Günümüzde uygulanan üretim teknikleri sayesinde besin sektöründe verim artışı, kayıpların en aza indirilmesi, ürün kalitesinin arttırılması ve standardizasyonu, ürünlerin dayanma sürelerinin arttırılması ve değişik yeni besinlerin üretimi gibi uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Tüm bu gelişmelerde gıda katkı maddelerinin besin endüstrisinde kullanılması etkili olmuştur. Gıda Katkı Maddeleri tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda ham veya yardımcı maddesi olarak kullanılmayan, tek başına besleyici değeri olan veya olmayan, seçilen teknoloji gereği kullanılan işlem veya imalat sırasında kalıntı ve türevleri mamul maddede bulunabilen, gıdanın üretilmesi, tasnifi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması, depolanması sırasında gıda maddesinin koku, tat, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılmasına izin verilen maddelerdir.
Katkı laboratuvarı olarak misyonumuz gıda ve insan güvenliği açısından katkı maddelerinin analizlerini yaparak, analiz çeşitliliğimizi artırmak için sürekli olarak araştırma yaparak validasyon çalışmalarında bulunmaktır.
Amacımız ISO/IEC 17025 standardına göre tarafsızlık, bağımsızlık, dürüstlük ve gizlilik ilkeleri içinde; eğitilmiş personel ile geçerliliği olan metot ve cihazları kullanarak en kısa sürede ve güvenli bir şekilde sürekli ve kaliteli bir hizmeti vererek rekabet gücünü artırmaktır. Metotlar: Katkı Maddesi Analizlerinde AOAC, NMKL gibi ulusal ve uluslararası geçerli metotlar kullanılmaktadır. Analizlerimizin güvenirliği; Sertifikalı Standartlar- Referans Maddeler ve Yeterlilik Testlerine katılım sağlanarak gerçekleştirilmektedir. Her yıl belirlenen hedefler çerçevesinde ihtiyaç olan konular için validasyon/verifikasyon çalışmaları yapılarak mevcut akreditasyon kapsamımız genişletilmektedir.