Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AFYONKARAHİSAR GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • DÖNER SERMAYE
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ HAKKINDA
    FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    KATKI VE MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
  • ANALİZLER
    NUMUNE KABUL İŞLEMLERİ
    2025 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    ÖZEL İSTEK FORMU
    AKREDİTASYON KAPSAMI
    KARAR KURALI TALİMATI
    FERAGAT BEYANI
    MÜŞTERİYE SUNULAN HİZMET VE SÖZLEŞMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ
    MÜŞTERİ MEMNUNİYET ANKET FORMU
    MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ PROSEDÜRÜ
    ŞİKAYET FORMU
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
    DERGİLER
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAfyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Katkı ve Mikotoksin Analiz Birimi

​

KATKI VE MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ

Katkı Mikotoksin Analiz Birimi bünyesinde denetim, ithalat, ihracat, üretim izni, özel istek ve izleme numune analizleri yürütülmektedir.

Birimimizde gerçekleştirdiğimiz analizlerde analiz ve ölçümlerin güvenilirliği ile kalitesinin yüksek olmasını sağlamak amacıyla ulusal veya uluslararası kabul görmüş analiz yöntemleri uygulanmaktadır.

Katkı analizleri kapsamında; gıdaların üretilmesinde veya işlenmesinde kullanılan ve gıda çeşitliliğini artırmak, gıdanın besleyici özelliklerini koruyup dayanıklılığını sağlayarak raf ömrünü uzatmak, lezzetini ve rengini cazip hale getirerek tüketicilerin dikkatini çekmek gibi amaçlarla kullanılan katkı maddeleri (boyalar, koruyucular, vitaminler gibi) ile yem ve yem katkı maddelerinde de kullanılan katkıların teşhisi ve miktarlarının belirlenmesi HPLC cihazında DAD dedektörü, spektrofotometre ve klasik analiz yöntemleri ile yapılmaktadır.

Mikotoksin analizleri kapsamında; sert kabuklu meyveler (kuruyemişler), kurutulmuş meyveler, baharatlar, tahıl ve tahıl ürünlerinde, yem ve yem hammadelerinde  Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1,B2,G1,G2) analizleri HPLC cihazında florasan dedektörle yapılmaktadır. Süt ve süt tozunda Aflatoksin M1, yem ve yem hammadelerinde, tahıl ve tahıl ürünlerinde Zearalenon, yem ve yem hammadelerinde, tahıl ve tahıl ürünlerinde, kurutulmuş meyvelerde Okratoksin A analizleri HPLC cihazında florasan dedektörle yapılmaktadır. 

Laboratuvarımızda yapılan analiz sonuçlarının doğruluğu ve güvenilirliğini kontrol etmek amacıyla ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Laboratuvarımızda Sertkabuklu Meyvelerde, Baharatlarda ve Yemlerde Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1, B2, G1, G2) analizlerinde akredite analiz sonucu verilmektedir.​​


​

İLETİŞİM

    Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Yeşilyurt Mah. 1728 Sok. No:2 Merkez/AFYONKARAHİSAR

  • Telefon : 0272 213 79 13

  • Faks : 0272 213 79 15

  • E-Posta : afyon.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI