Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAZİANTEP GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • HİZMET ENVANTERİ
    • İZLEME RAPORU
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMLARI
    • ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP FORMU
    PESTİSİT ETKEN MADDE LİSTESİ
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGaziantep Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Laboratuvar Birimi

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ

Fiziksel analiz Laboratuvarında yapılan analizler gıda ve yemlerin güvenirliği, besin değeri, kalitesi, taklit/tağşiş gibi vb. özelliklerini tespit etmek amacıyla yapılan analizlerdir. Rutubet/ kuru madde, briks, kırılma indisi, gözle görülebilir yabancı madde, elek analizleri, özgül ağırlık, meyve oranı, yaş/ kuru gluten, ağırlık kontrolü, yumurtada hava boşluğu, kekikte yabancı madde gibi analizler yapılmaktadır.

Laboratuvarımızda yapılan analizler ulusal ve uluslararası kabul görmüş yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Yapılan analizlerin validasyon/verifikasyon doğrulamaları yapılmış olup metotlarının güncelliği düzenli olarak takip edilmektedir. (Rutubet analizi TS EN ISO 712 -1, Yabancı madde analizi TS EN ISO 927 ve ASTA Metot 26.0 vb. gibi)

Laboratuvarda kullanılan cihazlarımızın (kriyoskop, stereo mikroskop, refraktometre vb.) belirlenen aralıklarda kalibrasyonları ve periyodik olarak doğrulama kontrolleri yapılmaktadır.

TS EN ISO/IEC 17025 standardı kapsamında akredite analizlerimiz;

Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Rutubet Analizi ve Kekikte Yabancı madde analizlerinde.

Laboratuvarımızda yapılan analiz sonuçlarının doğruluğu ve güvenilirliğini kontrol etmek amacıyla ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır. ​

​

İLETİŞİM

    Gaziantep Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Binevler Mah.Fıstık Araştırma Sokak No:4 Şahinbey / GAZİANTEP

  • Telefon : 0342 336 73 85

  • Faks : 0342 338 08 31

  • E-Posta : gaziantep.gidalab@tarim.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI