Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ADANA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOGÜVENLİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    TOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    TÜR TAYİN ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    EĞİTİM ÜCRETLERİ
    HESAP NUMARALARIMIZ
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAdana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu
Mineral Analiz Laboratuvar Birimi

Metaller tabiatta doğal olarak bulunan ve iz miktarda dahi olsa tüketilen gıdalar ile insanlara ulaşabilen elementlerdir. Gıda maddelerinin üretimi doğada bulunan hava, su ve topraktan oluşan bir sistem içerisinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle gıda maddesi ister bitkisel isterse hayvansal kökenli olsun çevrenin etkisi altında bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda endüstrinin gelişmesi ve tarımsal üretimde modern tekniklerin kullanımının yaygınlaşması çevrenin kirlenmesine neden olmakta ve dolayısıyla da tarımsal, hayvansal ve su ürünlerinde metalik kirlenmeye neden olmaktadır. Ayrıca çevreden hammaddeye ve üretim aşamasından işlenmekte olan ürüne, pek çok endüstriyel atıkta ve atıkların bulaştırdığı yer altı sularında, toprakta ve havada bulunabilmektedir. Gıda güvenliği ve besleyici değerinin belirlenmesinde gıdanın içerdiği metal düzeyi önemli yer tutmaktadır. Özellikle ağır metallerin insan sağlığı üzerine olan etkilerinin ortaya konulmasıyla birlikte belirli bir dozun üzerine çıkıldığında sağlık açısından tehlike oluşturabilecek Kurşun, kadmiyum, arsenik ve civa gibi bazı metallerin gıdalardaki düzeylerinin belirlenmesi yoluna gidilmiş ve yasal sınırlamalar oluşturulmuştur.

Laboratuvarımızda gıda kalitesi ve güvenliği açısından tüketici sağlığını etkileyebilecek metal ve ağır metallerin analizleri gıda, yem ve sularda yapılmaktadır. Laboratuvarımız konusunda yeterli deneyime sahip personeller ile modern cihaz- ekipman ve referans metotlar kullanılarak, doğru, hızlı ve güvenilir sonuçlar elde edilmektedir.

Mineral analiz laboratuvarı tüm gıdalarda ( bebek mamaları, süt ve ürünleri hariç)  kurşun,  kadmiyum ve tüm gıdalarda civa analizlerinde akreditasyon belgesine sahiptir. Laboratuvarımız analiz sonuçlarının doğruluğunun ve güvenilirliğinin kontrolünü sağlamak için uluslararası kabul gören bağımsız bir kuruluş olan FAPAS tarafından düzenlenen yeterlilik testlerine katılmaktadır.

S.N.ÜnvanAdet
1Yük.Gıda Mühendisi1
2Gıda Mühendisi
1
3Su Ürünleri Mühendisi1

​Analizleri görmek için tıklayınız….​​​​​​​​​

S.N.Cihaz AdıAdet
1ICP- OES1
2ICP-MS1
4Mikrodalga Yakma Cihazı2
5Asit Saflaştırma Cihazı1
6Ultra Saf Su Cihazı1
7Soğutmalı İnkübatör1
9Terazi1
10Blender1
11Buzdolabı2

​




İLETİŞİM

    Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Kazım Karabekir Mah. Kışla Cd. No : 248 Yüreğir/Adana

  • Telefon : 0322 344 19 19

  • Faks : 0322 344 17 67

  • E-Posta : adana.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI