Birim Sorumlusu : Kadriye BİLİŞİK
Birim Tanıtımı
Laboratuvarımızda gıdalara lezzet, tat, görünüş, koku, besleyici değer, depolama ömrü gibi özellikler sağlamak amacıyla katılan katkı maddelerinin analizleri yapılmaktadır.
Analizler; ISO/IEC 17025 standardına göre tarafsızlık, bağımsızlık, dürüstlük ve gizlilik ilkeleri içinde, eğitilmiş personel ile uluslararası geçerliliği olan metot ve cihazlar kullanılarak yapılmaktadır.
Amacımız sürekli ve kaliteli hizmetle; akredite analiz sayısını arttırarak uluslararası geçerliliği olan laboratuvarlardan birisi olarak rekabet gücünü arttırmaktır. Güvenilirliliğimizi Uluslararası Yeterlilik testlerine katılarak ve sertifikalı test materyalleri ile ölçüyoruz.
Katkı maddelerinin gıda sağlığında olmaları, gıdalara izin verilen sınırları aşmamaları ve taklit gıda yapımında kullanılmalarının engellenmesi açısından denetiminin yapılması önemlidir. Katkı maddeleri analiz sonuçları mevcut Türk Gıda Kodeksi Katkı maddeleri Yönetmeliği, Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği ve Gıdalarda Kullanılan Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Tebliği (Tebliğ No: 2012/33) göre değerlendirilmektedir.