T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ÇANAKKALE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • NUMUNE KABUL BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • BİLGİ EDİNME BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI VE MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI LABORATUVAR BİRİMİ
    TOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    BİYOTEKNOLOJİ (GDO) LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP DİLEKÇESİ VE FERAGAT FORMU
    BANKA VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
  • YAYINLAR
    PROJELER
    ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    KALİTE HEDEFLERİMİZ
    AKREDİTASYON
  • BASIN
    KURUM RESİMLERİ
    ÇANAKKALE RESİMLERİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksÇanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Duyuru

Zeytinyağında Polifenol (Biofenol) Analizi İçin Numune Kabulüne Başlanmıştır.

9.02.2023 / Gösterim Sayısı : 256 / Arşiv

​Zeytinyağının en değerli bileşenlerinden biri olan polifenoller (biofenoller), zeytinyağını çürümeye karşı korumanın yanı sıra insan organizmasında güçlü bir antioksidan etki göstermektedir. Bu nedenle Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) tarafından zeytinyağı için belirlenen kalite kriterlerinden biri olarak belirlenmiştir. Ayrıca Avrupa Komisyonu Direktifinde (EU No:432/2012) 20 gramında hidroksitirosol ve türevlerini 5mg ve daha fazla içeren zeytinyağlarının etiketlerine "Zeytinyağı polifenolleri, kan lipitlerinin oksidatif stresten korunmasına katkıda bulunur "ibaresinin yazılabilmesine imkân tanımıştır.

Özellikle zeytinyağlarının sağlık açısından yararlı olma durumunun göstergesi niteliğindeki polifenoller, laboratuvarımızda yüksek hassasiyette enstrümantal olarak analiz edilmeye başlamıştır. 

Kurumumuza bildirilen yeni analiz talepleri mutlaka değerlendirilmekte, uygulanabilir olanları için validasyon çalışmaları tamamlanarak analiz listesine eklenmektedir. Zeytinyağında biofenol analizi, talep doğrultusunda analiz listemize eklenmiştir. Lütfen kurumumuzda yapılmasını istediğiniz analiz taleplerini anket formları aracılığıyla bizzat veya internet sitemiz üzerinden bize ulaştırınız.  


İLETİŞİM

    Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Atatürk Caddesi No:29 17010 - ÇANAKKALE

  • Telefon : 0286 217 58 18 - 0286 213 56 50

  • Faks : 0286 217 20 31

  • E-Posta : canakkale.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Konum Bilgisi için seçiniz :
    \----> Google Haritalar / \----> Yandex Haritalar /

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI