Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAZİANTEP GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • HİZMET ENVANTERİ
    • İZLEME RAPORU
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMLARI
    • ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP FORMU
    PESTİSİT ETKEN MADDE LİSTESİ
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGaziantep Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Kalıntı Analiz Laboratuvar Birimi

​​KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ

Bitki ve hayvanlara zarar veren canlı organizmalara karşı kullanılan maddelerin tümüne pestisit adı verilmektedir. Tarım ürünlerini zararlılardan koruyarak ürün kalitesi ve verimi artırmak için özellikle son yıllarda bilinçsiz ve yoğun olarak kullanılan pestisitler insan sağlığı açısından önemli bir tehdit unsurudur. Bu maddelerin uygunsuz kullanımı ürünler üzerinde pestisit kalıntıları kalmasına sebep olabilmektedir. Pestisit kalıntı analizleri, farklı özelliklerdeki birçok aktif maddenin aynı anda analiz edilmesini gerekli kılan, gelişmiş kromatografik teknikler kullanılarak gerçekleştirilen ve konusunda uzmanlık gerektiren analizlerdir.

Laboratuvarımızda; Yüksek su içerikli ve yüksek su yüksek asit içerikli taze meyve sebzelerde, yüksek yağ çok düşük su içerikli ürünlerde ve kaparide pestisit analizleri yapılmaktadır.

Laboratuvarımızda yapılan analizler, sertifikalı standart maddeler ve uluslararası alanda kabul görmüş analiz metotları kullanılarak yapılmaktadır. Analizler AOAC.2007-1 metodu kullanılarak LC MS/MS ve GC MS/MS cihazları ile yapılmaktadır.

Analiz yapılan cihazların olduğu bölüm ile ekstraksiyonun yapıldığı bölüm birbirinden bağımsızdır. Bütün alet ve cihazların kalibrasyon ve bakımları düzenli olarak yapılmakta, ilgili dokümanlar kayıt altına alınmaktadır.

Laboratuvarımızda yapılan analizlerde yeterlilik testlerine katılım sağlanmaktadır.


İLETİŞİM

    Gaziantep Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Binevler Mah.Fıstık Araştırma Sokak No:4 Şahinbey / GAZİANTEP

  • Telefon : 0342 336 73 85

  • Faks : 0342 338 08 31

  • E-Posta : gaziantep.gidalab@tarim.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI