Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAZİANTEP GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • HİZMET ENVANTERİ
    • İZLEME RAPORU
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMLARI
    • ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP FORMU
    PESTİSİT ETKEN MADDE LİSTESİ
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGaziantep Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Katkı Analiz Laboratuvar Birimi

​KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ

Laboratuvarımızda gıdalara lezzet, tat, görünüş, koku, besleyici değer, depolama ömrü gibi özellikler sağlamak amacıyla katılan katkı maddelerinin analizleri yapılmaktadır. Bu analizler, gıdaların TGK Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği'ne uygunluğunu kontrol etmek, tüketici sağlığını korumak ve gıda üreticilerinin ürün kalitesini garanti altına almak için büyük önem taşımaktadır. Örneğin; Koruyucu (Sorbik asit(E200) ve benzoik asit(E210)) Analizleri: Sorbik asit (E200), gıdaları mantar, bakteri ve küflere karşı koruyan bir katkı maddesidir. Benzoik asit (E210), gıdalarda mikroorganizma kaynaklı bozulmaları önlemek amacıyla kullanılmaktadır.

Analizlerimizde ulusal/uluslararası kabul görmüş ve validasyon/verifikasyonları yapılmış metotlar kullanılmaktadır (JAOAC Vol.76 No:2, NMKL130 vb.)

Analizler; ISO/IEC 17025 standardına göre tarafsızlık, bağımsızlık, dürüstlük ve gizlilik ilkeleri içinde, eğitilmiş uzman personel ile uluslararası geçerliliği olan metot ve teknolojik cihazlar (HPLC ve LC-MS/MS) kullanılarak yapılmaktadır. Kullanılan cihazların kalibrasyonları/performans testleri yaptırılmakta ve periyodik olarak doğrulama kontrolleri yapılmaktadır.

Analiz kalite kontrolü için periyodik olarak ulusal ve uluslararası yeterlilik test çalışmalarına katılım sağlanmaktadır.

Akredite analizlerimiz;

-Gıdalarda Benzoik Asit ve Sorbik Tayini

-Alkolsüz İçeceklerde Kafein Analizi

-Alkolsüz İçeceklerde Asesulfam-K, Aspartam, Sakkarin

-Sebze ve Meyvelerde Vitamin C Analizi


İLETİŞİM

    Gaziantep Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Binevler Mah.Fıstık Araştırma Sokak No:4 Şahinbey / GAZİANTEP

  • Telefon : 0342 336 73 85

  • Faks : 0342 338 08 31

  • E-Posta : gaziantep.gidalab@tarim.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI