Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
EDİRNE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ
    • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    KURULUŞ VE GÖREVLER
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    ​NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI VE MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZLER VE ÜCRETLERİ
    ANALİZ TALEP FORMU
    NUMUNE SAKLAMA KOŞULLARI
    NUMUNE KABUL KRİTERLERİ
    BANKA HESAP NUMARALARI
    ŞİKAYETLERİN ÇÖZÜMLENMESİ SÜRECİ
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
    DERGİLER
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksEdirne Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

​Numune Kabul ve Rapor Düzenleme Birimi

​

5996 sayılı ''Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'' na dayanarak; 18.02.2022 tarih ve 31754 sayılı ''Gıda Kontrol Laboratuvar Yönetmeliği'' ve Türk Gıda Kodeksinde belirtilen kalite ve risk analizleri kapsamında halk sağlığının korunmasına yönelik yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numunelerin ve ya özel istek amaçlı ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarından analizleri yapılmak üzere kurumumuza gelen numunelerin  kabul ya da reddedilmesi,  ilgili laboratuvar birimine sevk edilmesi, muhafaza edilmesi, analiz ücretlerinin hesaplanması, analiz işlemi biten numunenin Muayene ve Analiz Raporu düzenlenerek müşteriye teslim edilmesi birimimizin asli görevlerindendir.

Ayrıca laboratuvarımıza gelen numunelerin formasyona uygun ambalaj muayenesinin yapılması, numune miktarının analizlere yetecek miktarda olup olmadığının kontrol edilmesi, numune alma tutanağının üzerindeki bilgilerin kontrol edilmesi, numune cinsine göre kodlanması (Denetim, İthalat, İhracat, Özel İstek, Resmi İstek), numunelerin usulüne uygun laboratuvar birimlerine intikalinin sağlanması, uygun depolama ve muhafazasının temini ve yasal süre içerisinde iadesi ve imha işlemlerini kapsar.

Personel​​
  • 1 Veteriner Hekim
  • 2 Gıda Mühendisi
  • 2 Tekniker
Ana Çalışma Konuları
  • Numune Kabul ve Muayene ve Analiz Raporu Hazırlama
  • Numune Kodlama, Kayıt ve Birimlere Sevk Edilmesi
  • Numunelerin Muhafazası, İade ve İmha İşlemleri
Mevcut Cihazlar
  • 2 Adet Öğütücü ve Parçalayıcı
  • Buzdolabı, Derin Dondurucu
  • İnfrared Termometre, Terazi
Numune Kabul Kriterleri
  • Müdürlüğümüze ait İnternet sitemizde bulunan ''Analiz Listesi''nde Müdürlüğümüzde yapılan analizler ve analizler için gerekli numune miktarları belirtilmiştir. Analiz Listesinde belirtilen numune miktarlarına ikincil numune miktarı dahil değildir.
  • Analize gönderilen numuneler orijinal ambalajlı olmalı veya dökülme akma riski olmayan ambalaj ile getirilmelidir. Kutular (Plastik, Karton, Strafor, vb.); tümüyle kapalı olmalı, kesinlikle delik bulunmamalıdır. Torbalar (Şeffaf Plastik Torba, Bez Torba vb.); ağızları muntazam şekilde kapatılmış, kesinlikle yırtık ve delik olmayacaktır. Cam kavanozlar; kesinlikle çatlak ve kırık olmamalı, kapağı tam kapalı olmalıdır.
  • Numunenin ambalajlanma şekli mikrobiyolojik analizlerde; orijinal ambalaj veya ambalajlama için steril bir materyal olmalıdır. Nem veya kuru madde analizlerinde; orijinal ambalaj veya numunenin nem almasını engelleyecek bir ambalaj olmalıdır. Özellikle et, süt, kanatlı ürünleri ve dondurulmuş gıdalar gibi riskli ürünlerin numuneleri soğuk zincir bozulmadan teslim alınır ve infra-red termometre ile yüzey sıcaklığı ölçümü yapılarak numune kabul edilir.
  • Analiz talebi ile gelen tüm numunelere ait evrakların okunaklı, matbaa harfleri ile yazılmış, anlaşılır olmasına, numuneyi tam olarak tanımlamasına ve varsa üzerindeki uyarıcı yazı ve etiketlere dikkat edilir.
  • Müşteriye analiz süreleri ve analiz ücretleri Analiz Listesinde beyan edilmektedir.
  • Müşteri; analizi yapılmak üzere getirmiş olduğu numune/numuneler için kendisine beyan edilen Analiz Listesinde bulunan ürün/ürünlerin analizlerine karşılık gelen metotlardan birinin uygulanmasını ve Analiz Listesinde yer alan analiz sürelerini kabul eder. Analiz Listesinde bulunmayan ürünler için ise karşılıklı mutabık kalınan metotlar kullanılır.

İLETİŞİM

    Edirne Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Kocasinan Mah. Atatürk Bulvarı 167/B - 22100 EDİRNE

  • Telefon : +90 284 235 65 75

  • Faks : +90 284 235 65 74

  • E-Posta : edirne.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI