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliğ 27.04.2017 (30050 Sayılı R.G.) Ek-6

esas alınarak gıda ve hayvan yemlerinde yapılan 50 analiz bulunmaktadır.

Mikrobiyoloji laboratuvarımız yaptığı analizlerden 24 adeti TÜRKAK tarafından TS EN ISO /IEC  17025 standart kapsamında  akredite olarak ulusal ve uluslararası standartlara uygun hizmet vermektedir  . Her yıl dış kalite kontrolüne yönelik  yeterlilik testlerine  ve  laboratuvarlar arası karşılaştırmalı testlere girmekte ve başarılı sonuçlar almaktadır.

Bünyemizdeki analizleri uluslararası standartta kaliteli, güvenilir, izlenebilir ve güncel bilimsel gelişmeleri takip ederek hızla gerçekleştirmektir.

Elimizden gelen özveriyi göstererek toplum sağlığını koruyarak, müşteri memnuniyetini arttırmak,

Faaliyet alanındaki analizlere yenilerini katarak , akreditasyon sayımızı arttırmayı amaçlamaktayız.​​

​​

Personel​​​​4 Vteriner Hekim
1 Biyolog
1 Gıda Mühendisi
1 Ziraat Mühendisi
1 Tekniker
Ana Çalışma Konuları

Patojen mikroorganizmalar

Toksik etki yapıcı mikroorganizmalar

Hayvansal orijin / tür tespiti / identifikasyonu

Mevcut Cihazlar3 adet hassas terazi, 2 adet PCR Real Time cihazı, 1 adet etüv, 1 adet kondüktometre, 2 adet pH metre, 8 adet inkibatör (1'i soğutmalı), 1 adet saf su cihazı, 1 adet Mini-Vidas, 1 adet Pc-Vidas, 1 adet Vitek-2, 1 adet Elisa cihazı, 1 adet dilumat, 3 Adet hepa filtreli Laminair kabini, 2 adet PCR kabini, 2 adet su banyosu bulunmaktadır.
Numune Kabul Kriterleri

Mikrobiyolojik analiz istendiğinde numune steril veya orijinal ambalajda getirilmiş olmalıdır.     

Soğuk zinciri kırılmadan analize alınması gereken numuneler, soğuk zincir nakil kaplarında getirilmiş veya gönderilmiş olmalıdır. Ancak, müşteri numune dış sıcaklığının kayıt altına alınarak numunenin analizini isteyebilir. 

Alınacak numune miktarı istenilen analizlerin sayısına bağlı olarak Gıda Maddelerinde Numune Alma Esasları ile ilgili talimat gereğince en az 500 gr olmalıdır.

Numunenin analizi yapılacak bölüme gelene kadar sterilizesinin korunması sağlanmalıdır

Yapılacak analiz türüne göre müşteriden alınması gereken numune miktarı "Laboratuvarda yapılan analizler ve 2023 analiz ücretleri listesinde" verilmiştir.

 



İLETİŞİM

    Edirne Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Kocasinan Mah. Atatürk Bulvarı 167/B - 22100 EDİRNE

  • Telefon : +90 284 235 65 75

  • Faks : +90 284 235 65 74

  • E-Posta : edirne.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI