FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
Fiziksel analiz Laboratuvarında yapılan analizler gıda ve yemlerin güvenirliği, besin değeri, kalitesi, taklit/tağşiş gibi vb. özelliklerini tespit etmek amacıyla yapılan analizlerdir. Rutubet/ kuru madde, briks, kırılma indisi, gözle görülebilir yabancı madde, elek analizleri, özgül ağırlık, meyve oranı, yaş/ kuru gluten, ağırlık kontrolü, yumurtada hava boşluğu, kekikte yabancı madde gibi analizler yapılmaktadır.
Laboratuvarımızda yapılan analizler ulusal ve uluslararası kabul görmüş yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Yapılan analizlerin validasyon/verifikasyon doğrulamaları yapılmış olup metotlarının güncelliği düzenli olarak takip edilmektedir. (Rutubet analizi TS EN ISO 712 -1, Yabancı madde analizi TS EN ISO 927 ve ASTA Metot 26.0 vb. gibi)
Laboratuvarda kullanılan cihazlarımızın (kriyoskop, stereo mikroskop, refraktometre vb.) belirlenen aralıklarda kalibrasyonları ve periyodik olarak doğrulama kontrolleri yapılmaktadır.
TS EN ISO/IEC 17025 standardı kapsamında akredite analizlerimiz;
Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Rutubet Analizi ve Kekikte Yabancı madde analizlerinde.
Laboratuvarımızda yapılan analiz sonuçlarının doğruluğu ve güvenilirliğini kontrol etmek amacıyla ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.