ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AFYONKARAHİSAR GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • KURULUŞ GÖREVLERİ
    • MÜDÜR
    • MÜDÜR YARDIMCISI
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • TARİHÇE
  • BİRİMLERİMİZ
    • FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    • KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    • MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • KATKI VE MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    • MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    • KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    • MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
  • DÖNER SERMAYE
  • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ HAKKINDA
    • MÜŞTERİYE SUNULAN HİZMET VE SÖZLEŞMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ
    • AKREDİTASYON KAPSAMI
    • MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ PROSEDÜRÜ
  • NUMUNE KABUL VE FİYAT LİSTESİ
    • NUMUNE KABUL
    • 2023 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    • KARAR KURALI TALİMATI
    • ÖZEL İSTEK FORMU
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAfyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Katkı ve Mikotoksin Analiz Birimi

​

KATKI VE MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ

Katkı Mikotoksin Analiz Birimi bünyesinde denetim, ithalat, ihracat, üretim izni, özel istek ve izleme numune analizleri yürütülmektedir.

Birimimizde gerçekleştirdiğimiz analizlerde analiz ve ölçümlerin güvenilirliği ile kalitesinin yüksek olmasını sağlamak amacıyla ulusal veya uluslararası kabul görmüş analiz yöntemleri uygulanmaktadır.

Katkı analizleri kapsamında; gıdaların üretilmesinde veya işlenmesinde kullanılan ve gıda çeşitliliğini artırmak, gıdanın besleyici özelliklerini koruyup dayanıklılığını sağlayarak raf ömrünü uzatmak, lezzetini ve rengini cazip hale getirerek tüketicilerin dikkatini çekmek gibi amaçlarla kullanılan katkı maddeleri (boyalar, koruyucular, vitaminler gibi) ile yem ve yem katkı maddelerinde de kullanılan katkıların teşhisi ve miktarlarının belirlenmesi HPLC cihazında DAD dedektörü, spektrofotometre ve klasik analiz yöntemleri ile yapılmaktadır.

Mikotoksin analizleri kapsamında; sert kabuklu meyveler (kuruyemişler), kurutulmuş meyveler, baharatlar, tahıl ve tahıl ürünlerinde, yem ve yem hammadelerinde  Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1,B2,G1,G2) analizleri HPLC cihazında florasan dedektörle yapılmaktadır. Süt ve süt tozunda Aflatoksin M1, yem ve yem hammadelerinde, tahıl ve tahıl ürünlerinde Zearalenon, yem ve yem hammadelerinde, tahıl ve tahıl ürünlerinde, kurutulmuş meyvelerde Okratoksin A analizleri HPLC cihazında florasan dedektörle yapılmaktadır. 

Laboratuvarımızda yapılan analiz sonuçlarının doğruluğu ve güvenilirliğini kontrol etmek amacıyla ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Laboratuvarımızda Sertkabuklu Meyvelerde, Baharatlarda ve Yemlerde Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1, B2, G1, G2) analizlerinde akredite analiz sonucu verilmektedir.​​


​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Yeşilyurt Mah. 1728 Sok. No:2 Merkez/AFYONKARAHİSAR

  • Telefon : 0272 213 79 13

  • Faks : 0272 213 79 15

  • E-Posta : afyon.gidalab@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
YUKARI ​