Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANTALYA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    ORGANİZASON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI ANALİZ LABORATUVARI
    KALINTI AN​​ALİZ LABORATUVARI
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORATUVARI
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    ÖZEL İSTEK BAŞVURU FORMU
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    RUHSATLANDIRMA BAŞVURU FORMU
  • YAYINLAR
    KALİTE SİSTEMİ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    AKREDİTASYON SERTİFİKASI VE KAPSAM
  • BASIN
    ORBİTRAP Q EXACTİVE FOCUS SIVI KROMOTOGRAFİ -KÜTLE SPEKTROMETRİ CİHAZİ İLE KOYUN VE KEÇİ PEYNİRLERİNDE İNEK SÜTÜNÜN TESPİT EDİLMESİ
    EKMEK, EKMEK ÇEŞİTLERİ VE HAFİF FIRINCILIK ÜRÜNLERİNDE PROPİYONİK ASİT MİKTAR TAYİNİ VE METOT VALİDASYONU
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAntalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI



Fiziksel analiz laboratuvarı; gıda, su ve yem ürünlerinin fiziksel özelliklerini (renk, koku, tat, görünüm, rutubet, kuru madde, pH, yoğunluk, kırılma indisi, elek analizleri, yabancı madde tespiti vb.) ölçen ve analiz eden bir laboratuvardır.

Laboratuvarımıza getirilen ithalat, ihracat, resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme planı çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri, ürünlerin kalitesini kontrol etmek, ürün geliştirme süreçlerine katkı sağlamak ve tüketici sağlığını korumak amacıyla güncelliği takip edilen Türk Gıda Kodeksi, Ulusal ve Uluslararası Metotlar'a göre yapılmaktadır. Analiz sonuçları, ilgili ürün tebliği/yönetmeliğine veya standartlarına göre değerlendirilmekte ve en kısa sürede doğru ve güvenilir şekilde raporlanmaktadır.

Laboratuvarımız TÜRKAK TS EN ISO 17025 (Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliği İçin Genel Şartlar) Standardına göre "Tahıl ve tahıl ürünleri, çay, kavrulmuş öğütülmüş kahve, yem ve yem maddeleri" ürünlerinin Kül ve Rutubet analizlerinde akredite olmakla birlikte analiz sonuçlarının güvenilirliğini ve doğruluğunu Ulusal ve Uluslararası resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılarak teyit etmektedir.

 

Personel1 Gıda Mühendisi, 3 Ziraat Mühendisi, 1 Laborant
Ana Çalışma Konuları
  • Gıda, su ve yem ürünlerinin nem, kül, pH, yoğunluk, viskozite vb. gibi fiziksel özelliklerinin belirlenmesi ve kalite kontrolünün sağlanması. 
  • Ürünlerin renk, koku, tat, görünüş ile duyusal özelliklerinin belirlenmesi.
  • Ürünlerdeki yabancı maddelerin (taş, kum, toprak vb.) tespiti ve miktarlarının belirlenmesi. 
  • Elek analizleri ile ürünlerin tane boyut dağılımlarının belirlenmesi. 
  • Bazı ürünlerin (özellikle sıvı gıdalar) kırılma indislerinin ölçülmesi. 
  • Suda çözünen kuru madde miktarının belirlenmesi.
Mevcut CihazlarBinoküler Mikroskop, Stereo Mikroskop, Santrifüj, Benmari Su Banyosu, Etüv, Vakumlu Etüv, Elek, Hassas Terazi, Buzdolabı, Kül Fırını, Blender, Sokselet, pH Metre, Refrektometre, El Refrektometresi, Fotometre, Isıtıcı Blok, İnkübatör, Komparatör, Mikrometre, Kumpas, Isıtıcılı Manyetik Karıştırıcı, Değirmen, Elektronik Dijital Mikrometre, Digital Termo Higrometre, Fridge Thermometer, 4 Kanallı K Tipi Dijital Termometre, Thermocouple, Kütle seti.
Numune Kabul Kriterleri

Nem veya kuru madde analizi istenen numuneler orijinal ambalaj veya numunenin nemden etkilenmesini engelleyecek bir ambalaj ile gelmelidir.

Yapılacak analiz türüne göre müşteriden alınması gereken numune miktarları ve ücretleri aşağıdaki linkte verilmiştir.

 https://gidalab.tarimorman.gov.tr/antalya/Menu/39/Analiz-Listesi-Ve-Ucretler​


İLETİŞİM

    Antalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Güneş Mah. Toptancı Hal İçi 07260 Kepez/ANTALYA

  • Telefon : +90 242 339 58 84

  • Faks : +90 242 339 23 25

  • E-Posta : antalya.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : antalya.gidalab@gthb.hs01.kep.tr

  • Döner Sermaye İşletmesi Hesap Numarası T.C. Ziraat Bankası Yeni Hal Şubesi​ IBAN NO : TR87 0001 0020 7736 7158 4150 07

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI