Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ADANA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOGÜVENLİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    TOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    TÜR TAYİN ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    EĞİTİM ÜCRETLERİ
    HESAP NUMARALARIMIZ
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAdana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Duyuru

Katkı Laboratuvarımızda “Sitrik Asit Analizi” yapılmaya başlanmıştır.

15.05.2025 / Gösterim Sayısı : 170 / Arşiv

Katkı Laboratuvarımızda Peynir ve İşlenmiş Peynirlerde “Sitrik Asit Analizi”  yapılmaya başlanmıştır.

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği kapsamında kaşar peynirinde, gıda katkı maddelerinden olan ve eritme tuzları olarak bilinen “Fosfat ve Sitrat Tuzlarının" kullanımı yasaktır.

Kaşar peynirlerinde fosfat ve sitrat tuzlarının tespitinde karar ölçütü olarak fosfor/azot oranı 0,15 ve sitrat tuzları tespiti için karar ölçütü olarak kuru maddede sitrik asit oranı                       % 0,45 kullanılacaktır.

Kaşar peynirinde eritme tuzu kullanımının tespitine yönelik bu iki analiz birlikte yapılacaktır.

Laboratuvarımızda kaşar peynirinde gerçekleştirilen Sitrik Asit Analizi HPLC-UV/DAD ve Fosfor Analizi de ICP-MS metotları ile yapılacaktır.


İLETİŞİM

    Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Kazım Karabekir Mah. Kışla Cd. No : 248 Yüreğir/Adana

  • Telefon : 0322 344 19 19

  • Faks : 0322 344 17 67

  • E-Posta : adana.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI