Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANKARA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMAMIZ
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    YEM ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    AMBALAJ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    HİSTOLOJİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    ORİJİN BELİRLEME LABORATUVAR BİRİMİ
    IŞINLAMA ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    NMR ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALİBRASYON LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMLARI
    PESTİSİT RUHSATLANDIRMA
  • YAYINLAR
    MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TANITIM BROŞÜRÜ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAnkara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Mikotoksin Analiz Laboratuvar Birimi


Mikotoksinler, gıda ve yem maddelerinde üreyebilen Küflerin oluşturduğu sekonder fungal metabolitlerdir. Günlük yaşantıda çok sık temasın söz konusu olabildiği küfler ve özellikle bunların oluşturdukları toksik metabolitler İnsan ve Hayvan sağlığını tehdit etmelerinin yanısıra ekonomide de ciddi kayıplara neden olmaları sebebiyle üzerinde önemle durulan bir konudur.

Mikotoksinlerin insan ve hayvan sağlığı açısından zararlarının engellenebilmesi için ülkemizde, TGK Bulaşanlar Yönetmeliği ile gıdalarda bulunmasına izin verilen maksimum mikotoksin limitleri ve Yemlerde İstenmeyen Maddeler Hakkında Tebliğ ile de yem ve yem ham maddelerinde bulunmasına izin verilen maksimum mikotoksin limitleri belirlenmiştir.

Mikotoksin Analizler Laboratuvar Biriminde, gıdalarda ve yemlerde mevzuatlarda yer alan hayvan ve insan sağlığı için tehlike yaratacak mikotoksin analizleri yapılmaktadır.

Ana Çalışma Konularımız

  • Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2)
  • Aflatoksin M1 Analizi
  • Deoksinivalenol (DON)
  • Fumonisin B1 ve B2 Tayini
  • Okratoksin A Analizi
  • Patulin Analizi
  • Zearalenon Tayini
Cihazlarımız
  • LC-MS/MS
  • RP-HPLC prominence
  • PCD li RP-HPLC (PCD'li) ​

İLETİŞİM

    Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Gayret Mah. Şehit Cem Ersever Cad. No:7/3 Yenimahalle/ANKARA

  • Telefon : Santral:0312 315 00 89 Numune Kabul:0312 315 60 45

  • Faks : 0312 315 79 34

  • E-Posta : ankara.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI