Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ÇANAKKALE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • NUMUNE KABUL BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • BİLGİ EDİNME BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    KATKI VE MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    TOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP DİLEKÇESİ VE FERAGAT FORMU
    BANKA VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
  • YAYINLAR
    PROJELER
    EĞİTİM
    ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    KALİTE HEDEFLERİMİZ
    AKREDİTASYON
  • BASIN
    KURUM RESİMLERİ
    ÇANAKKALE RESİMLERİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksÇanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Birimi

​Fiziksel Analiz Laboratuvarımıza gelen gıda, yem ve su numunelerinde genel olarak;

Organoleptik Analizler (Fiziksel özelliklerine yönelik rengi, tadı, kokusu, görünümü)

Fiziksel Kusurlar (Örneğin: Kırık, Bozuk, Boş, Kusurlu, Özürlü, Hasarlı ve Zarar Görmüş Dane vb.)

Hububat ve Bakliyatlarda; Yabancı Madde, Diğer Türden Tanelerin Analizleri,

Rutubet (Nem) / Kuru Madde Tayini,

Kül Tayini,

Elektriksel İletkenlik Tayini,

pH Tayini,

Elek Analizleri,

Yoğunluk (Özgül Ağırlık) Tayini,

Gluten Tayini (Yaş, Kuru),

Düşme Sayısı (Falling Number),

Çözünebilir Kuru Madde(Briks) Tayini,

Kırılma İndisi Tayini, gibi Fiziksel analizler uygulanmaktadır.

Laboratuvarımız, Yemlerde Kuru Madde Tayini ile Yemlerde Ham Kül ve Organik Madde Miktarı Tayini, Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Rutubet, Kül Tayini, Meyve Sebze ve Mamüllerin de Suda Çözünebilir Kuru Madde(Brix), Bal da Rutubet(Nem/Su) Tayini Analizlerinde TÜRKAK akreditasyon sertifikasına sahiptir.​

Laboratuvarımıza getirilen ithalat, ihracat, resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme projeleri çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri,

 Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Diğer Bakanlık Mevzuatları, Uluslararası(AOAC) kapsamında Metodların güncelliği takip edilmektedir.



İLETİŞİM

    Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : İsmetpaşa Mah. Atatürk Caddesi No:29 17010 - Merkez/ÇANAKKALE

  • Telefon : 0286 217 58 18 - 0286 213 56 50

  • Faks : -

  • E-Posta : canakkale.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • \----> Yandex Haritalar /

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI