T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ÇANAKKALE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • NUMUNE KABUL BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • BİLGİ EDİNME BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI VE MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI LABORATUVAR BİRİMİ
    TOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    BİYOTEKNOLOJİ (GDO) LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
  • YAYINLAR
    PROJELER
    ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    KALİTE HEDEFLERİMİZ
    AKREDİTASYON
  • BASIN
    KURUM RESİMLERİ
    ÇANAKKALE RESİMLERİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksÇanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Laboratuvar Birimi

​

Laboratuvarımıza gelen Denetim, Özel İstek, İthalat, İhracat amaçlı gıda, yem ve su numunelerinin Türk Gıda Kodeksi ve Türk standartları kriterlerine uygunluğunun tespiti için Fiziksel Analizleri yapılmaktadır.

Analizlerimizde, Türk Gıda Kodeksi, TSE Standartları ve Uluslararası metotlar (AOAC, EPA, vs.) baz alınmakla birlikte güncellikleri sürekli takip edilmektedir.

Fiziksel Analiz Laboratuvarımıza gelen gıda, yem ve su numunelerinde genel olarak;

Organoleptik Analizler (Fiziksel özelliklerine yönelik rengi, tadı, kokusu, görünümü),

Hububat ve Bakliyatlarda; Yabancı Madde, Diğer Türden Tanelerin Analizleri,

Rutubet (Nem) / Kuru Madde Tayini,

Kül Tayini,

Elektriksel İletkenlik Tayini,

pH Tayini,

Elek Analizleri,

Yoğunluk (Özgül Ağırlık) Tayini,

Glüten Tayini,

Çözünebilir Kuru Madde(Briks) Tayini,

Kırılma İndisi Tayini,

Yabancı Madde Tayini gibi Fiziksel analizler uygulanmaktadır.

Laboratuvarımız, Suda pH Tayini, Askıda Katı Madde (AKM) Tayini, Elektriksel İletkenlik Tayini ve Yemlerde Kuru Madde Tayini ile Yemlerde Ham Kül ve Organik Madde Miktarı Tayini analizlerinde TÜRKAK akreditasyon sertifikasına sahiptir.

            Uzman teknik personelimizce, laboratuvarımızda mevzuata uygun 120'ye yakın analiz gerçekleştirilmektedir. Hızla gelişen gıda sektörüne ayak uydurabilmek, müşteri taleplerine hızlı ve doğru olarak cevap verebilmek adına temel hedefimiz; analiz çeşitliliğini ve kalitesini sürekli olarak arttırmaktır.

Birim Personel Sayısı : 3 Mühendis, 2 Veteriner Hekim, 1 Tekniker



İLETİŞİM

    Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Atatürk Caddesi No:29 17010 - ÇANAKKALE

  • Telefon : 0286 217 58 18 - 0286 213 56 50

  • Faks : 0286 217 20 31

  • E-Posta : canakkale.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Konum Bilgisi için seçiniz :
    \----> Google Haritalar / \----> Yandex Haritalar /

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI