Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ADANA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOGÜVENLİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    TOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    TÜR TAYİN ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    EĞİTİM ÜCRETLERİ
    HESAP NUMARALARIMIZ
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAdana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu
Toksin Analiz Laboratuvar Birimi

Mikotoksinler, gıda ve yemlerde bazı küfler tarafından üretilen ikincil metabolitlerdir. Mikotoksin  ürüne bağlı olmak üzere hasattan önce, hasat sırasında ve hasatı izleyen kurutma, ayıklama gibi uygulamalar sırasında, ürünün taşınma ve depolanması ile işlenmesi sırasında oluşabilmektedir. Mikotoksinlerin doğal olarak meydana gelmesi, hasattan önceki küf kontaminasyonuna ve gelişmesine bağlıdır. Mikotoksinlerle kontamine olmuş gıda ve yem maddelerinin insan ve hayvanlar tarafından tüketimi ciddi sağlık problemlerine ve önemli ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle gıda ve yemlerde mikotoksin varlığı üzerinde durulan bir konudur.
Mikotoksinler arasında aflatoksinler insan sağlığı açısından en tehlike olanlardır. Aflatoksinler Aspergillus cinsi bazı küfler tarafından üretilen, toksik ve kanserojenik etkili metabolizma ürünleridir. Aflatoksinler açısından riskli gıdalar arasında yem ve yem hammaddeleri, mısır, yerfıstığı, pamuk tohumu, fındık, badem, kuru üzüm, incir, bazı baharatlar ve tohumlar bulunmaktadır. Laboratuvarımızda aflatoksin analizleri yapılmaktadır.​

S.N.ÜnvanAdet
1Gıda Mühendisi ( Doktora )
1
​2
​Gıda Yük. Mühendisi
1
​3Biyolog
​1

Analizleri görmek için tıklayınız...​​​

​S.N.Cihaz AdıAdet
​1LC/MS/MS1
​2HPLC2
​3Ultra Saf Su Cihazı1
​4Elektronik Terazi1
​5Hassas Terazi1
​6Santrifüj1
​7Mekanik Çalkalayıcı1
​8Vortex Karıştırıcı1
​9Ultrasonik Su banyosu1
​10Blender2
​11Parçalayıcı3
​12Manyetik Karıştırıcı1
​13Vakum Pompası1
​14Dikey Dondurucu1
​15Buzdolabı2



İLETİŞİM

    Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Kazım Karabekir Mah. Kışla Cd. No : 248 Yüreğir/Adana

  • Telefon : 0322 344 19 19

  • Faks : 0322 344 17 67

  • E-Posta : adana.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI