Zeytinyağının en değerli bileşenlerinden biri olan polifenoller (biofenoller), zeytinyağını çürümeye karşı korumanın yanı sıra insan organizmasında güçlü bir antioksidan etki göstermektedir. Bu nedenle Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) tarafından zeytinyağı için belirlenen kalite kriterlerinden biri olarak belirlenmiştir. Ayrıca Avrupa Komisyonu Direktifinde (EU No:432/2012) 20 gramında hidroksitirosol ve türevlerini 5mg ve daha fazla içeren zeytinyağlarının etiketlerine "Zeytinyağı polifenolleri, kan lipitlerinin oksidatif stresten korunmasına katkıda bulunur "ibaresinin yazılabilmesine imkân tanımıştır.
Özellikle zeytinyağlarının sağlık açısından yararlı olma durumunun göstergesi niteliğindeki polifenoller, laboratuvarımızda yüksek hassasiyette enstrümantal olarak analiz edilmeye başlamıştır.
Laboratuvarlarımızda zeytinyağındaki taklit, tağşiş ve kalite analizlerine ilişkin Türk Gıda Kodeksinde yer alan analizlerin tamamına yakını yapilmaktadır.
Kurumumuza bildirilen yeni analiz talepleri mutlaka değerlendirilmekte, uygulanabilir olanları için validasyon çalışmaları tamamlanarak analiz listesine eklenmektedir. Zeytinyağında biofenol analizi, talep doğrultusunda analiz listemize eklenmiştir. Lütfen kurumumuzda yapılmasını istediğiniz analiz taleplerini anket formları aracılığıyla bizzat veya internet sitemiz üzerinden bize ulaştırınız.