T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ADANA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOGÜVENLİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    TOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    TÜR TAYİN ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    EĞİTİM ÜCRETLERİ
    HESAP NUMARALARIMIZ
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAdana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

​​

Katkı Analiz Laboratuvar Birimi

Günümüzde uygulanan üretim teknikleri sayesinde besin sektöründe verim artışı,  kayıpların en aza indirilmesi,  ürün kalitesinin arttırılması ve standardizasyonu,  ürünlerin dayanma sürelerinin arttırılması ve değişik yeni besinlerin üretimi gibi uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Tüm bu gelişmelerde gıda katkı maddelerinin besin endüstrisinde kullanılması etkili olmuştur. Gıda Katkı Maddeleri tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda ham veya yardımcı maddesi olarak kullanılmayan,  tek başına besleyici değeri olan veya olmayan,  seçilen teknoloji gereği kullanılan işlem veya imalat sırasında kalıntı ve türevleri mamul maddede bulunabilen,  gıdanın üretilmesi,  tasnifi,  işlenmesi,  hazırlanması,  ambalajlanması,  taşınması,  depolanması sırasında gıda maddesinin koku,  tat,  görünüş,  yapı ve diğer niteliklerini korumak,  düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılmasına izin verilen maddelerdir.

Katkı laboratuvarı olarak misyonumuz gıda ve insan güvenliği açısından katkı maddelerinin analizlerini yaparak, analiz çeşitliliğimizi artırmak için sürekli olarak araştırma yaparak validasyon çalışmalarında bulunmaktır.

Amacımız ISO/IEC 17025 standardına göre tarafsızlık, bağımsızlık, dürüstlük ve gizlilik ilkeleri içinde; eğitilmiş personel ile geçerliliği olan metot ve cihazları kullanarak en kısa sürede ve güvenli bir şekilde sürekli ve kaliteli bir hizmeti vererek rekabet gücünü artırmaktır. Metotlar: Katkı Maddesi Analizlerinde AOAC, NMKL gibi ulusal ve uluslararası geçerli metotlar kullanılmaktadır. Analizlerimizin güvenirliği; Sertifikalı Standartlar- Referans Maddeler ve Yeterlilik Testlerine katılım sağlanarak gerçekleştirilmektedir. Her yıl belirlenen hedefler çerçevesinde ihtiyaç olan konular için validasyon/verifikasyon çalışmaları yapılarak mevcut akreditasyon kapsamımız genişletilmektedir.

S.N.ÜnvanAdet
1Kimyager1
​2​Gıda Mühendisi
​1
​3​Su Ürünleri Yük. Müh.
​1

​Analizleri görmek için tıklayınız...​​​​​​​​

​S.N.Cihaz AdıAdet
​1HPLC 2
​2Spektrofotometre1
​3Hassas Tezari2
​4Buzdolabı2
​5Santrifüj
1
​6Blender
2
​7Kükürtdioksit Düzeneği
1
​8Ultrasonik Su Banyosu
2
​9Vakum Pompası
2
​10Mekanik Çalkalıyıcı1
​11Manyetik Karıştırıcı1
​12ph Metre
1
​13​Etüv​1
​14​Çeker Ocak
​3
​15​Vortex​1
​16​İnkübatör​1
​17​6'lı Geri Soğutucu
​1
​18​Ceketli Isıtıcı
​1
​19​Bulaşık Makinesi
​1


İLETİŞİM

    Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Kazım Karabekir Mah. Kışla Cd. No : 248 Yüreğir/Adana

  • Telefon : 0322 344 19 19

  • Faks : 0322 344 17 67

  • E-Posta : adana.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI