Fiziksel Analiz Laboratuvarımıza gelen gıda, yem ve su numunelerinde genel olarak;
Organoleptik Analizler (Fiziksel özelliklerine yönelik rengi, tadı, kokusu, görünümü)
Fiziksel Kusurlar (Örneğin: Kırık, Bozuk, Boş, Kusurlu, Özürlü, Hasarlı ve Zarar Görmüş Dane vb.)
Hububat ve Bakliyatlarda; Yabancı Madde, Diğer Türden Tanelerin Analizleri,
Rutubet (Nem) / Kuru Madde Tayini,
Kül Tayini,
Elektriksel İletkenlik Tayini,
pH Tayini,
Elek Analizleri,
Yoğunluk (Özgül Ağırlık) Tayini,
Gluten Tayini (Yaş, Kuru),
Düşme Sayısı (Falling Number),
Çözünebilir Kuru Madde(Briks) Tayini,
Kırılma İndisi Tayini, gibi Fiziksel analizler uygulanmaktadır.
Laboratuvarımız, Yemlerde Kuru Madde Tayini ile Yemlerde Ham Kül ve Organik Madde Miktarı Tayini, Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Rutubet, Kül Tayini, Meyve Sebze ve Mamüllerin de Suda Çözünebilir Kuru Madde(Brix), Bal da Rutubet(Nem/Su) Tayini Analizlerinde TÜRKAK akreditasyon sertifikasına sahiptir.
Laboratuvarımıza getirilen ithalat, ihracat, resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme projeleri çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri,
Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Diğer Bakanlık Mevzuatları, Uluslararası(AOAC) kapsamında Metodların güncelliği takip edilmektedir.