T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AFYONKARAHİSAR GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • DÖNER SERMAYE
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVAR BİRİMLERİ
    KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ HAKKINDA
    FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    KATKI VE MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
  • NUMUNE İŞLEMLERİ
    NUMUNE KABUL İŞLEMLERİ
    2025 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    ÖZEL İSTEK FORMU
    AKREDİTASYON KAPSAMI
    KARAR KURALI TALİMATI
    FERAGAT BEYANI
    MÜŞTERİYE SUNULAN HİZMET VE SÖZLEŞMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ
    MÜŞTERİ MEMNUNİYET ANKET FORMU
    MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ PROSEDÜRÜ
    ŞİKAYET FORMU
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
    DERGİLER
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAfyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Mikrobiyoloji Analiz Birimi

​MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ

Mikrobiyoloji Analiz biriminde; .

Tüm Gıdalarda ve yemlerde, Denetim Zehirlenme, İhracaat, İthalat, Resmi istek ve Özel istek analizleri ile kullanım sularında mikrobiyolojik analizler için numune kabul edilmekte olup;

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği

İnsan Tüketim Amacıyla Kullanılmayan Hayvansal Yan Ürünler Yönetmeliği

Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijjen Kuralları Yönetmeliği'ne göre analiz ve değerlendirmeler  yapılmaktadır.

Birimimizde gerçekleştirdiğimiz analizlerde, analiz ve ölçümlerin güvenilirliği ile kalitesini sağlamak amacıyla ulusal veya uluslararası kabul görmüş analiz yöntemleri kullanılmaktadır. Analiz sonuçlarının olumsuz yönde etkilenmesini engellemek amacı ile  modern cihazlar alt yapı ve gerekli tüm donanıma sahiptir.

Mikrobiyoloji Analiz Birimi; Besiyeri hazırlama ve sterilizasyon, Örnek tartım, Analiz, İnkubasyon, Cihaz odası, Patojen odası ve temizlik için ayrılmış tek yönlü akışa uygun alanlardan oluşur.

Mikrobiyoloji birimi ve ilişkili bölümleri analiz sonuçlarını olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde diğer analiz laboratuvarlarından ayrılmıştır.

Laboratuvarımızda yapılan analiz sonuçlarının doğruluğu ve güvenilirliğini kontrol etmek amacıyla ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Birimimizde; Tüm gıdalarda ve yemlerde Salmonella spp. ( Klasik ve Vidas). Tüm gıdalarda Listeria monocytogenes (Klasik ve Vidas), Tüm gıdalarda ve yemlerde  Enterobacteriaceae sayımı, Tüm gıdalarda E.coli sayımı, Tüm gıdalarda  Koliform bakteri sayımı, Tüm gıdalarda Staph.aureus sayımı, Tüm gıdalarda  Bacillus cereus sayımı analizlerinde akredite analiz sonucu verilmektedir.


İLETİŞİM

    Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Yeşilyurt Mah. 1728 Sok. No:2 Merkez/AFYONKARAHİSAR

  • Telefon : 0272 213 79 13

  • Faks : 0272 213 79 15

  • E-Posta : afyon.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI