Birim Sorumlusu: Ahmet ÖZBAY
Birim Tanıtımı
Mikrobiyoloji laboratuarında tüm gıda maddeleri, yem ve içme sularında insanlarda ve hayvanlarda gıda zehirlenmesi ve gıda enfeksiyonlarına yol açan mikroorganizmaların mikrobiyolojik analizleri yapılmaktadır. Analizlerde uluslar arası geçerliliği olan metodlar kullanılmakda olup güncellik takipleri yapılmaktadır.
Yapılan validasyon çalışmaları, ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanarak analizlerin güvenilirlikleri sağlanmaktadır.
Mikrobiyoloji laboratuarımızda Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik kriterler Tebliğinde belirtilen tüm analizler yapılmaktadır.
Laboratuvarımızda konusuyla ilgili özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.
Mikrobiyoloji Laboratuarı konusuyla ilgili değişiklikleri yakından takip ederek kendini geliştirmekte, Analiz kalitesinden ödün vermeden analiz sürelerini kısaltacak cihaz ,metot ve teknikleri uygulamaya koymaya çalışmaktadır.