Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANTALYA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    ORGANİZASON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI ANALİZ LABORATUVARI
    KALINTI AN​​ALİZ LABORATUVARI
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORATUVARI
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    ÖZEL İSTEK BAŞVURU FORMU
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    RUHSATLANDIRMA BAŞVURU FORMU
  • YAYINLAR
    KALİTE SİSTEMİ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    AKREDİTASYON SERTİFİKASI VE KAPSAM
  • BASIN
    ORBİTRAP Q EXACTİVE FOCUS SIVI KROMOTOGRAFİ -KÜTLE SPEKTROMETRİ CİHAZİ İLE KOYUN VE KEÇİ PEYNİRLERİNDE İNEK SÜTÜNÜN TESPİT EDİLMESİ
    EKMEK, EKMEK ÇEŞİTLERİ VE HAFİF FIRINCILIK ÜRÜNLERİNDE PROPİYONİK ASİT MİKTAR TAYİNİ VE METOT VALİDASYONU
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAntalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

KATKI ANALİZ LABORATUVARI

KATKI ANALİZ LABORATUVARI

Katkı Analiz Laboratuvarında, gıda çeşitliliğini artırmak, gıdanın besleyici özelliklerini koruyup dayanıklılığını sağlayarak raf ömrünü uzatmak, lezzetini ve rengini cazip hale getirmek, tüketiciyi aldatmak, kusurları gizlemek için taklit ve tağşişe başvurarak daha fazla haksız kazanç sağlamak gibi amaçlarla kullanılan ve gelişen teknolojiyle birlikte kullanımı zaruri hale gelen katkı maddelerinin kalitatif ve kantitatif olarak belirlenmesini sağlayacak analizleri yapılmaktadır. Günümüzde gıdalara katılan katkı maddelerinin çeşidi çok artmıştır. Bu maddelerin büyük bir bölümünün belirli limitleri aşmadan kullanımı gerekmektedir. Katkı maddelerinin bu sınırları aşan kullanımı insan sağlığına zararlı olmaktadır. Laboratuvarımız çeşitli gıda ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin analizlerini yaptığı gibi; kullanımı yasak olan katkı maddelerinin de analizlerine yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Kurumumuzda Katkı Analizleri Laboratuvar Birimi, gıda ve gıda katkı maddelerinin denetim, ithalat, ihracat, özel istek ve izleme numune analizlerini yürütmekle görevlidir. TÜRKAK tarafından TS EN ISO 17025 (Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliği İçin Genel Şartlar) Standardına göre akreditedir.

 

Personel1 Doktor Gıda Mühendisi, 3 Gıda Mühendisi, 1 Veteriner Hekim
Ana Çalışma Konuları
  • Alkollü İçkilerde HPLC Cihazı ile Denatonyum Benzoat Analizi (Akredite)
  • Meyve ve Sebzelerde HPLC ile Nitrat Analizi (Akredite)
  • Şaraplarda Sorbik Asit ve Tuzlarının Tayini (Akredite)
  • Et ve Et Ürünlerinde HPLC ile Nitrat-Nitrit Analizi
  • Baharatlarda LC-MS/MS İle Sudan Boyalarının (Sudan I, Sudan II, Sudan III, Sudan IV, Sudan Black B, Sudan Red 7B, Sudan Orange G) Analizi
  • Suda Çözünen Sentetik Boyaların Likit Kromatografik Yöntem (HPLC) ile Belirlenmesi
  • Gıdalarda HPLC ile Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini
  • Çay ve Kahvelerde HPLC ile Kafein Miktarı Tayini
  • Su Ürünlerinde HPLC ile Histamin Miktarı Tayini
  • Süt ve Süt Ürünlerinde Jelatin Tayini
  • Gıdalarda Nitel Olarak Nişasta Tayini
  • Süt Ürünlerinde HPLC ile Natamisin Tayini
  • Bal, Pekmez, Nar Ekşisi ve Reçellerde HPLC İle HMF (Hidroksi Metil Furfural) Tayini
  • HPLC İle Suni Tatlandırıcıların (Aspartam, Asesülfam-K, Sakkarin) Analizi
  • Gıdalarda Kükürtdioksit Analizi
Mevcut CihazlarLC-MSMS, HPLC-DAD (3 Adet), Isıtıcılı Manyetik Karıştırıcı, pH Metre, Saf Su Cihazı, Soğutmalı Santrifüj, Hassas Terazi, Su Banyosu, Ultra Toraks, Ultrasonik Banyo, Rotatör, Vorteks, Blender
Numune Kabul Kriterleri

Yapılacak analiz türüne göre müşteriden alınması gereken numune miktarları ve ücretleri aşağıdaki linkte verilmiştir.

 https://gidalab.tarimorman.gov.tr/antalya/Menu/39/Analiz-Listesi-Ve-Ucretler

SO2 analizinde orijinal ambalajlı kapağı açılmamış numune gereklidir.

Natamisin analizi için gönderilen numunelerde analiz edilecek yüzeyin bozulmadan kurumumuza ulaşması gerekmektedir.​



İLETİŞİM

    Antalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Güneş Mah. Toptancı Hal İçi 07260 Kepez/ANTALYA

  • Telefon : +90 242 339 58 84

  • Faks : +90 242 339 23 25

  • E-Posta : antalya.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : antalya.gidalab@gthb.hs01.kep.tr

  • Döner Sermaye İşletmesi Hesap Numarası T.C. Ziraat Bankası Yeni Hal Şubesi​ IBAN NO : TR87 0001 0020 7736 7158 4150 07

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI