Gazi Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi işbirliği ile 02-06 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen Naturel 2019 "Doğal Beslenme, Sağlıklı Yaşam ve Spor" konulu 5. Uluslararası Avrasya Kongresi özel oturumunda Kurumumuz konu uzmanları,
1- Importance of Activities of Food Control Laboratory For Food Safety (Gıda Güvenliği için Gıda Kontrol Laboratuvarlarının Faaliyetlerinin Önemi)
Özkan ÖPÖZ-Kalite Yönetim Birimi
2- Foodborne Infections (Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar)
S.Arzu BİRİNCİ-Mikrobiyolojik Analizler Laboratuvar Birimi
3- Detection of Anabolic Streroid (Hormone) in Sports Foods by means of LC-IMS-QTof (LC-IMS-QTof ile Sporcu Gıdalarında Anabolik Steroid (Hormon) Analizlerinin Tayini)
Betül ÖZDEMİR-Orijin Belirleme Laboratuvar Birimi
4- Food Contact Materials And Articles (Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler)
Dr. Burcu ŞENGÜL-Ambalaj Analizleri Laboratuvar Birimi
5- Irradiating Foodstuff And Detection of Irradiated Foods (Gıdaların Işınlanması ve Işınlanmış Gıdaların Tespiti)
Dr. Berrin OYMAEL-Işınlanmış Gıdalar Analizleri Laboratuvarı
6- Importance of GMO, National And International Legislations, Biosafety Law, Strategy, Variety And Number of GMO Analysis Carried Out In AFCL (GDO tanımı ve önemi (dünyada ve ülkemizde GDO), Ulusal ve uluslararası düzenlemeler ve yönetmelikler, Biyogüvenlik kanunu, Laboratuvar tanıtımı (kuruluş, fiziki şartlar,kapasitesi) Yapılan analizler (analiz stratejisi, çeşidi ve sayısı))
H. Aytül TÜRKMENOĞLU Moleküler Biyoloji Analiz Laboratuvar Birimi
7- Mycotoxin Analysis (Mikotoksin Analizleri)
Tuğrul KAYMAK - Mikotoksin Analiz Laboratuvar Birimi
8- Pesticide Market In Turkey and World, Pesticide Usage In Turkey, Pesticide Analysis Carried Out In AFCL and Annual Distribution of Pesticide Analysis on Product Basis (Dünyada ve Türkiye' de pestisit pazarı, Türkiye'deki pestisit kullanımı, AGKL deki pestisit analizleri (Genel tanıtım, cihaz alt yapıları), Rutin denetim ile yapılan pestisit analizlerinden ürün bazında yıllar içinde dağılımlar)
Elif SEKMEN-Kalıntı Analizleri Laboratuvar Birimi
9- Origin of Ethyl Alcohol In Wine (Alkollü içeceklerde özellikle Şarapta Etil Alkolün Orijini)
Nurten ÇANKAYA -Katkı Analizleri Laboratuvar Birimi
konulu sunumlarını yapmıştır.