Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ev sahipliğinde Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin DİLBER, Genel Müdür Yardımcısı Fatih KAYA, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim KAPLAN ve Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Mehmet MENDERİS' ten oluşan Bakanlık heyeti, Tarı...
Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Mehmet Menderis Laboratuvarımızı ziyaret ederek kapsama yeni eklenen analizler ile ilgili incelemelerde ve değerlendirmelerde bulundu....
Yönetimin Gözden Geçirmesi (YGG) Toplantısı tüm personelin katılımı ile gerçekleştirildi. 2024 yılının değerlendirildiği toplantının ardından 2025 yılı hedefleri belirlendi...
AFAD tarafından Laboratuvarımızda "KBRN (Kimyasal-Biyolojik-Radyolojik-Nükleer) Tehditleri Farkındalık Eğitimi" ve "Afet Farkındalık Eğitimi" düzenlendi ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. ...
Afyon Kocatepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Bşk. Prof. Dr. Harun Dıraman, Doç. Dr. Gökhan Akarca ve öğrenciler laboratuvarımızı ziyaret ettiler. Müstakbel meslektaşlarımıza enstrümantal cihazlar ve mikrobiyolojik analiz yöntemleri hakkında bilgi verildi...
Laboratuvarımız Moleküler Biyoloji Analiz Biriminde, "Et ve Et Ürünlerinde %1 Hassasiyette Kanatlı (Tavuk, Hindi) Eti/Geni Aranması Analizi" için numune kabulüne başlanmıştır...
24 Haziran 2024 tarihinde Bakanlığımız tarafından taze kaşar peynirinde fosfat ve sitrat tuzlarının tespitine yönelik yapılan duyuruya istinaden Laboratuvarımızda kaşar peynirinde eritme tuzu analizleri için numune kabulüne başlanmıştır...
Laboratuvarımız Kalıntı Analiz Biriminde yumurta, kanatlı eti, kırmızı et, balık, süt, karaciğer ve balda LC/MS-MS ile "Nitrofuran Miktar Tayini" analizi için numune kabulüne başlanmıştır....
Laboratuvarımız Moleküler Biyoloji Analiz Biriminde RT PCR ile "Tüm Gıda ve Gıda Katkı Maddelerinde Domuz Eti/Geni Aranması" analizi için numune kabulüne başlanmıştır...
Vali Yardımcımız Sn. Harun Reşit Han Başkanlığında; Bölge Müdürleri ve İl Müdürleri ile haftalık koordinasyon ve istişare toplantısı Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğümüzde gerçekleştirildi.Toplantıda Laboratuvar Müdürümüz Murat Kuzkale tarafından laboratuvar falliyetleri hakkında sunum yapıldı...
Laboratuvarımız Katkı ve Mikotoksin Analiz Biriminde, Bütün haşhaş tohumu; çekilmiş, öğütülmüş veya fırınlanarak işlenmiş ürünlerinde HPLC ile morfin ve kodein analizi için numune kabulüne başlanmıştır...
Afyonkarahisar Vali Yardımcımız Sn. Harun Reşit Han Laboratuvarımızı ziyaret ederek, laboratuvarlar faaliyetleri ve kapsama yeni eklenen analizler hakkında bilgi aldı.Vali Yardımcımız Sn Harun Reşit Han:“İlimizde bulunan Afyon...
Etik Haftası münasebetiyle tüm personelin katılımıyla "Kamu Etiği" konulu sunum gerçekleştirildi...
Laboratuvarımız Kimyasal Analiz Biriminde meyve sularında "Formol Sayısı Tayini" ile Mineral Analiz Biriminde meyve sularında "Meyve/Pulp Oranı Tayini" analizleri için numune kabulüne başlanmıştır...
Laboratuvarımız Moleküler Biyoloji Analiz Biriminde tüm gıda ve gıda maddelerinde "Hayvan Geni Aranması" (VEGAN) analizi için numune kabulüne başlanmıştır...
Laboratuvarımız Kimyasal Analiz Biriminde Kırmızı Pul Biberde Yağ ve Tuz Analizi" için numune kabulüne başlanmıştır....
Laboratuvarımız Fiziksel Analiz Biriminde Mikroskobik Yöntemle Kekikte Yabancı Madde Aranması Analizi" için numune kabulüne başlanmıştır...
Laboratuvarımız Kalıntı Analiz Biriminde; "Balda Dapsone ve Colchicine" Analizleri için numune kabulüne başlanmıştır...
Laboratuvarımız Kalıntı Analiz Biriminde;Yumurta, kırmızı et (büyükbaş, küçükbaş, ciğer), kanatlı (broiler, hindi) ile balık kası ve sütte: "Chloramphenicol, Dapsone, Colchicine" Analizleri için numune kabulüne başlanmıştır...
Programları kapsamında İlimizi ziyaret eden Gıda ve Kontrol Genel Müdürümüz Sn. Dr. Ersin DİLBER, Laboratuvar Müdürlüğümüzü ziyaret ederek laboratuvar çalışmalarımız hakkında Laboratuvar Müdürü Murat KUZKALE ve personellerimizden bilgi aldı. Sn. Genel Müdürümüze; 2 yıl önce yeni hizmet binasın...