Katkı Laboratuvarımızda Peynir ve İşlenmiş Peynirlerde “Sitrik Asit Analizi” yapılmaya başlanmıştır.
Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği kapsamında kaşar peynirinde, gıda katkı maddelerinden olan ve eritme tuzları olarak bilinen “Fosfat ve Sitrat Tuzlarının" kullanımı yasaktır.
Kaşar peynirlerinde fosfat ve sitrat tuzlarının tespitinde karar ölçütü olarak fosfor/azot oranı 0,15 ve sitrat tuzları tespiti için karar ölçütü olarak kuru maddede sitrik asit oranı % 0,45 kullanılacaktır.
Kaşar peynirinde eritme tuzu kullanımının tespitine yönelik bu iki analiz birlikte yapılacaktır.
Laboratuvarımızda kaşar peynirinde gerçekleştirilen Sitrik Asit Analizi HPLC-UV/DAD ve Fosfor Analizi de ICP-MS metotları ile yapılacaktır.